Je libo eintopf a la Merkel Hollande? Já radši národní státy.

Titulek článku na idnes: "Buďme jako jeden muž. Merkelová s Hollandem apelovali na jednotu EU." V první řadě bych chtěl říct, že necítím sebemenší potřebu být jako jeden muž s Merkelovou a Hollandem.

Ti lidé mi nejsou vůbec sympatičtí, a tím nemám na mysli jejich vzhled.

Chtějí více Evropy. Já ne. A budu stručný.

Když jsem četl, co ti dva sociální inženýři zase deklarovali, začal mi běhat mráz po zádech a mé myšlenky se formovaly ve třech fázích.

1. Tohle už je případ pro psychiatra. Kdyby to nebylo k pláči, tak je to k smíchu, protože tihle dva "státníci" jsou už jen komické figurky. Nedávno říkal v ČT Alexander Tomský, že běžní Britové jsou zaskočeni z toho, jací šílenci vládnou Evropě.

2. Po krátké úvaze musím říct, že to jsou spíš regulérní zločinci.

3. Já nechci více Evropy. Nechci pofidérní pestrost multikulturalismu, jejímž cílem je vytvoření beztvaré a unifikované masy. Chci národní státy, které jsou zárukou opravdové evropské pestrosti. Hlásit se k národu a být na něj hrdý, to je nacionalismus. Ale na tom přece není nic špatného. Zároveň totiž respektuji i národy jiné. Na rozmixovaný eintopf Merkelové opravdu nejsem zvědavý.

Nebojme se pojmu nacionalismus - je veskrze pozitivní a česky znamená prostě národovectví nebo vlastenectví (jak mě správně doplnil diskutér Radek Vinš).

Čili stručně a jasně - jsem český vlastenec, chcete-li nacionalista, a vůbec mi nevadí, že tomuto pojmu někdo přikládá jekékoli negativní konotace. Chci Evropu pestrou z její podstaty, protože Evropa se skládá z mnoha nejrůznějších národů, které mají své tradice a specifika např. v náboženství, oblékání, kuchyni atp., a to mě na tom baví. To je nádherná pestrost. Proč ji chcete, Frau Merkel a M. Hollande zničit?

My se ale nedáme.

 

Autor: Jan Pecha | středa 7.10.2015 18:30 | karma článku: 36,70 | přečteno: 1042x
  • Další články autora

Jan Pecha

Tady končím, a to definitivně

6.2.2022 v 18:18 | Karma: 27,26

Jan Pecha

Ahój versus Á----hoj!

16.12.2021 v 7:56 | Karma: 20,59