Někdo zřejmě usiluje o to, aby Karel Gott rotoval v hrobě

Včera jsem zaznamenal článek o tom, že managementu nedávno zesnulého Karla Gotta se příliš nelíbí organizování různých vzpomínkových koncertů na populárního zpěváka tak brzy po jeho skonu.
Management Karla Gotta prý takový koncert určitě v budoucnu uspořádá a bude přesně podle představ zpěváka. Všechno má ale svůj čas.„Nicméně v tuto chvíli, stále krátce po jeho odchodu, je brzy cokoli podnikat. Bylo by to bezohledné jak vůči zesnulému Karlu Gottovi, tak jeho nejbližším. Vydělávat na jménu Karla Gotta v době hlubokého smutku je z našeho pohledu nepřípustné."Zdroj: https://www.idnes.cz/revue/spolecnost/karel-gott-vzpominkovy-koncert-mluvci-aneta-stolzova-ivana-gottova.A191120_154652_lidicky_zar

 Musím se přiznat, že mi to přišlo poněkud přehnané. Vždyť co je špatného na tom, uctít už teď památku zpěváka právě hudbou a koncertem, na němž by vystupovali jeho bývalí kolegové. Ale budiž, řekl jsem si, jméno Karel Gott je v podstatě ochranná známka a pozůstalí s ní mohou nakládat dle své vůle.

Dnes jsem však procházel centrem Prahy a to, co jsem viděl, mi málem vyrazilo dech. V jednom známém lahůdkářství prodávali toto zboží:

Čokoládová gramofonová deska

Ano, vidíte správně: Ne, vinylová, ale čokoládová gramodeska v kýčovitém obalu, na němž je ta vinylová pouze vyfotografovaná. V nabídce měli dokonce několik barevných variant.

Tohle mi tedy přijde daleko víc jako "vydělávání na jménu KG v době hlubokého smutku", než nějaký vzpomínkový koncert.

A opravdu doufám, že management Karla Gotta s tím nebyl srozuměn a bude se snažit tomu zamezit.

V opačném případě bychom se totiž nemohli divit, kdyby se zesnulý Karel Gott ve svém hrobě neotáčel, ale přímo rotoval.

Autor: Jan Pecha | čtvrtek 21.11.2019 22:12 | karma článku: 14,47 | přečteno: 740x
  • Další články autora

Jan Pecha

Tady končím, a to definitivně

6.2.2022 v 18:18 | Karma: 27,26

Jan Pecha

Ahój versus Á----hoj!

16.12.2021 v 7:56 | Karma: 20,59