Přestaňme troškařit a zakažme prodej cigaret úplně. A zároveň i alkoholu.

Přiznávám se, že jsem vytočen, ale o to více to myslím vážně. Proč se má ochrana pasivních kuřáků omezit pouze na restaurace a bary? Copak třeba nekouřivší manželka kuřáka, který svou vášeň provozuje doma, není vystavena stejnému

ba horšímu útlaku než nekouřivší host v kuřácké restauraci? A co případné děti, které sdílejí s kuřákem zakouřenou domácnost? Tento návrh zákona je příliš měkký. Prodej cigaret by se měl zakázat úplně. Nikdo není povinnen inhalovat cigaretový dým. Co na tom, že soukromá restaurace není veřejná služba! Tady už je takový socialismus, že tohle se lehce překousne.

Ale hlavně by to prospělo samotným kuřákům. O jejich zdraví jde přece státu také, nebo ne?

A pojďme dál. Tvrdé drogy jsou sice zakázány, ale jedna tvrdá droga se tu stále vesele užívá, a tou je alkohol. Pojďme, prosím, prosadit i úplný zákaz výroby a prodeje alkoholu, prokazatelné metly lidstva, která má na svědomí už tolik zmařených životů i rozvrácených rodin.

To se sice ministru Němečkovi asi líbit nebude, protože se říká, že on alkohol rád, ale i on by se měl obětovat pro blaho všech.

Někdo argumentuje tím, že cigarety obtěžují i nekuřáky, kdežto alkohol ne. Ale to je omyl. Drogy také ničí v prvním plánu jen jejich konzumenta, a přesto jsou zakázané. Protože potažmo ničí i všechny ostatní, kteří jsou konzumentovi nějak blízcí, a stejné je to i u alkoholu.

Vyzývám naši vládu, aby nezůstala jen u polovičatých řešení. Podporuji zákaz všech drog včetně alkoholu i cigaret. Jen tak budeme šťastní, zdraví a spokojení a budeme s optimismem čekat na další pokyn z moudrého Bruselu.

 

Autor: Jan Pecha | středa 3.6.2015 16:56 | karma článku: 28,51 | přečteno: 998x
  • Další články autora

Jan Pecha

Tady končím, a to definitivně

6.2.2022 v 18:18 | Karma: 27,26

Jan Pecha

Ahój versus Á----hoj!

16.12.2021 v 7:56 | Karma: 20,59