Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Šíření klimatické hysterie je zločin

Doposud jsem se snažil být vůči tzv. klima-alarmistům maximálně korektní a zdrženlivý, jistě mnohem více než si sami zaslouží. Bohužel mi už došla trpělivost a tak bude dnešní text, s omluvou, poněkud příkřejší.   

Nejprve si však lehce definujme, kdo je to ten zmiňovaný klima-alarmista. Je to člověk, který, ať už z vlastního poblouzněného přesvědčení či z prospěchu, každopádně vědomě, živí nebo jen šíří paniku a pocit ohrožení u ostatních. Používá k tomu účelové argumenty, polopravdy, záměrně neúplné statistiky nebo manipulované „vědecké“ studie. Jiné vědecké názory přitom zarputile ignoruje. Je to člověk, který složitý komplex faktorů klimatické vědy zaslepeně zúžil na jediný činitel: oxid uhličitý vypouštěný člověkem do ovzduší. Ať už přímo či nepřímo přispívá k tomu, že zmanipulovaní lidé snáze – často i dobrovolně - přistupují na omezování svých práv a svobod.

Myslím si, že lidé, kteří živí tuto paniku a manipulují masy, jsou obyčejní zločinci a jejich působení má nedozírné, až katastrofální, následky na ekonomickou prosperitu, svobodu a západní civilizaci obecně. Často bohužel i na životní prostředí samotné, přinejmenším zprostředkovaně skrze zaostávající ekonomický vývoj (neboť ekologie prostě něco stojí). Každá civilizace vždy stála a padala s ekonomickou prosperitou. Pád té západní již započal, ač si to mnozí stále ještě neuvědomují nebo nechtějí připustit. A na vině je opětovně se rozmáhající socialismus a dirigismus, včetně toho environmentálního, který tentokrát již zasáhl celou Evropu.

Novodobí environmentální komunisté si opět myslí, že prosperita se rodí ze státního nařizování, daní a přerozdělování a že je věčná. Vůbec nechápou, že na realizaci jejich „pokrokových“, např. tedy environmentálních, myšlenek je prosperita potřeba. Nedochází jim, že si nejen sami pod sebou podřezávají větev. Každopádně katastrofa západní civilizace je, pod vlivem socialismu a nesmlouvavé environmentální totality, již jednoznačně na obzoru. 

A pokud tyto lidi označuji za novodobé komunisty, myslím to naprosto vážně. Stačí se podívat na Konferenci v Krakově v minulém roce, kde Greta Thunberg a zejména její otec zcela bez obalu popisují své komunistické rovnostářské pohnutky (omezit, zdanit, nařídit či zakázat ve prospěch společnosti, klimatu, planety apod.). Stačí se také podívat, na kolika environmentálních demonstracích jsou vidět transparenty typu „pryč s kapitalismem“ (jako by v Evropě opravdový kapitalismus kdy byl).

Protože si tyto ikony klima náboženství a jejich PR týmy uvědomují, že indoktrinace ještě nepostoupila tak hluboko do hlav lidí, pokrytecky či zcela lživě ujišťují veřejnost, že jim nejde o likvidaci ekonomické prosperity, životního stylu a osobních svobod. Takové proklamace jsou však v silném rozporu s jejich reálnými záměry, které jim občas uniknou z úst. Možná, že si mnozí z nich uvědomují, co činí, někteří však jistě ne. To je ale z jejich zločinného jednání neomlouvá. Ano, například propíraná Greta Thunberg je podle mě naprostý zločinec, koncentrované zlo, a nic na tom nemění ani její věk, ani míra zmanipulovanosti, ani síla její nemoci.

Chápu sice, že současný výklad práva zřejmě neumožňuje jejich destruktivní chování kdekoliv v západním světě postihnout, nicméně s jistou mírou laické právní nadsázky by se dalo říct, že v České republice by odpovídalo páchání trestného činu Šíření poplašné zprávy, případně také trestnému činu Podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod. Byla by opravdu legrace sledovat, jak by celé environmentální hnutí vyskakovalo jak čertík z krabičky, kdyby se takové trestní stíhání skutečně povedlo. Že by se zde našel dobrovolník k jeho podání? Jen žertuji.

