Jak lžou ekologové. IV

  Vzácné žížaly jsou v ohrožení, populace Bobrů zaniká a Tresky umírají a - jiné nesmysly z hlav Evropských ekologů.

Naši ekologové v posledních letech uvykli že dostanou peníze na kdejakou hloupost a to jak na místní, tak na Evropské úrovni. Do mediální technologie těchhle katastrofických zpráv dobře zapadá pohlášení ekologů z poloviny letošního dubna o vymření mořské tresky ve východní části Baltického moře.

Ekologové prohlašují, že populace tresky je tam kritická, musejí se přestat lovit a jsou skoro vymřelé. Pokud zapřemýšlíte, moc logická tahle tisková zpráva není. Treska Gadus morhua Linnaeus je ryba známá svojí stěhovavostí a pokud jeden rok v teritoriu je, tak je dobrý výlov a pokud ne, tak jsou hubené časy.

Lež číslo.1

Ekologové tvrdí že tato ryba ve východním Baltském moři vyhynula a musí se tam zakázat její lov. A co tam tedy ti rybáři tahají z moře a proč se tam plaví každý týden znova. Jestli tam ty ryby nejsou, co tam rybáři chytají. Lelky? Jenže to asi nejde. Lelek lesní je pták.

Lež číslo 2.

Populaci tresky je třeba ochránit, jinak vyhyne definitivně.

Nikoli. jen se v rámci cyklických přírodních přesunů mezi teritorii ta hejna vrátí zpět do východního Baltu v cestě za potravou - jak by Vám vysvětlil každý rybář.

Lež číslo 3.

Pokud státy nebudou jednat a tento rybolov nezakážou definitivně nejdéle v květnu - tresky vymřou.

Východní Balt činí jen asi 6% plochy Baltu, ke kterému patří také Finský záliv, Rižský záliv a mimo jiné také Ostsee - Východní moře a Švédský záliv -Bottenviken. Tam všude populace téhle ryby hojně žije. Pokud nejsou ohroženy tato ostatní vody a to ony nejsou, tak u tolik migrující ryby není vyhynutí možné.

Vysvětlení přijde velice jednoduše. Tuto na hlavu postavenou zprávu publikovali častí příjemci dotací a to organizace, které se nyní zaštiťují názvem koalice Clean Baltic, Deutsche umwelthilfe, Oceana, Our fish a Světový fond na ochranu přírody.

Neziskovky, co si klidně vymyslí nějaký neexistující problém, aby dostaly dotace.

Ještě jste svým dětem nerozmluvili, aby volily Zelené?

Možná je nyní čas dát jim alespoň všechny informace.

Jan Zíma

https://finweb.hnonline.sk/zahranicna-ekonomika/1927426-ekologovia-varuju-pred-moznou-katastrofou-v-baltskom-mori-treske-hrozi-vyhynutie

X+

Autor: Jan Zíma | úterý 4.6.2019 5:39 | karma článku: 0 | přečteno: 63x