Bude na hradě strašit ?

Zdá se, že Český volič je populistou. Jak jinak by si mohl zvolit na hrad populistu a demagoga v osobě Miloše Zemana.

HANOBIT PREZIDENTA NEMUSÍTE. STAČÍ O NĚM ŘÍKAT PRAVDU.

 

14 dní po skončení kampaně už je známo, že ve spoustě svých prohlášení lhal. Co na tom. Že urazil kdekoho, to už k němu patří. Že mátl veřejnost polopravdami je už také dokázáno. Ale jednou volby dopadly jak dopadly a jejich výsledek, jakkoli selským rozumem nepochopitelný, je třeba respektovat.
A co nyní českého voliče čeká? To co už v samotném úvodu vstupu Miloše Zemana do politiky a později i do funkce prezidenta. Demagogie, populismus, buranství, urážení druhých a pravidelná ostuda na mezinárodní politické scéně. Stejně tak, jako se kdysi říkalo, že v Lidovém domě straší, nyní bude skoro pět let strašit na Pražském hradě. A strašidlo si tam čeští voliči zvolili pořádné. Snad se nedopouštím hanobení prezidenta republiky, když připomenu, že ono vítězství bylo za Ruské Petrolejové rubly a tým bude ze zázemí řídit bývalý komunistický vysoký elitní aparátčík soudruh Šlouf. Že se dočkáme mnoha neregulerních podpásovek proti ODS a ČSSD je již celkem jisté. Že se budu v zahraničí pravidelně stydět za nejvyššího představitele této země, je tedy asi už jen otázkou zvyku.

 

Zeman není můj prezident. Něco takového bych nevolil. Miloš Zeman mi bude příštích skoro pět let, dělat jako Čechovi všude ostudu.

Jan Zíma.

 

Snad se uchlastá.

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Zíma | středa 27.2.2013 6:08 | karma článku: 22,87 | přečteno: 653x