Co takhle spálit vlajku samozvaného Islámského státu?

Pořád se diskutuje o tom, zda islám je či není již ze své podstaty nebezpečný. Uvádějí se různé citace z Koránu, kde se nabádá k obracení nevěřících na pravou víru nebo přímo k jejich vraždění. Jde mi z toho mráz po zádech, ale zkusím být objektivní.

Umírnění muslimové, respektive jejich organizace v západním světě (včetně České republiky) útok v Paříži odsoudili s tím, že takový čin nemá s islámem nic společného. Mezitím se k útoku přihlásila Al-Kaida; vše prý bylo naplánováno z jejího ústředí. Umírnění muslimové tento terorismus odsuzují, tedy nejen Al-Kaidu, ale i Islámský stát. Tyto organizace podle nich nemají s islámem nic společného.

Dobrá. Pojďme to tedy otestovat. V pátek 16. 1. v 16 hodin se na Hradčanském náměstí v Praze koná demonstrace občanské iniciativy Islám v České republice nechceme (IVČRN). Tato demonstrace není zaměřena proti muslimům, ale proti náboženství, které představitelé této iniciativy a jejich sympatizanti nepovažují za náboženství, ale za nebezpečnou ideologii, proti níž je třeba se bránit.

Co takhle na této demonstraci spálit vlajku Islámského státu?

 

 

 

 

Jistě jste ji už mnozí z vás viděli, ale málokdo ví, co je na ní vlastně napsáno. Tady je překlad.

Každému musí být na první pohled jasné, že tato vlajka, stejně jako celý samozvaný Islámský stát, nemá s islámem nic společného. Její demonstrativní spálení jistě uvítají i všechny umírněné muslimské organizace v České republice, jiné tu totiž nejsou.

To zní přece logicky, ne?

Autor: Jan Pecha | středa 14.1.2015 1:12 | karma článku: 30,04 | přečteno: 1522x
  • Další články autora

Jan Pecha

Tady končím, a to definitivně

6.2.2022 v 18:18 | Karma: 27,26

Jan Pecha

Ahój versus Á----hoj!

16.12.2021 v 7:56 | Karma: 20,59