Bude levice zase zestátňovat ?

Letitý spor o naše zdravotnictví prohloubila ČSSD dalším plánovaným zestátňovacím krokem. 

MÁ ČSSD SVĚDOMÍ ?J.Z. 2011

Politici za ČSSD v minulých dnech rozpoutali mediální kampaň za účelem příprav převzetí jednoho z našich nejlépe fungujících sektorů zdravotnictví. Letecké záchranné služby. Právo uveřejnilo informace o údajném sponzoringu jež měl být úplatkem, ale rozumný důkaz nemá. A politici CSSD používají cenová srovnání, jež připouštějí ceny za pohonné hmoty, ale nenapadá je, že je třeba platit taky vysoce kvalifikovaný personál a splácet náklady za pořízení a údržbu helikoptér. Copak soudruzi v Liďáku neumějí počítat?

To je s podivem u politické strany, jež pravidelně deklaruje, kolik má ve svých řadách odborníků. 
A tak jednají ani ne tak za pomoci argumentů jako spíš silou. 
Koneckonců proč by si to nemohli dovolit. Poslední léta díky ekonomické depresi vyhrávají volby, spojenectví s komunisty před dvěma měsíci prohlásil Bohumil Sobotka za zcela legitimní a jak jsou na zdravotnictví schopni prošustrovávat stamiliony zbytečně, předvedli například na novém křídle Kladenské nemocnice, kterou předražili "jen" o 800 milionů.

Tento spor ČSSD je poměrně starý. Za vlády ČSSD se už jednou premiér Stanislav Gross pokoušel dobře fungující systém LZS jednou nabourat v roce 2005 tím, že nechal předložit Miladu Emmerovou zprávu o možnostech jak tento sektor zpět zestátnit. A to i přesto, že ani armáda, ani Policie tehdy neměly a ani doposud nemají funkční systém zázemí na celorepublikové úrovni, kterým by Systém firem AH a DSA nahradila.

A kde není náhrada, tam to přestane fungovat.
Zdá se, že si politici za ČSSD nechtějí uvědomit že 12 helikoptér, které se z velké části nečinně povalují v hangáru letky ministerstva Vnitra na pražském Ruzyňském letišti, samo o sobě nedokáže nahradit systém funkčního operačního zázemí, který tady za víc jak 15 let vybudovaly dvě soukromé firmy.
Ale možná, že je to jen špatné svědomí ČSSD která, tehdy u vládní moci, v létech 2004-2005 tyhle helikoptéry, tehdy záhadně předražené o 25% nakoupila z peněz obyčejných daňových poplatníků.
A teď ji tíží špatné svědomí. Třeba za souvislost těchto helikoptér a s nimi spojeného Stanislava Grosse.
ČSSD nikdy až doposud nedokázala uspokojivě vysvětlit pohádkové zbohatnutí svého expředsedy Grosse.
A ani ho nikdy nevysvětlí. Leda, že by řekla pravdu. 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Zíma | pátek 26.4.2013 15:25 | karma článku: 25,63 | přečteno: 1086x