Nejsou Piráti a Anonymous jen obyčejnými zločinci ?

Piráti a  Anonymous poslední dobou získávají na popularitě. Otázkou je, zda bychom se toho spíš neměli bát.

Záznam Vašich dat běží ?

 

Dokud Piráti hlásají, že Holywood nám psát zákony nebude, je to populární. Mezistátní dohoda ACTA je skutečně za hranicí běžné slušnosti. Na straně druhé titíž nemají žádný nápad, jak chránit práva na duševní vlastnictví těch, kdo to duševní vlastnictví produkují a investují do něj své vlastní peníze. Nabízí se tedy otázka, zda komputeroví kopírovači hudby a  filmů, nejsou jen sebrankou a spolkem zlodějů. Ostatně fakt, že za ně kandiduje Libor Michálek, jež sám sebe označuje za bojovníka proti nepravostem, vyvolává otázky. Jak se může někdo, kdo ukazuje na údajnou korupci v Drobilově aféře, zastávat myšlenky masového kradení duševního vlastnictví kopírováním tak, jak to obhajují jak Piráti, tak na ně napojení Anonymous.

 

Anonymous jdou ale ještě dál. Jejich krádež údajů členů ODS na jaře letošního roku vedla k plošné distribuci těchto osobních dat a když pomineme drobnost, že tím došlo k masovému porušení zákona o ochraně osobních údajů – prostě proto, že členů té strany je skoro třicet tisíc, tak je i  z lidského hlediska nepřijatelné, aby obyčejní, občansky angažovaní lidé čelili takovýmto útokům.

 

Obyčejný člen politické strany chodí po schůzích, před volbami roznáší volební plakáty a přesvědčuje svoje sousedy, aby šli k volbám.  I kdyby byli vrcholní politici špatní a to oni většinou nejsou, jak za to můžou obyčejní lidé, platící příspěvek členů politické strany.

 

Už není zábavné, aby dekadentně levicoví  Anonymous  v jednom kuse připomínali společnosti morálku a zákony, když obojí denně porušují.

Není nic morálního na tom, že někdo ukradne a zneužije data z našeho soukromí.

 

Jan Zíma.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Zíma | neděle 21.10.2012 14:23 | karma článku: 14,73 | přečteno: 1199x