Veganský večer na Skleněné louce

S veganstvím – či spíše vegetariánstvím jsem se po jistou dobu též zaobíral, dá se říci, že jsem asi čtyři roky byl něco jako nedůsledný vegetarián. Ty časy jsou však už pryč, přesto občas nevynechám příležitost si je připomenout.

A příležitost se naskytla třeba včera večer při události kterou na Skleněné louce v Brně pořádal Kolektiv pro zvířata.

Ještě bych dodal, že argumenty zastánců převážně živočišné stravy, že jídla rostlinného původu nemají ten správný říz, je nutno brát s rezervou. Mezi rostlinnými ingrediencemi lze nalézt tolik výrazných chutí, že při dostatku času se lze dobrat takového výsledku, že leckterý pochybovač se přesvědčí o opaku. Veganským způsobem lze připravit jídlo chuťově výraznější a při tom jemnější. Je to však časově náročnější a pracnější – to je celé.

trofejní recept z tohoto večera

plus

krátká glosa z tohoto večera

...

dnešní večer

byl podle plánu

večerem přiměřeného veganství

hovory u stolů

se poměrně často

držely tématu

dnešního jídelníčku

a tak se třeba lze dozvědět

jaký si kdo

pařížský salát udělá

takový ho má

 

a toto je již jídlo vlastní produkce - něco jako kdysi...

 

Autor: Jan Tomášek | sobota 6.10.2018 5:13 | karma článku: 6,94 | přečteno: 266x