Ačkoliv trvám na naprosté zločinnosti jejich jednání z morálního hlediska, berte prosím nadsazené spekulace o trestnosti z právního pohledu s rezervou. Sám totiž neschvaluji trestní stíhání lidí za projevení názorů, byť sebehloupějších. Jejich masivní veřejné odsouzení od jinak mlčící utiskované většiny by se ovšem slušelo.

Autor: Jan Polanecký | středa 2.10.2019 8:00 | karma článku: 36,64 | přečteno: 1071x
  • Další články autora

Jan Polanecký

Svoboda zákazů a státní buzerace

Jak často slýcháme v mainstreamových médiích fráze o dnešní svobodě a nutnosti ji chránit? Opravdu nějakou ještě máme?

31.7.2017 v 7:20 | Karma: 38,08 | Přečteno: 1133x | Diskuse| Politika

Jan Polanecký

Bude líp, ne?

Bez ohledu na současný výsledek krajských voleb, tato léta jsou jednoznačně nejhorším obdobím polistopadové politiky a ekonomického vývoje.

10.10.2016 v 7:00 | Karma: 33,27 | Přečteno: 1062x | Diskuse| Politika

Jan Polanecký

My vás k té dobrovolnosti donutíme, holoto občanská!

Průvodním jevem každého státního zřízení je donucení k tzv. dobrovolnosti. Nejvíce je tento prvek viditelný v socialistických, fašistických nebo jinak dirigentských modelech. Ne náhodou i u nás povinné dobrovolnosti přibývá.

26.9.2016 v 7:30 | Karma: 46,96 | Přečteno: 12578x | Diskuse| Politika

Jan Polanecký

Z EU dostáváme více, než dáváme? Nenechme se ohlupovat.

Sjednocená pokroková eurolevice, kterou v České republice hrdě reprezentuje např. TOP 09, donekonečna omílá tezi o finančním profitu plynoucím z našeho členství v Evropské unii. Pojďme se na tento mýtus podívat.

2.8.2016 v 8:00 | Karma: 45,48 | Přečteno: 7969x | Diskuse| Politika

Jan Polanecký

Válka proti islámskému světu? Ta nás teprve čeká, pokud se do ní necháme zatáhnout.

V tomto textu si dovolím lehce spekulovat, proto ho prosím berte s rezervou. Pplk. Otakar Foltýn z Generálního štábu Armády ČR se v České televizi vyjádřil, že cílem islamistů je poštvat Evropany proti evropským muslimům.

28.7.2016 v 11:00 | Karma: 31,24 | Přečteno: 1972x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  18:53

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Poslanci zvýšili ochranu zemědělské půdy. Nechtějí už další logistická centra

3. května 2024  5:16,  aktualizováno  12:05

Vyšší ochranu nejkvalitnější zemědělské půdy schválila Sněmovna. Nemají na ní do budoucna vznikat...

Bazény v ulicích, výpadky elektřiny. Jihovýchodní Asii drtí rekordní teploty

3. května 2024

Premium Od spolupracovníka MF DNES v Asii Horké počasí ve filipínské Manile mění život v ulicích. Přibývají bazény nebo škopky, ke kterým je...

Požár pralesa Mionší musel založit člověk, zjistili odborníci. Sčítají škody

3. května 2024  11:46

Hasičští experti se vrátili do terénu, aby vyšetřovali příčinu požáru v pralese Mionší v Dolní...

Zdravotnictví čeká kolaps, věští analýza. Chybí 3000 lůžek, péče se nadužívá

3. května 2024  11:36

V českém zdravotnictví hrozí bez přijetí potřebných opatření vyčerpání zdrojů. Systém není podle...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 153
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3635x
Prosazuji svobodu, kapitalismus a minimální vměšování státu do života jednotlivců. Bez politické příslušnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy