Pojišťovna Generali prohrála soud a musí platit !

Soud rozhodl ve prospěch klienta zkrachovalé cestovní kanceláře Parkam Holidays a pojišťovna Generali musí vyplatit klienta v plné výši.  Přesně před rokem vydala Generali rozsáhlou tiskovou zprávu, ve které komentovala a vyvracela naše tvrzení, že je pojišťovna podle zákona povinna plnit klientům v plné výši.

„Je to nebezpečná falešná představa, která naprosto neodpovídá realitě,“ prohlásil tehdy generální ředitel a člen představenstva pojišťovny GENERALI Štefan Tillinger.

Pojišťovna se dokonce pokusila odklonit hněv klientů a za vydatné pomoci „občanského“ sdružení Krachy cestovek doporučovala klientům žalovat stát. Toto sdružení se v médiích snažilo vyvolat zdání, že nejkratší cesta jak se dostat ke svým penězům, není žaloba na Generali, ale žaloba na stát. Dnes je zcela jasné, že pro občanské sdružení to nebylo nezištné poradenství, protože nutilo každého klienta, který se chtěl spolupodílet na žalobě proti státu uhradit členský poplatek 200,-- Kč a dalších 500,-- Kč  kanceláři pana advokáta Kalvody. Při několika tisících poškozených jde pro „občanské“ sdružení Krachy cestovek o docela dobré peníze.

Nakonec se ukázalo, že to, co jsme jako Asociace cestovních kanceláří ČR tvrdili celou dobu, je pravda. Nejkratší cesta odpovídala logice věci a byla to žaloba proti tomu, kdo odmítá platit, tedy proti pojišťovně Generali.

Jedná se sice o první ukončený soudní spor v této kauze, ale proti rozsudku již není opravný prostředek, takže Generali musí plnit. Soudních sporů s Generali v této kauze bude probíhat ještě celá řada a věřím, že dopadnou stejně jako tento.

Když jsem celý rok vytrvale kritizoval postoj Generali, nezůstávalo to samozřejmě bez odezvy.  Šlapal jsem hadovi bosou nohou za krk. Had syčel a v poslední době i prskal jed, ale teď jej snad šoupli do terária a zaklapli víko. Uvidíme.

Více k tématu :

http://janpapez.blog.idnes.cz/c/319758/Jak-jsem-slapl-hadovi-bosou-nohou-za-krk.html

http://janpapez.blog.idnes.cz/c/325959/Jedna-pan-advokat-Kalvoda-jako-hyena.html

Autor: Jan Papež | středa 27.3.2013 9:43 | karma článku: 14,64 | přečteno: 962x