Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Asi 40 000 očkovaných? Úžasné pane premiére.

Opět velmi zajímavý a poučný rozhovor. Andrej Babiš měl nepochybně otázky dopředu, měl klid a čas na odpovědi. Ale nějak to moc není vidět.

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/babis-naockovali-jsme-zatim-asi-40-tisic-lidi-40347342

Nechci rozhovor pitvat dopodrobna, zastavím se jen u těch nekřiklavějších lží a hloupostí.

"68 % lidí v první vlně respektovalo vládní nařízení a fungovala mezigenerační solidarita". Opravdu by mě zajímalo, kde na toto číslo přišel, obávám se, že kdyby 32 % lidí opatření nedodržovalo, čísla by tak rychle neklesla. Chce říct, že dnes mezigenerační solidarita nefunguje? Jak na to přišel?

"Celé léto jsme dělali na trasování". Nezlobte se pane premiére, ale zdá se, že trasování vůbec nefunguje a nejen kvůli tomu, že lidé neoznamují osoby, se kterými se dostali do styku. Je mi záhadou, proč fakticky nejsou poskytována fakta o místech, kde se lidé nejvíc nakazí. Neměly by tyto informace vycházet právě z onoho trasování?

(v létě) "Ti, jejichž role to byla, tedy ministerstvo zdravotnictví, včas nepřišli.". Myslím, že server Neovlivní přišel s jasným důkazem, že MZ reagovalo adekvátně a dostatečně včas. Ovšem jistý premiér to smetl ze stolu.

"Teď neumíme předvídat chování lidí. Jsou otrávení, frustrovaní, mají deprese a nedá se tomu divit." Ano výjimečně polopravda, ale otázkou je, jestli mnohem vyšší míra frustrace nevyplývá z naprosto zjevné nekompetentnosti vlády.

"Podle resortu zdravotnictví je největší výskyt přenosu viru v práci a doma.". Celkem neznámá informace, pak ovšem nechápu význam některých restriktivních opatření.

"Část společnosti nechce dodržovat opatření, nevěří tomu, že tato pandemie je vlastně přírodní katastrofa.". Tohle je bohužel pravda a neomlouvá je ani ta nekompetentnost vlády.

"Nechci se přeceňovat, mám ale za sebou x krizových situací." Snad nejsměšnější věta. Jako zajištění ochranných pomůcek na jaře? Jako zabezpečení domovů důchodců? Jako stále zjevněji zoufalá pomalost vakcinace? Jako opatření, která jsou chaotická, pozdní a často se měnící?

"Chtěl bych, aby byla EU nejrychlejší, abychom předhonili Británii." Ha, ha, ha.

"Zatím bylo očkováno přibližně 40 tisíc lidí." Ve 21. století nejsme schopni říct přesné denní číslo? Za prvních deset dní se naočkovalo 20 000 lidí a pak dalších 20 000 z necelé tři dny?! Tomuhle už snad nevěří vůbec nikdo. To přibližně bych reálně odhadoval na 25 000. A i kdyby to těch 40 000 lidí bylo, je to prostě zoufalé číslo. Při dispozici asi 90 000 vakcín.

"Kšeftovat s pořadím nebude možné, protože všechno bude vyhodnocovat počítač.". Tak to jsem naprosto v klidu, ten počítač asi ovládá jiný počítač.

"I když chápu, že to lidi štve, ani my z toho nemáme žádnou radost, přesto se v příštích týdnech bez něj neobejdeme." Obávám se, že radost máte, protože můžete drancovat státní kasu téměř libovolně.

"nechceme podnikatelům brát jejich výdělky a perzekvovat je za jejich úspěch tak, jak o tom přemýšlejí piráti.". To, že právě podnikatelé jsou zjevně ti, kterým je pomáháno nejméně v době Covidu je zjevné. Stačí se podívat na rozpočet a kritiku skutečných odborníků, kteří by tu pomoc směřovali právě především k těm podnikatelům. Piráti ho asi budí ze sna, už po x té se do nich takto neoprávněně a lživě obul.

"Musím se smát a vlastně to ukazuje na omezenost, nenávist a hloupost těch lidí, kteří teď tvrdí, že se nebudu chtít vzdát premiérského křesla nebo že bych naše voliče vyzýval k nerespektování výsledků voleb." Nikde jsem nezaregistroval podobná tvrzení. Sundal čepici, tak to musí zdůraznit. Zdůrazňuje něco, co by snad mělo být v normální společnosti samozřejmé.

