Zaklínadlo jménem Konkurenceschopnost.

V posledním období se v politických či ekonomických diskusích objevuje často jedno zaklínadlo. A to je konkurenceschopnost. Touto mantrou se většinou ohání mimořádně hloupý politik či ekonom, když má vysvětlit některé nepopulární opatření postihující životní úroveň většiny obyvatel našeho státu. Tak jak se buduje česká konkurenceschopnost. Cílem naší vzdělané, pracovité a všeho schopné pravice je kupodivu rudá, komunistická Čína. Abychom mohli tomuto vzoru neoliberálního kapitalismu, říznutému spřátelenou bolševickou diktaturou, konkurovat, je třeba se přizpůsobit tamějším poměrům. Tedy především zrušit všechna sociální práva zaměstnanců. Dovolená, stávka, odbory, odstupné, nemocenská, sociální dávky, penze? Zapomeňte! Pracovní dobu je třeba prodloužit na 12 hodin denně, nejlépe 6 dní v týdnu. Minimální mzdu je potřeba srovnat s minimální mzdou v Číně. Tedy asi 10 centů na hodinu.

Budeme na naše zaměstnance hodní a budeme to počítat v Eurocentech a ne v amerických centech. A samozřejmě musíme se vzdát hnusných socialistických vynálezů. Jako je ochrana zdraví a života při práci nebo dokonce luxusu v podobě ochrany životního prostředí. Takové zbytečnosti jako filtry na komíněch či hloupé čističky odpadních vod jen snižují českou konkurenceschopnost. Podívejte na našeho velkého bratra v Číně. Ten kašle na filtry v komínech a sere na čističky odpadních vod. Všechno svinstvo se vypustí do vzduchu a do vody. K čemu jsou hloupí ekologové? Jen zdržují hospodářský růst a snižují naší konkurenceschopnost na globálních trzích. Číňané žádný ekologismus neuznávají a jak kvalitně se všem žije. Čína-zemský ráj to na pohled! Všichni obyvatelé jsou  štastní a spokojení. A kdo by snad nebyl, ten už sedí a dumá nad svými chybami. Samozřejmě, aby tento kapitalisticko-komunistický ráj dobře fungoval je třeba vyladit některé drobnosti v politickém systému.

Tak především demokracie je zbytečně drahá a co se týče rozhodování příliš pomalá. Dle čínského vzoru zavedeme diktaturu. Lze se vrátit samozřejmě do minulosti a nastolit kvalitní čínskou bolševickou diktaturu. Ale ani pravicová nacistická či fašistická diktatura by nebyla špatná. Bolševická diktatura se přece jen z historického hlediska, nemá příliš ráda se soukromým vlastnictvím a není potřeba znejistit případné liberální, kapitalistické, zahraniční investory. Nacismus či fašismus jsou přece jen přijatelnější pro soukromé podnikavce a velkokapitál(alespoň ti němečtí a italští kapitalisté, sponzoři Mussoliniho a Hitlera a jejich"socialistických" stran před 2.světovou válkou si nestěžovali). Lidská práva jsou socialistický, ďábelský vynález a je třeba se jej jednou provždy po čínsku zbavit. Ostatně ekonomický a politický mentor české pravice, Václav Klaus, bývalá kádrova rezerva Komunistické strany Československa a nyní neoliberální guru české pravice už dávno varoval kromě odporného ekologismu, také před "svobodu" pracovitých a schopných, ohrožujícím humanrightismem.

Protože slovy odborníka na lidská práva neoliberála Jocha. Svobodu a lidská práva je třeba si zasloužit a rozhodně nejsou pro každého. Stejně jako demokracie či volební právo. Neodpovědné, nemajetné, líné, neschopné a nevzdělané občany rozuměj "levičáky", je třeba rozhodně a pokud možno natrvalo, odstavit od rozhodovacího procesu určeného těm schopným, majetným, pracovitým, odpovědným a vzdělaným reprezentantům skutečné svobody, demokracie a lidských práv, tedy rozuměj "pravičákům". Na chudý lid má být přísnost a každý chudý člověk si musí být už od narození vědom toho, kde je jeho místo. Za ostnatým drátem, ve službě výkvětu a elity lidstva. To je cílem budoucí světové ekonomiky. Lidé by měli sloužit těm několika vyvoleným a celý svůj produktivní život věnovat uspokojování potřeb mocných, osvícených vládců planety. A kdo si svého místa ve společenském žebříčku nebude dobrovolně vědom, ten skončí na vysoce efektivních, převýchovných místech, kde už ho naučí úctě ke svým "reprezentantům".

Samozřejmě každý svého štěstí strůjcem. Takže ti nejlepší, nejoddanější a nejposlušnější z armády obyčejných to mohou dotáhnout až do vrstvy přímých lokajů, těch nejmocnějších reprezentantů planety. Bude jim dovolen přímo každodenní oční kontakt s pány světa. Ovšem to je ještě daleká budoucnost. Začneme tím, že naši ekonomiku musíme přizpůsobit těm nejvýkonějším globálním ekonomikám, abychom byli dostatečně konkurenceschopnými na globálním trhu! Myslím, že tu správnou cestu nám nedávno nastínili poslanci českých pravicových průkopníků z ODS, kteří navrhli zbavit průmyslové podniky povinnosti platit za znečištění ovzduší. Podrývá to totiž českou konkurenceschopnost na globálních trzích. Konec konců čeští občané žijí zbytečně dlouho a prodražují tak zdravotní a penzijní systémy. Ti lenoši si stejně nic jiného nezaslouží.  Trochu zdravého smogu jim přece nemůže příliš uškodit. A ti pracovití a schopní přece mají na to žít v horách, na zdravém povětří, pít čistou vodu a jíst zdravé potraviny!

V průběhu dějin se většinou technologicky méně vyspělá ekonomika snažila přiblížit k více vyspělé ekonomice. Naší pravičáci nám nyní vysvětlují, že je to třeba udělat právě naopak. Myslím, že nastoupit do toho jejich stroje času, který nás má zavést někam do poloviny 18.století, co se práv zaměstnanců a technologie výroby týká, nemá nikdo chuť. Navíc je asi důležité upozornit, že 18.století končilo Velkou Francouzskou revolucí. A s ní spojeným Velkým Terorem. Tak to většinou dopadne, když se úzká skupina omezených, chamtivých, asociálních, bezohledných a nenažraných prasat dostane k absolutní politické moci. Tito milovníci luxusu a přepychu vyznávající heslo "po nás potopa" většinou končí tím, že se jejich těla houpají na stromech a lucernách, či jejich hlavy skončí v proutěných koších za nadšeného křiku davu na náměstí. To jsou ti šťastnější. Zbytek je většinou roztrhán na kousky davem těch nespokojených! Nemám revoluce rád. Většinou se k moci ležící na ulici dostane nějaký bezohledný, ale ctižádostivý poručík dělostřelectva. Ale ty "prasata" jsou stále tytéž, a prostě se nedokáží poučit z historie!

Autor: Jaroslav Janota | neděle 29.1.2012 19:14 | karma článku: 14,23 | přečteno: 952x