Kroupova Aňa proletářka, honička karmy

Musím polemizovat především s formou, nikoli s obsahem blogu kolegy Vladimíra Kroupy: https://vladimirkroupa.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=719546

Existuje tu několik typů blogerů. K některým patří tzv. honiči karmy. Jedním z nich je podle mého mínění Vladimír Kroupa.

Aby bylo jasno, pan Kroupa někdy prezentuje názory, které jsou mi sympatické, ale ta forma! Ve svém vyjadřování se často snižuje k úrovni Rudého práva, čímž se snaží oslovit co nejširší publikum. Ohledně kritiky části umělců pozvaných na MFF KV, kterým nevoní sponzorství České zbrojovky, s ním souhlasím, ale proč to podávat takhle dryáčnicky?

Tak jasně, Anna Geislerová se mu hodí do krámu jako Anna proletářka. Ale proč opomenul další signatáře tohoto protestu? Např. Jana Hřebejka, Janu Plodkovou nebo Vladimíra Michálka. Asi proto, že s jejich jmény by tak žertovně nenaložil.

Dále používá dehonestující příměry jako např. kulturní apoštolové a apoštolky, nezlobte se, ale to je Rudé právo hadr.

Několik pozvaných filmařů (nikoliv všichni) se zkrátka zbláznilo a začalo kritizovat sponzorství České zbrojovky. Ano, tak tam vůbec neměli jezdit, koneckonců jejich zcestné názory odmítlo i vedení festivalu.

Ale nejlépe se k tomu vyjádřil Petr Čtvrtníček, vtipně a elegantně, a já jeho názor podporuji. Je to přešlap těch dotčených filmařů a třeba jim to dojde, třeba ne. Není však zapotřebí na nich honit karmu.

Není třeba je líbivě zesměšňovat, i když jsou v tomhle hloupí. Petr Čtvrtníček se jim narozdíl od pana Kroupy vysmál inteligentně a přesto úderně.

P.S. Podotýkám, že já karmu nehoním, píšu sem jednou dvakrát za uherský rok.

Autor: Jan Pecha | čtvrtek 4.7.2019 23:32 | karma článku: 13,95 | přečteno: 704x
  • Další články autora

Jan Pecha

Tady končím, a to definitivně

6.2.2022 v 18:18 | Karma: 27,26

Jan Pecha

Ahój versus Á----hoj!

16.12.2021 v 7:56 | Karma: 20,59