"Umíte si představit, kdybych to neudělal, jak se tady zase někteří budou pouštět do Babiše, že tady vyvolává spory?". To ego, ta primitivní manipulace, naprosto smyšlené argumenty. Hlavně neříct pravdu. Opozice je finančně limitovaná zákonem a nemůže dělat takhle dlouhou předvolební kampaň. Kdežto AB má jistotu neutuchajícího zájmu médií a dalšího oportunistického zneužívání veřejných zdrojů i v rámci předvolební kampaně. (Pochopitelně v rámci litery zákona, asi tak jako s dotacemi pro Agrofert)

Update 10. 1. - Teď jsem viděl na ČT4 graf očkovaných na milion obyvatel. Jsme na chvostu očkujících zemí. Hůře než Slováci. Mám bezmeznou důvěru v našeho krizového manažera, cítím se bezpečně.

Autor: Jaroslav Červenka | sobota 9.1.2021 16:03 | karma článku: 27,15 | přečteno: 990x
  • Další články autora

Jaroslav Červenka

Univerzálka Schillerová běhá po pražských ulicích v leopardím županu

Pracovitější političku abyste pohledali. Rozumí úplně všemu. Chce mír, její ekonomické rady a glosy mají cenu zlata a vždy poskytuje tolik snadná řešení.

10.2.2024 v 3:34 | Karma: 33,15 | Přečteno: 1945x | Diskuse| Politika

Jaroslav Červenka

Pravda, Izrael už měl uzavřít mír a čekat

Neodolatelná touha po míru, za každou cenu, snaha se zviditelnit, vypadat humánně a tolik lidsky a shlížet shůry na nelidské, válkychtivé opice, které podporují Izrael.

9.2.2024 v 19:14 | Karma: 43,67 | Přečteno: 8503x | Diskuse| Politika

Jaroslav Červenka

Další agitka Andreje Babiše a tristní stav na Ministerstvu obrany

Když Lockheed Martin nesplní termín dodání F-35, předseda ANO zruší akvizici. Dost dobře možný scénář, protože Američané dlouhodobě nestíhají. Ale Andrej Babiš to jaksi nedomyslel.

4.2.2024 v 7:55 | Karma: 38,15 | Přečteno: 4745x | Diskuse| Politika

Jaroslav Červenka

Nastává doba mediální střízlivosti o Ukrajině

Konflikt se nevyvíjí dobře, na vině je síla Ruska a liknavá pomoc Evropy napadené zemi. Účinné dodávky měly být mnohem rychlejší.

27.1.2024 v 5:13 | Karma: 37,25 | Přečteno: 6955x | Diskuse| Politika

Jaroslav Červenka

Bundestag odmítl poskytnout Ukrajině střely s plochou dráhou letu Taurus

Němečtí poslanci drtivou většinou torpédovali důležitou pomoc Kyjevu. Berlín zas a znovu potápí Evropu a vede ji k další katastrofě.

20.1.2024 v 3:08 | Karma: 41,33 | Přečteno: 7004x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Komentátor Schmarcz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Ruská jaderná ponorka plula u pobřeží Floridy. Fotky ukazují její poškození

19. června 2024  13:53

Ruská flotila, která navštívila Havanu, se rozdělila. Část pluje od Kuby směrem k Venezuele,...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Město duchů Kirjat Šmona. Ostřelovaný sever Izraele, o němž se nemluví

23. června 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Izraeli Domy zničené raketami a dělostřeleckými granáty, žáci, kteří nemohou složit maturitu, požáry...

Rajchl má sponzory, kteří o darech nic nevědí. Pokud jdou vůbec dohledat

23. června 2024

Premium Strany a koalice musely tři dny před evropskými volbami zveřejnit na svých webových stránkách...

Prach bitvy opláchl v Suezu, jeho fotka stvrdila bleskový triumf Izraele

23. června 2024

Seriál Izraelský voják s tmavýma očima a zářivým úsměvem se stal ze dne na den hrdinou svého národa....

Egypt odebral licence 16 firmám kvůli pouti do Mekky, klienti měli běžná víza

22. června 2024  21:50

Egyptský premiér Mustafá Madbúlí v sobotu nařídil, aby bylo zbaveno licence šestnáct cestovních...

  • Počet článků 298
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2264x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik