Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

O „nečekaném“ problému migrace jinak, aneb měli na to 40 let, aby zabránili katastrofě

Je to jako epidemie, veškeré servery jsou zavaleny články o imigrantech, v nichž se donekonečna řeší neuvěřitelné ptákoviny, mlátí se prázdná sláma a nejenom jednodušší blogeři pronášejí svá moudra s řešením, hodícím se do neolitu

Dominují témata muslimové, teroristé, války, zdevastované země, náš zhroucený sociální systém a následný pád celé naší civilizace. Jako by k tomu nestačil feminismus, genderové vyrovnání, pochody hrdosti jakýchsi podivných individuí a řada dalších pokrokových aktivit.

Především se však o náhlé migrační vlně z Afriky mluví jako o zcela novém fenoménu, kterému prý naprosto nečekaně čelí Evropa, příp. celá euro-atlantická civilizace se svým sociálním systémem. Je to však opravdu tak nečekané?

To v Evropě z nesčetných univerzit nevycházejí každoročně tisíce politologů, sociologů a ekonomů, kteří měli (mohli) evropské vlády varovat nebo aspoň předpovědět, že se něco takové dá čekat? K čemu tedy jejich studium je?

Stejně tak v Africe působí celá řada charitativních organizací, nadací, misií, které mají Afričanům pomoci budovat svou zemi, zavést funkční zemědělství, moderní výrobu, ty všechny přece tamní poměry dobře znají a musely vědět, kam se tamní vývoj s vysokou natalitou a nedostatkem pracovních míst ubírá. Přesněji, že jednou dojde k demografické katastrofě, která se Evropě nevyhne.

Nejspíš o tom své vlády informovaly, jenže co chtít po politicích. Proč by ti řešili problémy budoucnosti, když oni sami budou vládnout jen pár let a rozhodně se nemíní starat o problémy svých voličů.

Takže: opravdu je náhlý příval imigrantů z Afriky tak nečekaný a naši chudáci dobře placení politici si teď honem honem lámou hlavu, co s celou tou lapálií dělat?

Podívejme se do minulosti: Když v r. 1977 navštívila ČSSR jeho císařská Výsost íránský šáhin šáh Réza Páhlaví,  spatřili užaslí čtenáři Rudého Práva nejen velké foto jeho Výsosti a jeho pohledné manželky, zveřejněné na celé čtvrtině stránky světového formátu, ale současně četli v tiskovém orgánu ÚV KSČ naprosto neznámá slova jako "císařská výsost", "Jeho Veličenstvo", které je dokonce „srdečně vítáno“ v komunistické zemi. Hlavně si však mohli přečíst i celý jeho necenzurovaný projev, což si zřejmě šáh na soudruzích vymohl. Naštěstí tam nebylo nic, co by mohlo zneklidnit jejich podezřívavé duše stran zpochybnění správnosti marx-leninského učení.

Monarchu totiž ani nenapadlo se zabývat takovými povrchnostmi, jako byly hluboké myšlenky Lenina, socialismu a napětí mezi Východem a Západem. Jako vzdělaný člověk s vizemi do daleké budoucnosti upozornil, že svět stojí před mnohem větším problémem, než trapné kočkování mezi kapitalismem a socialismem. Konkrétně upozornil na nesmiřitelné protiklady mezi chudým Jihem a bohatým Severem, které jednou vyvrcholí velkým malérem.

Zmínil exponenciální růst populace v chudých státech, které se tamní korupční režimy nesnaží řešit, a zmínil i stále trvající drancování nerostného bohatství afrických zemí ze strany bývalých koloniálních mocností, které udržují tyto země v bídě a zaostalosti. Vyzval tak čelné představitele Západu, aby tento problém řešili zavčas, než se stane neřešitelným.

Zde dlužno podotknout, že nebyl sám, kdo již před 40 lety upozorňoval na problém chudého Jihu a bohatého Severu, který nejspíš vyvrcholí vpádem přemnoženého Jihu do bohatších zemí, tj. hlavně do Evropy. Byli to pohříchu právě vůdci těch chudších států, kteří si dělali starosti o budoucnost svých zemí.

A co udělali čelní politici světa?  Nic, co taky jiného? Ještě tak, aby jejich korporace přestaly drancovat na nerosty bohaté chudé africké země či nedej bože zasáhli proti některým africkým císařům, kteří jinak prosluli např. kanibalismem. S takovými se naopak náramně kamarádili, proslulí tím byli hlavně francouzští prezidenti.

V případě šáhin šáha pak USA nejspíše usoudily, že si šáhin nějak moc vyskakuje a tak jej nechaly svrhnout a dosadily do Íránu Chomejního, což byl jediný výsledek jeho výzvy. Nebo, že by CIA skutečně netušila, že se šáha chystají Íránci svrhnout a tak včas nezasáhla? Vždyť to byl jejich člověk. A o Chomejním měla CIA jistě také své informace, jak mu mohla dovolit se zmocnit vlády? Nebo si dopředu úmyslně vyráběla nepřítele?

Politici západu tedy četná varování, jak jinak, hodili za hlavu, jako vše, co přesahovalo jejich čtyřletý volební mandát. Zlé předpovědi šáha (ale i ostatních odborníků) se mezitím naplňovaly, ale arogantní či slepí politici jich nedbali a celou situace pokud možno ještě zhoršovali. V podstatě tím jen potvrzovali, že politici tu nejsou pro řešení problému lidí, společnosti a světa, ale jen kvůli tomu, aby si nahrabali, bez ohledu na počet lidských obětí.

