Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

gogol_jl

1. 12. 2008 23:19
Cha cha :-)

Mam jedinou prosbu pro autora: schovejte si tento svuj nazor a prectete tak za 20 let ;-D

A jeste jedou dousku  - Ustavn soud je trochu neco jineho, nez jakykoliv jiny soud. Vypada to, ze to autor nevi.

ps: tim nerikam, ze jsem pro/proti LS

[>-]

0 0
možnosti

issac

2. 12. 2008 16:05
Re: Cha cha :-)

To je všechno kvůli tomu, že se tato instituce jmenuje Ústavní soud ČR....mnoho lidí tak nabývá dojmu, že se jedná o soud...ale na druhou stranu, kdyby se to jmenovalo Orgán kontroly ústavnosti soudního typu, tak by to bylo příliš dlouhé....pisatel tohoto článku asi rovněž jako pan Prezident není právník (i když ten často při mnohých příležitostech připomíná, že je majitelem několika čestných doktorátů práv ;-D) a z toho pak pramení vážné nelogismy a polopravdy jeho příspěvku. Ve státě, kde se obecně nerespektují soudní rozhodnutí a dokonce ani nálezy ÚS, pokud tyto orgány tomu či onomu nevyhoví, je to zcela běžný jev. Ostatně sám pan Prezident hraje v takovém počínání jprvní housle - všichni, kdož s ním nesouhlasí, jsou neschopní hlupáci - toho už si všimla svého času i Stb - aspoň je vidět, že pan Prezident je ve svém charakteru pevný a neměnný...

0 0
možnosti

kuttna

30. 11. 2008 11:28
tolerance

Myslím, že problémem autora, omluvitelným jeho věkem, je neschopnost tolerovat odlišný názor. A k mládí patří i přesvědčení, že já jsem chytřejší (čestnější, nepolitičtější...), než ústavní soud. Snad z toho autor jednou vyroste. Jedním z omylů, které uvádí a které rozeznám i já (a tím pádem jistě i on), je, že nelze ratifikovat nějakou smlouvu bez rozhodnutí ÚS. A pokud jde o onu volbu právníka: nechtěl bych právníka, který by jednal o něčem jiném, než čím jsem ho pověřil. To naštěstí ÚS neprovedl a v mých očích to zvyšuje jeho věrohodnost.

Věřím, že české dějiny neskončí s přijetím/nepřijetím nějaké smlouvy. A jak jsem měl možnost se s Lisabonskou smlouvou seznámit, dává větší možnosti těm, kteří chtějí tvořit něco pozitivního (spolupracovat) a omezuje sabotéry. Možná to právě netolerantním Čechům tolik vadí.

0 0
možnosti

tumetuestumefaisdubien1

19. 3. 2010 5:22
Re: tolerance

Nejde o nějaký "odlišný názor", který by se měl tolerovat. Pověření je zcela jasné a to vyjádřené §71d odst. 3 Zák. o Ústavním soudu, který je pro něj závazný. Ten ÚS nedodržel v žádném ze svých rozhodnutí o LS a explicite to opakovaně přiznal a dokonce v tom posledním stanovil povinnost prezidenta smlouvu ratifikovat, ačkoli Ústava nic takového nepřipouští a naopak Listina práv a svobod výslovně zakazuje (čl. 2 odst. 3). Proto není ratifikace Lisabonské smlouvy de-jure platná podle svého vlastního článku 6 odst. 1 a ani podle mezinárodního práva smluvního (čl. 51 Vídeňské úmluvy) a nikdo se smlouvou řídit nemusí a je právně nevymahatelná v žádném případě, kde by s tímto argumentem byla vznesena předběžná otázka po její platnosti - kterou může rozhodnout pouze Mezinárodní soudní dvůr.

Je zajímavé, jak lidi, kteří nejsou schopni tolerovat cizí názor vždy zabřednou do útoků ad-hominem, jako že je ten, co ho říká, moc mladý apod. ale nepřinesou žádný platný argument, jen jakési názory.

0 0
možnosti

joyFX

29. 11. 2008 20:40
a co byste chtěl

od té bandy bývalých podnikových právníků? :-©

0 0
možnosti

issac

2. 12. 2008 16:08
Re: a co byste chtěl

;-D podnikový právník je ta největší potupa na celém světe.... Pane, nedeklasoval jste je až příliš????? Vždyť vy jste je společensky znemožnil.............

0 0
možnosti

Tasso

29. 11. 2008 20:32
Svejkovina

EUOdkud pak vi cesti novinari, ze lide v EU jsou proti Lisabonske dohode? To by mne velice zajimalo!

Klaus by mel okamzite podat demisi a odejit do pense, aby prestal delat Ceske zemi v Evrope ostudu. Proc cesti novinari nepisi o tom, ze verejne mineni v jinych zemich EU povazuje Klause a spol. za Svejky a to neni tentokrat nazev positivni.

