Vulgarita Pražských odborů v evropských médiích včera večer.

K jakým prostředkům jsou ochotny odbory, potajmu ovládané ČSSD sáhnout, jsme mohli včera vidět živě. Ještě  výrazněji to ale zaznělo ve švýcarských a německých médiích.

JE SVĚT JEN AGRESIVNÍ A SPROSTÝ JAKO ČEŠTÍ ODBORÁŘI ?J.Z.2010


Včerejšího dne se v parlamentu schvalovala nová Hegerova zdravotní legislativa  a  trojice nových zákonů vyvolala křik nejen ve sněmovně, ale i před ministerstvem zdravotnictví. Že se ve sněmovně rozkřikoval David Rath, o němž se veřejně proslýchá, že si ze zdravotnictví středočeského kraje udělal dojnou krávu, se dá pochopit.  Kdo jiný by měl protestovat víc, než ten, kdo po svém nástupu k moci vyházel všech pět ředitelů krajských nemocnic a za jeho éry se poté nakupovalo a předražovalo v  desítkách milionů a výš.
Je veřejným tajemstvím, že právě David Rath stojí za současnými  akcemi odborů, jež se děly venku, za zdmi sněmovny.  Vypadá to, že již skoro za ruku chycený zloděj křičí. "Chyťte zloděje !".
A odbory ??
Ty včera předvedly, jak moc dokážou rozpumpovat primitivní lidový hněv.
Fotografoval jsem před několika lety demonstraci lékařských odborů na Palackého náměstí v  Praze, kde odboráři megafonem opakovaně vyzývali ministra Julínka a mluvčího Cikrta,  aby s nimi na tehdy relativně klidný happening přišli diskutovat.  Bylo to ze strany odborářů demonstrativní gesto, ktere mělo dokázat, že je ministr srab a nejde mezi lid. Rozumějte - lid znamená odboráři, většinou členové ČSSD.
Ministr Heger včera  toto pozváni přijal..
Švýcarská státní  televize v hlavních večerních zprávách náležitě ukázala, jakými metodami naši odboráři pracují a čeho všeho se neštítí.
Záběry šéfa odborů křičícího hystericky ze sotva půlmetru do tváře ministra zdravotnictví  doplnila spolu s komentářem o vulgaritě a slovní agresivitě shromáždění odborářů, slušnou frází, jež se dala předložit i tak, že takovéto ukřičené metody používali naposledy nacisté a posléze komunisté.
Dokonce i tuším WDR, v Německu, které je řadu posledních dekád známo jako silně sociální stát, hovořila o posouvání hranic demokracie a o měnících se rozměrech levicové politiky nového století.
Jak si to přeložit ?
Od dob surového fyzického napadení řeckého ministra financí řeckými odboráři před několika měsíci, nezažila Evropa tak otřesný případ zacházení s politikem na veřejnosti , jak tomu včera bylo v případě Pražských odborářů.
Jen Česká televize byla jako vždy politicky korektní, ale co bychom chtěli, když je obecně uznávaným faktem, že na Kavkách doposud vládne ČSSD.
A tak se sám sebe ve tři ráno ptám, komu vadí reformy moderního politika a lékaře Leoše Hegera až tak, že je třeba sáhnout k ukřičeným metodám komunistických tribunálů z padesátých let...
Kolik kostlivců z předražených zakázek na přístroje a tunelů v krajských nemocnicích je ve skříních sekretariátů našich socialistických hejtmanů ??
Osobně si myslím, že naše zdravotnictví po velkém stávkovém "Zimním třesku" vydá mnohá tajemství, která rozsáhle a zaslouženě zdiskreditují řadu politiků ČSSD v regionech.
Pokud se totiž sahá k metodám, jež jsme včera viděli v médiích, jde asi o hodně...
Jan Zíma

 

 

Autor: Jan Zíma | středa 13.7.2011 6:09 | karma článku: 47,75 | přečteno: 16275x