Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

felson

20. 8. 2011 23:39
Miladu Horákovou a Heliodora Píku

zavraždili komunisti dříve, než Mašínové začali svůj odboj, který byl odpovědí na komunistické vraždění.

0 0
možnosti

JaromírP.

21. 8. 2011 21:08
Re: Miladu Horákovou a Heliodora Píku

Jaký odboj? Kde se dočtu o jejich činech proti komunistickému režimu?

0 0
možnosti

Sucubus

19. 8. 2011 16:02
heh to jsou úvahy...

ale reakce - zejména ANO, kdyby se každý slušný člověk sebral a zastřelil místního komunistu (přesněji člena KSČ), všichni kovaní komunisté by byli mrtví a ti ostatní by rychle zapoměli na to že kdy byli komunisty... rozhodně i kdyby to byl milion kovaných komunistů, za osvobození zbytku národa z područí vraždící totality to stojí...

0 0
možnosti

JaromírP.

19. 8. 2011 20:32
Re: heh to jsou úvahy...

Slušní lidé vraždí? Proč jste tedy nějakého komunistu nezastřelil a jen tady hloupě píšete?

0 0
možnosti

Edmund Černá Zmije

17. 8. 2011 7:55
K absurditám dospíváte především vy

Pokud stařík s holí nadával Paumerovi do vrahů, nedivím se, že ho Mašín hodnotil velmi nevybíravě. Stejně tak není divné, že chtěli Mašíni zabíjet komunisty, pokud srovnáním nacistů a komunistů dospěli k závěru, že se jedná o stejně odporné režimy, a pokud zabíjení nacistů přispělo k jejich porážce. 

-

Co se kolaborace týče: Pochopte to, že jsme byli oběťmi i spoluviníky režimu. Režim nás často velmi nevybíravě donutil spolupracovat, a my jsme se sklonili a spolupracovali. Byla to naše volba a úroveň té podpory zločinému systému byla různá. Já taky sloužil rok v ČSLA, nedělal jsem to z nadšení, ale protože alternativy byly pro mě ještě horší. Nejsem na to hrdý, prostě jsem se nedokázal postavit na odpor. Aspoň si to dokážu přiznat.

-

Co odlišuje činy Mašínů od obyčejných loupeží a vražd, je motiv. Začněte tím, že jim přiznáte jiný motiv než snahu obohatit se a radost ze zabíjení. Uznejte jejich evidentní motiv - boj proti režimu.

2 0
možnosti

JaromírP.

17. 8. 2011 9:30
Re: K absurditám dospíváte především vy

Ke staříkovi: "Reagoval byste takto Vy? Jsem přesvědčený, že ne. I když máme rozdílné názory, přesto diskutujete věcně a svoje názory opíráte o argumenty. Tak jak reagoval Ctirad Mašín, tak reaguje psychopat."

Kolaborace: Každý člověk je obětí režimu ve kterém žije, ale co se týká kolaborace, tak by musel být kolaborant každý, kdo zde v r. 1948-89 žil. Už jen tím, že pracoval, pomáhal budovat komunistický režim. I Václav Havel pracoval v pivovaře. A emigrace - to je zase útěk před režimem a ne boj proti němu. Takže zase nic.

Motiv bratří Mašínů se nedá prokázat. Mašíni mluví o protikomunistickém odboji, ale ve skutečnosti páchali loupežné vraždy. Odboj se dá prokázat skupině důstojníků Praha-Žatec i jiným zapomenutým lidem, ale Mašínům kromě kriminálních zločinů nic. Odboj musíme hodnotit podle činů a ne podle řečí. Pokud vezmeme v úvahu řeči bratří Mašínů, tak dospějeme k takovým absurditám, které jsem se snažil ve svém článku rozebrat.

0 0
možnosti

Kurri22-II.

16. 8. 2011 22:34
Výborné.

Přesně tak.R^

0 0
možnosti

strycek-Joe GmbH

16. 8. 2011 20:32
Kvalitní, logický rozbor

to si zaslouží palec R^

1 0
možnosti

ladyevil_cz

17. 8. 2011 10:14
Re: Kvalitní, logický rozbor

R^

0 0
možnosti

georges

16. 8. 2011 20:13
já bych vyznamenal

taky spousty dětí,které když si hráli ve stohu tak ho podpálili.To byl totiž nejvýznamnější počin Mašínů proti režimu.Jinak sestra si vzala taky komunistu a babička byla taky komunistka.Otec pracoval pro NKVD.Mašíni mohli začít podřezávat ve své rodině.Příležitostí tam bylo habakuk

2 0
možnosti

syslus moribunus

16. 8. 2011 19:05
Lidé, začněme už konečně myslet!

to by jste měl právě začít vy sám.Větší blábol jsem tady ještě nečetl a že jich tady bylo.

2 0
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2605x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik