Jak lžou ekologové - 5 díl.

  Někdy Vás překvapí jak daleko jsou ochotni ekologové zajít ve své demagogii a lhaní. Následující příklad hovoří za vše.

Před několika týdny jsem se účastnil veřejného jednání v jedom menším severoněmeckém městě nedaleko Flensburgu u Dánských hranic. Můj místní známý, u nějž jsem byl na jednodenní návštěvě mně pozval na veřejnou akci pořádanou místní radnicí. Šlo o obdobu veřejného zasedání místních zastupitelů tak jak to známe z čech. Tedy veřejné zasedání kdy diskutují místní občané. Tématem byla změna územního uspořádání a stavba větrného parku hned za městem. Větrným parkem se myslí pětisethektarové pole, plné větrných elektráren, jež by se tam měly postavit. A protože mne tenhle problém zajímá, můj známý mně pozval.

Nakonec jsem tam i vystoupil.

Energiewende přišla do Německa v roce 2011 a tehdy měla velkou podporu. Průměrný Němec tehdy ještě nevěděl, jak velká hloupost to je. Tehdy to všichni podporovali. Dnes je situace jiná.

Na jednání přišli občané, kteří znali rizika takového projektu z vedlejšího města. Šéf ekologů, kteří jsou na radnici v koalici, květnatě hovořil o výhodnosti projektu, ekologii a energii skoro zadarmo. Ani baron Prášil by neuměl tak ohlupovat.

Jenže lidi už nebyli tak hloupí jako před 8 lety a začali se ptát. Jen pro Vaši představu - Německo přestavuje 0.2% populace lidí na světě a přitom má třeba v solárních panelech 50.5 % solární kapacity světa. Že to byly vyhozené peníze už je dnes jasné všem.

Ten ekolog nevěděl, kolik ta věž vyrábí proudu, jak je drahá ani za jak dlouho se zaplatí. Pak mně Peter požádal, abych vystoupil.

Zde jsou fakta.

Ta věž se zaplatí za 22 let, ale už po dvaceti musíte měnit tu nejdražší součást - rotor a pak se to splácí znovu.

Kombinace nízkých frekvencí hukotu rotoru a vysokých frekvencí tyristorů způsobuje u lidí zvířat nespavost, neurózy a u lidí třeba třes rukou. I když je ta věž od Vás kilometr.

Cena Vaší nemovitosti spadne tak na 65 % oproti stavu, kdy jste tam na poli za domem ty stroje neměli.

Viděl jsem jak jsou ti lidé n tom jednání naštvatí a v ekologii už moc nevěří. Jedna Věc je jistá.

Energiewende čekají v Německu špatné časy. A ekology taky. Konečně.

Autor: Jan Zíma | pondělí 8.7.2019 6:29 | karma článku: 6,98 | přečteno: 102x