Magoři

Zatýkací akce, kterou před nedávnem inscenovali policisté pod dohledem olomouckého státního zástupce Ištvána, je dílem magorů.

Jedinou závažnou věcí, kterou magoři odkryli, je selhání gen. Páleníka a plk. Pohůnka, významných funkcionářů vojenského zpravodajství, kteří vyhověli nebo vyhovovali jistým přáním paní Jany Nagyové, nejbližší spolupracovnice premiéra Petra Nečase. V normálním prostředí by magoři, kteří by nebyli těmi magory, upozornili na věc pana premiéra a ministra obrany s tím, že by jim doporučili, aby oba pány okamžitě vyrazili pro ztrátu důvěry. Totéž by se mohlo stát paní Nagyové, pokud měli k tomu přesvědčivé důkazy. Tak by totiž jednali soudní lidé, nepropadající fanatismu a jimž leží na srdci zájmy státu. Místo toho zinscenovali naši magoři za účasti médií zatčení paní Nagyové, která je již několik týdnů ve vazbě, zatímco selhavší představitelé vojenské rozvědky si užívají nucenou dovolenou.

Doprovodným aktem inscenace bylo zatčení tří bývalých poslanců, z nichž dva byli dosazeni do některých správních rad podniků se stoprocentní majetkovou účastí státu. Magoři se totiž domnívají, že došlo ke korupčnímu trestnému činu vzhledem k tomu, že tito bývalí poslanci rezignovali na svůj mandát, aby umožnili koaličním partnerům prohlasovat zákon, s nimž nesouhlasili a následně jim byl poskytnut lukrativní post. I ti jsou nyní drženi ve vazbě. V současné době žádají poslaneckou sněmovnu o vydání expremiéra P. Nečase k trestnímu stíhání dle sdělení členů příslušného výboru, kteří měli možnost nahlédnout do žádosti, pouze v této věci. Magoři totiž dospěli k názoru, že jde o neetické jednání, tudíž trestné. V současné době se zdá, že divadelní představení, které mělo tak razantní nástup, začíná skomírat, jeho autor zjevně neví, jak dál, a tak se připravuje pro diváky jenom další pokusy o zatčení těch, kteří z titulu své porfese politiků z této pozice rozhodovali.

Nedomnívám se, že by magoři jednali na objednávku nějaké politcké strany. Obávám se, že tak konají z titulu svého magorství a že jsou společensky nebezpeční. Rád bych se mýlil.    

Autor: Jan Pavlík | pondělí 8.7.2013 23:38 | karma článku: 22,13 | přečteno: 798x
  • Další články autora

Jan Pavlík

Vždycky se najde nějaký Hamáček

12.4.2022 v 17:27 | Karma: 15,63

Jan Pavlík

Bohorodičko, vyžeň Putina

9.3.2022 v 18:42 | Karma: 21,14

Jan Pavlík

Teror ve Sněmovně

16.2.2022 v 18:33 | Karma: 18,36

Jan Pavlík

Kam s vakcínami?

4.3.2021 v 13:16 | Karma: 17,64