Nenáviděný Nečas se rozvádí. Hurá !

Někdy Vás překvapí, co všechno jsou lidé vedle Vás schopní říct, pokud si myslí, že je neslyšíte, nebo jim nerozumíte.

NENÍ PŘEDSEDA VLÁDY TAKY JENOM NORMÁLNÍ ČLOVĚK ?

Před několika dny jsem vyslechl v čekárně u lékaře následující debatu. Do čekárny přišly dvě starší dámy a začaly si potichu povídat. V tu chvíli se ozval telefon v mé kapse a protože už jsem byl skoro na řadě, nechtělo se mi z čekárny odcházet a telefon jsme krátce vyřídil. Anglicky. Ctihodné dámy si přeměřily moje oblečení a usoudily, že nejsem místní. A tak se po odchodu posledního pacienta přede mnou rozpovídaly. 
Z elegantně vypadajících dam po padesátce se vyklubaly dvě drsné pavlačové drbny. Když přišlo na přetřes téma nedávno ohlášeného rozvodu expremiéra Petra Nečase, nezbylo mi než nasucho polknout. Ty dvě, myslíc si, že jim nerozumím, spustily celou plejádu nesmyslných výčitek a obvinění, na adresu expředsedy vlády, od manželské nevěry, neschopnosti jeho manželky až po zkažené děti.
Přitom kdo Nečase jen trochu zná, ví jak mu vždycky na rodině záleželo. Co by si asi pomysleli Nečasovi blízcí - řekl jsem si v duchu. Když se kdysi brali, Radka si nebrala politika, ale mladého nadějného vědce. A není pochyb o tom, že se jejich děti narodily do prostředí plného lásky a spokojené domácnosti. Není pochyb o tom, že se Petr Nečas skoro tři desítky let snažil být dobrým tátou a manželem.
Kdyby tomu tak nebylo, kterou ženskou byste ukecali, aby s vámi měla čtyři děti. Žádnou. A tak jsem poslouchal ty necitlivé ženské vedle sebe a v duchu jsem musel myslet na Nečasovy děti, kdyby tenhle výlev omezenosti a přízemní nenávisti musely poslouchat. Zejména najmladší Maruška, jíž je dneska něco okolo devíti let.
Asi by ve svojí dětské duši nechápala, jak může někdo jejího tátu takhle nenávidět. 
A proč ? Protože si dvě starší dámy, jež volí zásadně jen a jen tu slibující levici, prostě nevidí do pusy? Protože je jednoduché někoho obviňovat a pro určitou skupinu lidí je to zlomyslný sport.
Politici, jakkoli pomlouvaní, jsou taky jenom lidé. S všedními starostmi o rodinu a své blízké. A ačkoli to možná hloupí lidé nepochopí, i politik může být dobrým a milujícím tátou. I politik může mít tu smůlu že se jednou musí rozvést.
Jan Zíma.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Zíma | pátek 21.6.2013 16:17 | karma článku: 20,64 | přečteno: 881x