Trpišovský a Janoušek jsou si rovnější.

Okázalé lhaní právníků ve věci lobbisty Janouška dává tušit jinou českou spravedlnost pro občana a zcela jinou pro movitého Pražského lobbistu.

Kmotr Janoušek - chráněný 100 policisty.

Za kolik desítek milionů byste řekli, že Vás nechtěl Janoušek zabít?  Tak zněla mediální otázka titulku článku jednoho z nejpopulárnějších českých bloggerů položená před třemi  týdny.
Je samozřejmě jasné, že pan doktor Lžičař, jako známý právník má hledět především na odškodnění své klientky. Bezpochyby bude patřičně hledět i na svoji kapsu. Je samozřejmě jasné, že padesátiletá napůl zmrzačená žena kývne na vysoké oškodné, které zajistí ji, i její rodinu. A že oněch údajných 30 milionů, či více, již proběhlo, či bylo někde deponováno ještě před první výpovědí poškozené, je jasné.
Občas se v médiích setkáte z otázkou, proč Janoušek, či Trpišovský nebyli po zásluze na místě zatčeni některým z těch zvířecích zatýkacích způsobů, v nichž si tak libují zásahovky proti drobným drogovým dealerům, či celní správa proti Vietnamcovi, jež prodává 12 hodin denně, do úmoru v tržnici trička a ona jsou zrovna falzifikáty. Jinými slovy, proč malí zločinci jsou zaklekáváni, spoutáváni, ohýbáni při odvádění hlavou dolů (nedá se tak moc dýchat a je to schválně) a zjevný pachatel pokusu těžkého ublížení na zdraví si na místě svého zadržení může volně chodit, telefonovat a vyprávět komusi historky, že "Ho tu chrání asi tak sto policajtů - ani neví proč".
Nemyslím si, že by zato mohli sami zasahující policisté. A už vůbec, že by policistka s policistou namístě měli být potrestáni. Stejně tak, jako je hloupost, aby policejní prezident vyzýval jednoho z pražských policejních šéfů aby odstoupil. Pan Janoušek měl totiž po svém zadržení údajně - (a asi to bude pravda) říct policistům kouzelnou větu. "Já jsem Janoušek, Policie mně dobře zná - podívejte se do počítače". Není tajemstvím, že Policie eviduje mezi zájmovými osobami svědky z justičních kauz, vládní úředníky, policejní informátory a chráněné osoby. Ostatně je to její práce. To ona musí. Proto je namístě myslet si, že zasahující hlídka po kotrole v systému jednala správně. A to i přes těch mnoho pozdějších mediálních facek, jež si vysloužila. Ti Policisté za to nemohou.
Jinou otázkou ovšem je, jakou formou se pan Janoušek do takové evidence dostal a s kým se musel "dohodnout". A bezpochyby můžeme vynechat Policii a české bezpečnostní složky. Ty se s Janoušky a Kočky moc nebaví.
Faktem je, že stejně jako pirát Trpišovský způsobil nehodu úmyslně, tak i Janoušek nebyl nabourán, ale zezadu naboural Volvo poškozené Vietnamky, ujel od nehody a poté poškozenou úmyslně přejel. V podstatě neexistuje způsob, jak ohovořit fakt, že když mi někdo naštvaný mlátí přede mnou do mé vlastní kapoty, já ho nevidím. A pokud by tomu bylo tak, že ho nevidím proto, že jsem měl přes dvě promile, tak trestní zákon hovoří jasně - do toho stavu jsem se jako řidič přivedl sám a tudíž jsem za důsledky zodpovědný. Ale daleko spíš zde jde o to, že pan Janoušek sosal svoji oblíbenou skotskou dlouhodobě, namol nebyl a věděl co dělá. Ostatně pocit mesiášství a beztrestnosti mívají bohatí lobbisté často.
Nebo je možný i ten nesmysl, žeby se pan Janoušek podíval stranou (aby nedocházelo k očnímu kontaktu) a teprve poté přidal plyn?   
Ale ouha ! Pokud pan Janoušek seděl vlevo za volantem, což je víceméně jisté, protože byl v autě sám a rozjel se až na zelenou, musel se na onen semafor ve výši cca 2.5.metru dívat nikoli doleva, na což se asi vymluví, ale vpravo od vozidla. Tedy zhruba přes střed kapoty svého vozu. Přední horní hrana kapoty Porsche Cayenne v silničním režimu samonafukujícího se podvozku tohoto vozu se nachází ve výšce 130 až 132 centimetrů (Podle použitých pneumatik) a v terénním módu o 4 cm. výš. Zasažená Vietnamka měří podle neoficiálních informací 168 centimetrů a výška očí řidiče Janouška za volantem byla cca 170 cm. Viděl ji tedy navíc ze stejné úrovně, nebo shora. Tyto fakta nezpochybní ani odborníci. Milý lobbista se podle svědků rozjel na zelenou, na kterou se mohl dívat jedině ve směru přes polovinu kapoty svého vozu kde stála poškozená Vietnamka. Tu musel vidět nejméně ze 40 centimetrů její tělesné výšky i kdyby mu nemlátila do kapoty jeho vozu.
Navíc denní časové údobí, povětrnostní situace, ani poloha slunce neumožňují argument, že by byl pan Janoušek například oslněn sluncem. I kdyby se takto vymluvit šlo, tak co předchozí nehoda a co rány do kapoty. . Co malá žena stojící před autem...
Ať už chtěl Vietnamku přetlačit, či přejet, použil auto jako ZBRAŇ.
Za použití auta, jako zbraně proti člověku Vás v USA klidně zastřelí nejen policie, ale i běžný občan.  Není pochyb o tom, že přesně tohle Roman Janoušek udělal. A je naprosto jasné, že díky jmění, jež má, se právníkům a později soudu povede udělat z jasně prokazatelného skutku, neurčitou bramboračku s nejasným vyústěním. A bezohledný dobytek za volantem bude volný.
"Uhni krávo" se u lidí s jměním v dohledné době stane životním krédem beztrestnosti horní tisícovky bohatých v ČR.
Bez ohledu na povedenou mediální masáž jsou zde ale významné shody v kauze Trpišovský a Janoušek.
Oba mají dost peněz
Oba způsobili nehodu nejdražším SUV přes 400 koní výkonu.
Oba nehodu způsobili úmyslně - Trpišovský vybržděním, Janoušek rovnou přejetím živého člověka.
Ani jeden z nich poté nebyl vzat do vazby - což je za těchto okolností jinak naprostou samozřejmostí.
Oba mají obhájce bývalé prokurátory.
Zatímco nad běžným občanem bdí přísné orlí oko zákonů, spravedlnost pro bohaté lobbisty bude nyní jako obvykle - opět slepá. A bude dělat hloupou.
Jan Zíma

Autor: Jan Zíma | středa 27.6.2012 6:15 | karma článku: 44,34 | přečteno: 4965x