Zeman jako politický krumpáč.

Miloš Zeman si nikdy moc nebral servítky. Jako předseda strany asi nemusel, ale jako premiér tím nadělal mnoho ostudy. Může být takový politik prezidentem?  

OPRAVDU MU VĚŘÍTE ?

Může být „populární buran“ prezidentem?

Politika je nedokonalá a někdy bohužel i úplně hloupá. Existuje mnoho příkladů toho, že tomu tak je. I Pol Pota lidi volili i Stalina. I Hitler se dostal k moci regulérní cestou řádných voleb. Možná si řeknete, že je zavádějící argumentovat událostmi, jež jsou přes půl století staré. Zkusme se tedy podívat do nedávné minulosti. Ukrajinský prezident Viktor Janukovyč, který v této době nechává věznit viditelně nevinnou Julii Tymošenkovou je také  prezidentem, jež vzešel z řádných voleb. A přitom jde o politického demagoga formátu Miloše Zemana se vším všudy, jen je o něco mladší. Stejně demokraticky byla zvolena i současná Maďarská vláda, která už se ani nesnaží tajit, že je víceméně komunistická. Poznáte to i podvojně. První co tato vláda po jinak demokratických volbách udělala, bylo to, že víceméně odevzdala Maďarský energetický sektor Ruským firmám.

Nic proti těmto firmám. Být šéfem Lukoilu, či Gazpromu, jednal bych asi stejně. Pro Ruské firmy jde o byznys. A pocit napálených hlupáků budou mít jen voliči. Stejně tak, jako když nyní, jakkoli se k tomu tyto firmy nehlásí, či to dokonce popírají, z Moskvy podporují masivně kandidaturu Miloše Zemana.

Miloš Zeman o svých sponzorech nemluví. Ani nemůže. A tak si, jeho vlastními slovy z roku 2001 uložil „bobříka mlčení“.

Kdo by se chlubil tím, že jeho kandidatura na funkci českého prezidenta je placena Ruskými petrochemickými rubly. Nikdo. Ani Miloš Zeman není tak hloupý, aby to přiznal.

 

Jan Zíma.

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Zíma | sobota 19.1.2013 14:09 | karma článku: 20,65 | přečteno: 894x