Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Šíření klimatické hysterie je zločin

Doposud jsem se snažil být vůči tzv. klima-alarmistům maximálně korektní a zdrženlivý, jistě mnohem více než si sami zaslouží. Bohužel mi už došla trpělivost a tak bude dnešní text, s omluvou, poněkud příkřejší.   

Nejprve si však lehce definujme, kdo je to ten zmiňovaný klima-alarmista. Je to člověk, který, ať už z vlastního poblouzněného přesvědčení či z prospěchu, každopádně vědomě, živí nebo jen šíří paniku a pocit ohrožení u ostatních. Používá k tomu účelové argumenty, polopravdy, záměrně neúplné statistiky nebo manipulované „vědecké“ studie. Jiné vědecké názory přitom zarputile ignoruje. Je to člověk, který složitý komplex faktorů klimatické vědy zaslepeně zúžil na jediný činitel: oxid uhličitý vypouštěný člověkem do ovzduší. Ať už přímo či nepřímo přispívá k tomu, že zmanipulovaní lidé snáze – často i dobrovolně - přistupují na omezování svých práv a svobod.

Myslím si, že lidé, kteří živí tuto paniku a manipulují masy, jsou obyčejní zločinci a jejich působení má nedozírné, až katastrofální, následky na ekonomickou prosperitu, svobodu a západní civilizaci obecně. Často bohužel i na životní prostředí samotné, přinejmenším zprostředkovaně skrze zaostávající ekonomický vývoj (neboť ekologie prostě něco stojí). Každá civilizace vždy stála a padala s ekonomickou prosperitou. Pád té západní již započal, ač si to mnozí stále ještě neuvědomují nebo nechtějí připustit. A na vině je opětovně se rozmáhající socialismus a dirigismus, včetně toho environmentálního, který tentokrát již zasáhl celou Evropu.

Novodobí environmentální komunisté si opět myslí, že prosperita se rodí ze státního nařizování, daní a přerozdělování a že je věčná. Vůbec nechápou, že na realizaci jejich „pokrokových“, např. tedy environmentálních, myšlenek je prosperita potřeba. Nedochází jim, že si nejen sami pod sebou podřezávají větev. Každopádně katastrofa západní civilizace je, pod vlivem socialismu a nesmlouvavé environmentální totality, již jednoznačně na obzoru. 

A pokud tyto lidi označuji za novodobé komunisty, myslím to naprosto vážně. Stačí se podívat na Konferenci v Krakově v minulém roce, kde Greta Thunberg a zejména její otec zcela bez obalu popisují své komunistické rovnostářské pohnutky (omezit, zdanit, nařídit či zakázat ve prospěch společnosti, klimatu, planety apod.). Stačí se také podívat, na kolika environmentálních demonstracích jsou vidět transparenty typu „pryč s kapitalismem“ (jako by v Evropě opravdový kapitalismus kdy byl).

Protože si tyto ikony klima náboženství a jejich PR týmy uvědomují, že indoktrinace ještě nepostoupila tak hluboko do hlav lidí, pokrytecky či zcela lživě ujišťují veřejnost, že jim nejde o likvidaci ekonomické prosperity, životního stylu a osobních svobod. Takové proklamace jsou však v silném rozporu s jejich reálnými záměry, které jim občas uniknou z úst. Možná, že si mnozí z nich uvědomují, co činí, někteří však jistě ne. To je ale z jejich zločinného jednání neomlouvá. Ano, například propíraná Greta Thunberg je podle mě naprostý zločinec, koncentrované zlo, a nic na tom nemění ani její věk, ani míra zmanipulovanosti, ani síla její nemoci.

Chápu sice, že současný výklad práva zřejmě neumožňuje jejich destruktivní chování kdekoliv v západním světě postihnout, nicméně s jistou mírou laické právní nadsázky by se dalo říct, že v České republice by odpovídalo páchání trestného činu Šíření poplašné zprávy, případně také trestnému činu Podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod. Byla by opravdu legrace sledovat, jak by celé environmentální hnutí vyskakovalo jak čertík z krabičky, kdyby se takové trestní stíhání skutečně povedlo. Že by se zde našel dobrovolník k jeho podání? Jen žertuji.

