Foto

Booking i cestovani platim kartou Revolut, takze meny a konverze resit nemusim. Ale hotovost povazuju za zaklad svobody, a rozhodne nepodporuji prechod na ciste digitalni platby a menu.

Foto

V tomhle máme naštěstí dnes už trochu neobvyklou výjimku, například v Holandsky jsou platby "pin only" (pouze bezhotovostně) běžné.

Foto

Na Bookingu jsem objednávala hodně často ubytko, mám tam registraci a vždy buď předem kartou, nebo v hotovosti na hotelu.

A zahraničí také kartou předem a někdy až na místě. (také kartou).

Jestli tě ta Maruška trochu nehoupe:-))

Foto

Není nad platbu v českých korunách a v hotovosti. Je dobré si peníze ohmatat, tak jako je všechno lepší si ohmatat a nechat si projít vlastníma rukama - jen tak k věci získáme vřelejší vztah (a nemluvím zdaleka jen o penězích). A naše bankovky s Karlem IV, Komenským, Němcovou, Palackým, Destinovou jsou krásné. Nedejme se!

Foto

Možná jsem v tomhle nemoderní, ale mám to podobně, i když kartou platím dost běžně.

Foto

Kartou platím skoro všude, takže v tomto směru jsem proti trendu.

Nicméně to s tím parkovištěm je obvyklé i u jiných obchodů v jiných i menších městech. Prodejny zkrátka nemají zájem na tom, aby se z jejich parkovišť pro zákazníky stávala parkoviště typu P + R. Proto to mají jen na určitý čas zdarma a pak placeno.

Zároveň se téměř vždy dá zaparkovat někde bokem.

Foto

To je pochopitelné, leč přidat přidat do kasy ke čteče karet i mechanizmus na mince by mělo být samozřejmostí.

SD

Nedávno jsem to zažila obráceně - reklamace zboží koupeného na lidl-shop.cz a peníze mi na účet vrátili v eurech.

Foto

Tak to by taky neměli, protože za automatickou směnu tratíte u banky kursový rozdíl.

Foto

Myslím, že program nám řve "pozor!", když nákup přesáhne 10k. Ale to se stává hodně málokdy, sama jsem to viděla jen při "zneviditelnění" prošlého... Občas se stalo při velkém nákupu kosmetiky nebo když si Vietnamci brali karton dětských probiotik. Holt se to pak musí udělat jako dva nákupy.

Foto

Asi taky zalezi na nastavenych limitech na uctu/karte. 😺

Foto

Nerad něco platím, je jedno v jaké měně, za mě vše vyřizuje má lepší půlka...

Foto

na slovensku u číňana alebo vietnamca iba v hotovosti, inak do 5 eur v hotovosti a potom sa môže kartou, ale je to nepríjemné niekedy, napríklad teraz som bola na jednej turistickej chate na morave a chceli platbu iba v hotovosti a nie kartou, takže som si kôli tomu musela vyberať, ale neplatím poplatky za výber.

Foto

U nas si banky vybiraji nemravne vysoke poplatky od obchodniku za karetni transakce. Cim mensi castka, tim obchodnik vic trati, proto si nekteri stanovuji dolni limity. A jini karty neberou vubec, protoze jim to zakon nenarizuje.

Ten zákon 253/2008 je namířený proti legalizaci výnosů z trestné činnosti. V podstatě tam jde o to, aby se neplatilo statisíci nebo miliony hotovostí z igelitky. Určitě se v něm podle mne neřeší, zda je provozovatel povinen přijímat menší částky v hotovosti.

  • Počet článků 2130
  • Celková karma 30,68
  • Průměrná čtenost 1301x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.