0 0
možnosti

baron Prášil

29. 11. 2008 20:41
Re: Svejkovina

Protože jsou politicky korektní. A dnes frčí psát dobře o  Lisabonské smouvě až se to změní možná se dočteme co si lidé v EU o tom celém myslí. To už bude pozdě něco měnit. Takže budu raději Švejkem, než aby jsme jen drželi hubu a krok, jak je po nás (i po Irech) žádáno z EU.:-/

0 0
možnosti

Blahoslavení, budiž Oráj

29. 11. 2008 18:36
zprávy po lisabonu

Evropská unie dá azyl deseti tisícům Iráčanů.. dnes (amicí začali válku, zbraně nikde nu a evropa bud živit hnědky z íráku, a co my, amíkům dáme malý dárek, no  takovou kouli - jak praví pravý mongol havel; mongolové když se něčeho bojí, tak to nenazývají pravým jmenénem)

Zprávy po Lisabonu:

29. 12. 2010 - Evropská unie dá azyl deseti tisícům obyvatel Gazy

3.12.2012 - Evropská unie dá azyl dvěstě tisícům uprchlíků z Konga

12. 3. 2013 - Evropská unie dá azyl a pobytová víza dvacetitisícům Afričanů..

0 0
možnosti

Tasso

29. 11. 2008 20:41
Re: zprávy po lisabonu

EUOdkud pak mate tak zajimave informace, ze obycejni ctenari ruznych novin z EU o tom vubec nic nevi. To je primo napinave cteni, protoze to pisete v pritomnem case.

0 0
možnosti

Georgis Fasulis

29. 11. 2008 17:25
Nerespektování Ús.soudu je útok na samou podstatu demokracie

Nerespektování Ústavního soudu je útok na samou podstatu demokratického státu. Je vlastní všem fanatikům, kteří, když není po jejich, tak to nikdy neuznají.

To známe ze všech totalitních politických systémů.

Když jsem já psal svůj poslední článek (těsně před verdiktem ÚS), napsal jsem, že v případě, že ÚS dojde  k opačnému názoru, než je ten můj, budu tento verdikt Ústavního soudu naprosto respektovat a nad jeho verdiktem se zamyslím, zda bych svůj názor neměl přece jen poposunout.

K tomu má autor tohoto textu ale stejně daleko jako má k demokratickému myšlení. Pane autore, Demokracie = respekt k opačným názorům, než je ten můj, a k  jejich akceptování. To vám zřejmě moc neříká.

Je velmi příznačné, že jsem si nevšimnul ani jednoho odpůrce LS (na těchto blozích), který by napsal: "Tento názor nesdílím, ale respektuji jej."

0 0
možnosti

Viktor N.

30. 11. 2008 10:17
Re: Nerespektování Ús.soudu je útok na samou podstatu demokracie

Pokud se Ústavní soud dopustil pod politickým nátlakem VLASTIZRADY, je občanskou povinností každého občana jeho nález nerespektovat a otevřeně kritizovat!

Kdyby kdysi dávno Ústavní Soud (samozřejmě čistě hypoteticky) posvětil Mnichovskou dohodu, německou okupaci, stejně tak i popár letech později vpád Varš. smlouvy k nám — bylo by to podle Vás zcela v pořádku a plně demoGratické?

0 0
možnosti

Hulimír

29. 11. 2008 16:00
Ooo

Omyl pane Zemane..... Pan Klaus  je právník,klimatolog,žurnalista,astronom, živočichář,ekonom,chemik, fyzik,malíř, sportovec a hudebník,který rozumí jak ptactvu tak rostlinstvu. On přece nepotřebuje pohlavní oud.... ehm, tedy ústavní soud, samosebou:-/

0 0
možnosti

forfreelife

29. 11. 2008 16:41
Re: Ooo

Chtel bych jen pripomenout ze je také agronomem... EU

0 0
možnosti

chrobaktruhlik

29. 11. 2008 15:56
když

ÚS posvětil poplatky u lékaře tak to byli borci kteří se nenechali zlomit politikmi, dnes jsou stejní lidé pomalu zločinci

0 0
možnosti

baron Prášil

29. 11. 2008 20:35
Re: když

Neví, že by Brusel tlačil na poplatky :-/

0 0
možnosti

lopee

29. 11. 2008 15:46
ÚS

Ústavní soud je podle mého tou institucí, která má poslední slovo ohledně naší ústavy. Jak rozhodnou, to je jejich věc. Nemělo by se o tom polemizovat, resp. může se mi to nelíbit, ale v každém případě to prostě musím vzít za své. Jsme v právním státě - povídačky o policejním jsou jen účelové. Stejně tak je účelová i póza současného prezidenta ČR. Ten se nějak nemůže trefit s těmi svými moudrými postřehy. Diskutujme třeba o EU jako takové. Ale ne takhle o výroku ÚS. Nelíbí se mi, že v mnoha lidech vyvolává prezident dojem, že on jediný a pravý je nade všemi. Pokud je tak chytrý a prozíravý, proč nepodal k ÚS dotaz na to, zda je LS v souladu s naší ústavou jako celek? On jen potřebuje protahovat jednání a dělat uraženého, protože prostě na spoustu věcí nemá ani vzdělání, ani odvahu.

0 0
možnosti

zabakkovi

29. 11. 2008 15:53
Re: ÚS

I ústavní soud může rozhodnout protiústavně. Stačilo mi vystoupení

jedné ze soudkyň v televizi, která prohlásila něco o tom smyslu, že se

jí pod tíhou zodpovědnosti skoro podlamují kolena. Z toho se dá v

zásadě usoudit, že rozhodnutí bylo politické, nikoliv ústavní. K čemu tam ale tedy vůbec ti lidé jsou?:-(

0 0
možnosti

Jan Žižka z HK

29. 11. 2008 14:58
JZ

8-o8-o:-©:-©:-©:-©

0 0
možnosti