Ačkoliv trvám na naprosté zločinnosti jejich jednání z morálního hlediska, berte prosím nadsazené spekulace o trestnosti z právního pohledu s rezervou. Sám totiž neschvaluji trestní stíhání lidí za projevení názorů, byť sebehloupějších. Jejich masivní veřejné odsouzení od jinak mlčící utiskované většiny by se ovšem slušelo.

Autor: Jan Polanecký | středa 2.10.2019 8:00 | karma článku: 36,64 | přečteno: 1071x
  • Další články autora

Jan Polanecký

Tradice udavačství v Čechách

Jsou to zhruba tři roky, kdy jsem z osobních a profesních důvodů přestal publikovat své články. Nyní jsem ale zažil něco, co mě doslova zvedlo ze židle, něco, co jsem považoval ve svém životním okruhu za neexistující.

8.5.2023 v 17:05 | Karma: 29,43 | Přečteno: 1225x | Diskuse| Společnost

Jan Polanecký

Virová hazardní hra vlády a její „pomoc ekonomice", kterou si do koruny zaplatíme sami

Vláda si s námi hraje velkou virovou hazardní hru. Její opatření jsou totiž realizována v podstatě naslepo, bez přehledu, plánu či výhledu. Pojďme si současná opatření i budoucí „pomoc ekonomice" trochu rozebrat.

25.3.2020 v 7:45 | Karma: 45,08 | Přečteno: 11459x | Politika

Jan Polanecký

Téměř zmizelá svoboda aneb listopadová glosa

V posledních týdnech to slovo slýcháme ze všech stran. Svoboda sem, svoboda tam, "získali jsme svobodu". 30 let po revoluci mají političtí regulovčíci, zakazovači a všelijací socialisté plná ústa svobody. Té jejich "svobody".

18.11.2019 v 7:45 | Karma: 31,75 | Přečteno: 656x | Diskuse| Politika

Jan Polanecký

Soudruh Hitler by měl z ekonomiky Evropské unie radost

Srovnávání nacistického Německa s dnešní EU je velké tabu. Jistě to není oprávněné v oblastech politických svobod, lidských práv či dalších. V oblasti hospodářské politiky však nacházíme, bohužel, alarmující podobnosti.

8.11.2019 v 8:00 | Karma: 40,80 | Přečteno: 1758x | Diskuse| Politika

Jan Polanecký

Gott versus Chramostová. Pohřební nebo politický spor?

Hned na začátek si odpovím, že bohužel politický, velmi nechutný a pokrytecký. Troufám si odhadnout, že by se zneužívání těchto jmen pro politické tahanice jim samotným ani trochu nelíbilo.

7.10.2019 v 7:30 | Karma: 35,65 | Přečteno: 1228x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Komentátor Schmarcz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Ruská jaderná ponorka plula u pobřeží Floridy. Fotky ukazují její poškození

19. června 2024  13:53

Ruská flotila, která navštívila Havanu, se rozdělila. Část pluje od Kuby směrem k Venezuele,...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Pozabíjejme rodiny útočníků z Dagestánu, ostatní to odradí, vyzývá Kadyrov

27. června 2024  8:54

Čečenský vůdce Ramzan Kadyrov na setkání s bezpečnostními složkami navrhl, aby byl zabiti rodinní...

Poslanci budou schvalovat kandidáty na letošní státní vyznamenání

27. června 2024  5:53,  aktualizováno  8:46

Přímý přenos Kandidáty Sněmovny na státní vyznamenání budou schvalovat poslanci. Předběžný seznam kandidátů...

Třicítky vydrží až do prázdnin. Místy je doprovodí bouřky s přívalovými srážkami

27. června 2024  8:03

Konec června bude v Česku dále teplý, do konce týdne se však budou vyskytovat bouřky a přeháňky,...

Nesouhlasil s Putinem a psal na frontu. Patnáctiletého Rusa odsoudili na pět let

27. června 2024  7:30

Ruský vojenský soud v Moskvě odsoudil patnáctiletého Arsenije Turbina k pěti letům vězení za účast...

CEBYT Krkonoše s.r.o.
Administrativní správce nemovitosti

CEBYT Krkonoše s.r.o.
Královéhradecký kraj
nabízený plat: 30 000 - 50 000 Kč

  • Počet článků 153
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3591x
Prosazuji svobodu, kapitalismus a minimální vměšování státu do života jednotlivců. Bez politické příslušnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy