Bratři Mašínové a Milada Horáková

Dá se říci, že poslední dobou činy bratří Mašínů hýbou naší společností. Tolik blogů na toto téma dlouho nebylo napsáno. Avšak v diskusích pod blogy se objevují stále nové a nové nezodpovězené otázky. Dá se říci, že  stále přibývají, místo aby jich ubývalo.

Diskutující se totiž dostali k otázkám, koho podle jejich zastánců měli bratři Mašínové právo zavraždit. Citujme z článku na iDnes slova Ctirada Mašína: "Rád bych se podíval na krajinu, na Karlštejn, tam je krásných míst. Ale já tam pojedu a budu se muset bavit s nějakým komunistickým kreténem, kterej bude mít právo mě hecovat a já nebudu mít právo mu něco udělat." K dobru pak dává historku, jak na Milana Paumera zaútočil jakýsi stařík holí. "Abych toho hajzla zabil a rozšlapal na krvavou kaši, to mi za to nestojí, to nemám na starý kolena zapotřebí, abych se dostal do problémů," říká zjevně rozčílený Ctirad.

Je tohle slovník zasloužilého odbojáře, nebo cynického vraha a kriminálníka?

Ale citujme další slova Ctirada Mašína: "Komunisty jsme chtěli zabíjet, na co bychom měli zbraně.“

Zde se jasně vyjadřuje, že jejich potencionálním nepřítelem a tedy oběťmi jsou všichni komunisté. A dostáváme se k jádru věci. Zastánci bratrů Mašínů tvrdí, že měli právo dva policisty i pokladníka bez milosti zavraždit protože reprezentovali komunistický režim. Nevím, kolik k roku 1989 bylo v naší republice členů KSČ. Řekněme kolem jednoho milionu. Celý tento milion lidí by si podle nich zasloužil smrt. A mezi nimi by byli i takoví lidé jako matka bratří Mašínů Zdena Mašínová, jejich strýc Ctibor Novák, či současný komunistobijec senátor Jaromír Štětina.

Pojďme ale dále. Obětˇkomunistické mašinerie Heliodor Píka přece nějakou dobu po roce 1948 sloužil v tehdejší armádě. Sloužil tedy komunistickému režimu a dle slov bratrů Mašínů též spadal mezi jejich nepřátele a potencionální oběti.

Milada Horáková.

I když se na protest proti komunistickému převratu již 10. března 1948 vzdala poslaneckého mandátu, přece jen šla pracovat na pražský magistrát, tedy jinými slovy sloužila tehdejšímu komunistickému režimu. Podobný případ je u jiných  úředníků. Jaký by byl její osud, kdyby se náhodou připletla Mašínům do cesty? Na to ať odpoví jejich zastánci!

Kolik lidí v našem státě má tedy dle Mašínů právo na život? Jako většina mužů jsem i já prodělal 2 roky základní vojenské služby. Dle zastánců bratrů Mašínů jsem vinen kolaborací s režimem, protože jsem 2 roky sloužil se zbraní v ruce komunistickému režimu. Kdybych ale tehdy samopalem postřílel několik vojáků základní služby, kteří byli členy KSČ, byl bych zřejmě HRDINA nejen podle bratrů Mašínů, ale i podle Mirka Topolánka, Petra Nečase, Karla Schwarzenberga, Alexandra Vondry či Miroslava Kalouska !!! Pokládám se za člověka smýšlejícího spíše pravicově, nikdy jsem nebyl v KSČ, třebaže mi to bylo opakovaně nabízeno, nikdy jsem komunisty nevolil. Ale lidí, které jsem zde  jmenoval si vážím asi jako Klementa Gottwalda a nepokládám je za pravicové politiky, ale za extremisty. Schvalování a oslavování obyčejných loupežných kriminálních vražd jde nejen proti lidskosti, ale i proti zdravému rozumu. A jsem moc zvědavý jak náš velvyslanec v USA Gandalovič bude na pohřbu Ctirada Mašína velebit jeho zločiny.

Podle zastánců bratrů Mašínů by mohli být také regulérními odbojáři všichni invalidní důchodci, kteří měli modrou knížku, nikdy nepracovali pro komunistický režim, protože prostě ze zdravotních důvodů nemohli. I k takovým absurditám se dá dospět.

Lidé, začněme už konečně myslet!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaromír Petřík | úterý 16.8.2011 18:53 | karma článku: 26,59 | přečteno: 1425x