Slováci jsou nesnášenliví rasisti !

Slováci jsou rasisti. Slováky je za to třeba trestat. Bruselská eurokomisařka Androulla Vasiliou s nimi má zkušenosti a ví své. Proti Slovákům je třeba podniknout dostatečně ráznou akci. O dostatečně rázné akci se ostatně paní eurokomisařka zmínila i ve své zprávě adresované Slovenským Košicím a jejich starostovi Richardu Rašimu před měsícem.

Paní eurokomisařka kritizuje "rasistickou a protiromskou" zeď kterou byli ohrazeni Romové tamního sídliště Luník. Paní eurokomisařka připomíná, že jakékoli formy institucionalizovaného rasismu vůči jakékoli menšině v rámci EU jsou v hrubém rozporu s základními principy EU. Těmi principy, na nichž je EU založena. Mezi ně patří i náboženská a etnická rovnost a slušnost. Paní eurokomisařka má zcela pravdu v tom, že tyto principy nesmí být narušovány.

A tak se zde veřejně ptám.

JE PROTI PRINCIPŮM EU POUŽÍVÁNÍ ZDRAVÉHO ROZUMU ?

Mohla by ho paní Vasiliou chvíli používat?

Ta zeď je tam kvůli kriminalitě místních obyvatel.

Pominu nyní fakt, že paní eurokomisařka za Kyperskou republiku asi ten rozum moc nepoužívá. Daleko pravděpodobnější se jeví, že paní komisařka nastoupila kurs vědomého lhaní. Kurs svého předchůdce Thomase Hammarberga, jež v těchto záležitostech často lhal, stejně tak jako lhal jako aktivistický funkcionář ještě v dobách, kdy zastupoval Amnesty International. A často falšoval důkazy. Paní komisařka Vassiliou ve svém poměrně ostrém prohlášení cituje zprávu o stavu místních poměrů a situaci obyvatel Košického sídliště Luník. A jedním dechem vydírá starostu města ráznou akcí. Celý text v angličtině je ZDE.

http://janzima.blog.idnes.cz/c/352872/Text-the-statement-Andrea-Vasilious-about-Slovak-Kosice-Roma-Wall.html

Bylo by zajímavé zjistit to, kdo tuto zprávu sestavil. O tom totiž paní komisařka Vasiliou pomlčela. A není těžké se dovtípit, že zase půjde o "Zaručené" informace" nějaké Romské neziskové organizace. Tedy nesolidního subjektu, bobtnajícího z toho, že okolo věci lže a zveličuje. A čím víc lže, tím víc ho Andrea Vasiliou dotuje z Evropských zdrojů na integraci menšin, které má k dispozici.

Není se ani těžké dovtípit toho, že hrozbou ráznou akcí EU proti Košicím, má paní eurokomisařka na mysli krácení nějaké té Bruselské dotace, bez níž současný starosta Košic nedokáže postavit v některé části města novou kanalizaci, nebo čističku vody. Inu Bruselské vydírání asi zafungovalo, protože starosta města připustil, že stavba zdi okolo Luníku vznikla za jeho předchůdce a neměla všechna povolení.

Tedy nebyla docela legální - jak starosta řekl. A co měl asi tak dělat? A tak Slováci vypadají jako rasisti a paní Vasiliou je na koni. Zajímalo by mne, zda by si paní komisařka nechtěla pár místních Romů z Košického Luníku vzít sebou domů. A rád bych viděl, jak by za týden vypadal její byt.

Pokud je ta mocná dáma líná najít si fotografie zdevastovaných domů na Luníku a pokud ji nezajímá vysoká kriminalita jejich obyvatel, neměla by dávat do evropského veřejnoprávního prostoru taková hloupá kázání. A pokud se rozhodla ignorovat hromady odpadků okolo Luníku a tudivokou svoloč, co tam bydlí, neměla by vydírat obyčejné slovenské občany, co těm místním nepřizpůsobivým spoluobčanům ještě ze svých daní platí sociální dávky.

A především - funkce eurokomisařky pro lidská práva by neměla znamenat takovou moc.

A tak Slováci plaťte, kloňte hlavy a nechte si nadávat. Je to podle pravidel EU. A že se ve vaší městské čtvrti nedokončí chodníky, nebo nová knihovna ? Za to poděkujte té místní Romské NGO/neziskové organizaci (zaručeně neziskové), která o vás lže, aby z fondů paní Vasiliou dostala víc. Vaše obec pak nedostane slíbenou dotaci.- A to je cena za pozitivní diskriminaci Slovenských Romů.

Eurokomisařka připomíná slušnost jako jednu ze základních hodnot EU. Co je ale z její strany slušného, na tom, že obviní lidi z něčeho, co neudělali. Podle Androully Vasiliou jste všichni, t.j. pět milionů slovenských pracujících, maminek, babiček a dětí - rasisté.

Jsou Slováci rasisté? JSOU?

V Bruselu to říkali... V televizi taky.

Jan Zíma

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Zíma | neděle 29.9.2013 18:21 | karma článku: 35,03 | přečteno: 2210x