Dnes konečně došlo na šáhova slova, chudí na Jihu se zvedli a zaplavují bohatý Sever.

Vůbec přitom nejde o náboženství, islám, terorismus či sociální dávky. Jde o katastrofální stav světa, zde konkrétně Afriky, do kterého jej přivedli politici Západu. Zdůrazňuji Západu, protože ať už má SSSR či Rusko na svědomí cokoliv, s tímhle skutečně nemá Putin nic společného (což doufám uznají i výše zmínění jednodušší blogeři, kteří jinak Putina podezřívají, že jí malé děti). Nejde o nic jiného, než že přemnožení chudí v Africe jednoduše utíkají před hladomorem, který je v jejich zemi čeká. A bude to čím dál horší, proroctví se pouze naplňuje.

Proč je v Africe situace jaká je, to ať nám řeknou západní politici. Ti však pouze zastírají svůj podíl na tomto stavu, tváří se překvapeně a – jak jinak – chtějí všechno shodit na bedra obyčejných lidí. Nakonec, vždy všechno zaplatili obyčejní lidé, ať už penězi či svými životy.

Nečekám, že by politici něco vyřešili. Nikdy totiž nic pořádně nevyřešili. Měli na to 40 let a neudělali pro věc ani ň. A tak aspoň mlží. Mluví o evropských hodnotách, o lidských právech, hrozí zcelováním rodin a staví obyčejné lidi před hotovou věc: musíte se s tím smířit.

To, že oni sami budou žít ve svých opevněných osadách (a Češi by se divili, kolik takových satelitních vesnic u velkých měst, kam se normální člověk už dnes nedostane, už tady v Česku je), se samozřejmě nezmíní. Nezbývá než se ptát ... na co vlastně politiky máme?

Potřebujeme je vůbec?

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaromír Petřík | pátek 14.8.2015 11:12 | karma článku: 34,19 | přečteno: 1355x
  • Další články autora

Jaromír Petřík

Prezident Miloš Zeman o „oduznání“ Kosova

Uznání Kosova je velkou morální kaňkou naší země, které prosadil snad nejhorší ministr naší vlády za celou naši historii Karel Schwarzenberg společně s tehdejším předsedou vlády Mirkem Topolánkem.

12.9.2019 v 10:05 | Karma: 45,56 | Přečteno: 2588x | Politika

Jaromír Petřík

Dopadne státní zástupce Šaroch stejně jako Petr Lessy, nebo Alena Vitásková?

Miroslav Kalousek a Ivan Bartoš se mohou doslova zbláznit z toho, že státní zástupce Šaroch doporučil zrušit obžalobu na Andreje Babiše.

4.9.2019 v 13:07 | Karma: 41,54 | Přečteno: 2430x | Politika

Jaromír Petřík

Jaký je rozdíl mezi Janem Silovským a bratry Mašíny?

Janu Silovskému bylo zamítnuto podmínečné propuštění z vězení za to, že chtěl bojovat v řadách Islámského státu. Naproti tomu se stupňuje kampaň za glorifikaci bratrů Mašínů, kteří spáchali činy, které se za terorismus dají uznat.

29.8.2019 v 10:11 | Karma: 39,75 | Přečteno: 1753x | Politika

Jaromír Petřík

Bojovník s „dezinformacemi“ o Zemanovi, Putinovi a Rusku Jakub Kalenský

Dezinformační weby by měly být označeny podobně jako cigarety, říká „expert“ na dezinformace Jakub Kalenský.

20.8.2019 v 21:28 | Karma: 38,89 | Přečteno: 1448x | Politika

Jaromír Petřík

Za lži a dehonestaci SSSR se v ČR uděluje vyznamenání

Mediální scénou nyní hýbe případ Sosnarová, které na základě jejích výmyslů o věznění v sovětském Gulagu bylo uděleno vyznamenání. Přesto, že se později prokázalo, že lhala, vyznamenání jí zůstalo.

18.7.2019 v 7:10 | Karma: 37,67 | Přečteno: 1706x | Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Poslanci schválili zkrácení doby oddlužení z pěti let na tři roky

22. května 2024  5:55,  aktualizováno  11:43

Přímý přenos Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky, nejen pro...

Nejčastější nemocí z povolání zůstává covid. Postihuje hlavně zdravotníky

22. května 2024  11:35

Ačkoli nových případů covidu je minimum, například za úterý jich přibylo jen 14 a v nemocnicích...

Rus s modro-žlutými vlasy hlásil krádež, dostal pokutu za diskreditaci armády

21. května 2024  10:27,  aktualizováno  22.5 11:32

Komunikaci s policií už si asi příště rozmyslí pětadvacetiletý Stas Netěsov z Moskvy. Mladý Rus...

Zloděj ukradl kolo cyklistovi, který po pádu ztratil vědomí. Pomoc nezavolal

22. května 2024  11:29

Cyklistika je jeho celoživotní vášní. V noci z neděle na pondělí se Michal zrovna vracel z...

Prodej bytu, 3+1, 86 m2
Prodej bytu, 3+1, 86 m2

U Lávky, České Budějovice - České Budějovice 5
4 890 000 Kč

  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2605x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik