Ani komunisté si nedovolili vyznamenat loupežné vrahy

Diskuse o vyznamenání bratří Mašínů neutichá, naopak se dále a dále vyostřuje. V jedné z nich padl názor, zda si někdy v historii komunisté dovolili vyznamenat vysloveně loupežné vrahy za jejich kriminální zločiny.

Abych věc uvedl na pravou míru. Zastánci bratří Mašínů se hned chopili Lenina, Stalina, Gottwalda s ohledem na počet jejich obětí. Jenže tito jmenovaní se dají nazvat "politickými vrahy", protože podepisovali rozsudky smrti jako politici, nebo páchali zločiny v podobě potlačování odporu civilního obyvatelstva (např. Maďarsko 1956). A také mohu oponovat, že i představitelé současného našeho světového demokratického společenství při obhajobě svých zájmů vraždí ve velkém. Pro příklady nemusíme chodit daleko - George Bush ml. a Tony Blair v Iráku či Sarkozy s Cameronem v Lybii. Společný znak obou zemí=ropa.

Ale chci napsat o něčem jiném. Docela by mne zajímal případ, kdy komunisté vyznamenali v letech 1948 - 1989 vysloveně kriminální zločince. Tím myslím lidi, kteří prováděli ozbrojené přepady s úmysly získat zbraně, obohatit se, nebo prostě jen způsobit škodu a svědky svých činů přitom zavraždili. Určitě by se mezi komunisty našli lidé, kteří něco podobného spáchali, ale neznám případ, že by vysloveně za kriminální zločiny komunisté někoho vyznamenali.

Vzhledem k tomu, že pánové Nečas, Schwarzenberg, Kalousek, Vondra a někteří další se toto rozhodli provést, zřejmě se zapsali do našich novodobých dějin. Když se dnes k ocenění bratrů Mašínů připojil i nový předseda KDU-ČSL Bělobrádek, tak v diskusi na Novinkách.cz nejvíce hlasů dostal  názor: „Zůstaňte lidovci na politickém smetišti, neb z vaší slizkosti mám dodnes husinec!!!

Takže včerejšek se do našich dějin asi skutečně zapíše jako "Den národní hanby", jak napsal jeden blogger. A vzkaz našim občanům, zda volit extremistické politické strany jako TOP09, ODS či KDU-ČSL.

Politické strany, jejichž představitelé vyznamenávají kriminální zločince si nedovolili ani komunisté.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaromír Petřík | čtvrtek 25.8.2011 17:00 | karma článku: 27,64 | přečteno: 1565x