Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Smetana-jen další český vajíčkový demokrat.

Tak nám odsoudili Smetanu, paní Milerová! Copak vlastně provedl ten Smetana? V době předvolební kampaně počmáral plakáty politických stran ve "svém" autobuse. Tento infantilní čin se v očích některých spoluobčanů stal prý vyjádřením politického názoru. Což ze Smetany dělá málem disidenta a politického vězně svědomí. Kdyby něco podobného udělal patnáctiletý výrostek už by v rámci veřejných prací zametal cestičky v parku. A možná by dostal pár facek od nějakého toho českého ministra či od maminky. Řidič Smetana se pouze zařadil k zástupu českých vaječných demokratů. Do zástupu úchyláků, kteří se domnívají, že vyjádření vlastního osobního vkusu se kryje s vyjádřením jakéhosi politického názoru. Což je pochopitelně nesmysl. Hodit vejce či počmárat plakát je zcela normální vandalismus a nemá nic společného s vyjádřením politického názoru. A vandalové by měli být po zásluze potrestáni. Samozřejmě v běžném a civilizovaném, standardním, demokratickém státě je to normální postup.

V Česku se to liší region od regionu a soudce od soudce. Zatímco v některých krajích byli vaječní demokraté z modrých, akčních SA týmů potrestáni za bílkovo-žloutkové vyjádření vlastního vkusu, tedy za vandalismus, běžným způsobem. Tedy veřejně prospěšnými pracemi. Tak v Praze jsou fackováni pouze ti, kteří selektivně napadají pravicové a "rozpočtově odpovědné" politiky(to jsou patrně ti kteří ve funkci zvýšili státní dluh aspoň o 650 miliard korun za 5 let). Možná, kdyby Smetana jezdil v autobuse v Praze a pomaloval ty správné, tedy pro "pražské slušné lidi" neoblíbené strany, tak by se stal populárním řidičem. A možná by to dotáhnul i na řidiče roku. Ale protože počmáral ty nesprávné politiky, jeho pravicový kolega jej tak nějak po česko-pravičácku, udal. ODS vyčíslila škodu na 15 tisíc korun. A za ničení soukromého majetku se platí všude na světě. Pravda soudní řízení vedené soudkyní, jejímuž manželovi obžalovaný kreslil na plakátech tykadla, by se v civilizovaných zemích dalo považovat za podjaté.

Na druhou stranu je povinností obžalovaného na případnou podjatost soudce upozornit. Obžalovaný, který to neudělá si říká o malér. Jinými slovy, dobře mu tak. To, že se dotyčná soudkyně necítila být v tomto případě podjatá je jasným důkazem její, kulantně řečeno, intelektuální nesmělosti. Tím prvním důkazem toho, že dotyčná je, natvrdo řečeno, padlá na hlavu je fakt, že si vzala sprosťáka Langra. Co lze od ženy této úrovně vlastně ještě čekat? Nicméně co se týká samotného rozsudku, tak nelze nic moc namítat. Uhrazení škody a 100 hodin veřejných prací je celkem normální sazba za vandalismus a poškozování cizí věci. To, že se dotyčnému patrně nechce makat a raději si to odsedí, hovoří o mentální úrovni obžalovaného více než neschopnost využít oprávněnou námitku kvůli podjatosti soudkyně. Naštěstí hloupost není ještě trestným činem. Kdyby byla trávil by Smetana svůj doživotní trest v cele hradního vězení na Mírově.

Naštěstí dotyčný dostal pouze 100 dní. Možná si po 7 dnech uvědomí, jak nebetyčný hlupák je a snad ho pustí už za 50 dní díky jeho dobrému chování. Třeba si příště uvědomí, že skutečný politický názor se vyjadřuje poněkud jinak než infantilními kresbami. Jenže to by nemohl očekávat, že z něj další Češi s jednoduchým myšlením udělali mučedníka a politického vězně. Tato reakce se v této zemi dá celkem pochopit. Vždyť Smetana je jeden z nich. Z běžných obyvatel a průměrných Čechů, kteří nechodí k volbám, protože stejně ví, že politika je svinstvo, všichni politici jsou zloději a kdyby volby mohly něco změnit, tak už je dávno zakázali. Tři milióny českých voličů zůstalo při minulých sněmovních volbách doma. Dnes díky tomu mohou nadávat u piva a vzájemně se ujišťovat, že měli pravdu a všichni politici jsou stejní. Politický názor je třeba vyjádřit vhozením volebního lístku do urny při volbách a ne ničením plakátů či celých předvolebních mítinků.
Nezbývá než věřit, že dětinský vandal Smetana dospěje a jednou se naučí skutečně vyjádřit svůj politický názor odpovídajícím způsobem(pokud nějaký názor skutečně má). Do té doby můžeme jen doufat, že dotyčný umí alespoň dobře řídit autobus.

 

Autor: Jaroslav Janota | úterý 21.2.2012 15:59 | karma článku: 10,12 | přečteno: 1144x
  • Další články autora

Jaroslav Janota

Jak se to vlastně celé stalo

V úterý dvanáctého ledna 2016 jsem přijel domů z noční směny. Dal jsem si sprchu a u půl osmé ráno jsem šel spát. Ze spaní mne probudil zvláštní zvuk.

22.2.2017 v 14:05 | Karma: 49,57 | Přečteno: 130044x | Společnost

Jaroslav Janota

Jak jsem dělal vstupní test do Mensy

Už to budou čtyři roky, co jsem se rozhodl zkusit složit vstupní test do Mensy. Tedy společnosti lidí s mimořádně vysokým IQ. Je to takový klub vyjímečných.

19.2.2017 v 8:54 | Karma: 40,63 | Přečteno: 13421x | Společnost

Jaroslav Janota

Mamince, mému prvnímu cenzorovi, s láskou

Mým prvním cenzorem byla moje maminka. Jako u většiny lidí na této planetě. Tatínkové mají moc práce a tak se člověk učí mluvit od maminky.

2.2.2017 v 13:28 | Karma: 32,07 | Přečteno: 3418x | Společnost

Jaroslav Janota

Vánoční příměří 1914 a jeho poselství

Na počátku největšího světového konfliktu v dějinách se odehrál jeden z nejúžasnějších příběhů v historii lidstva či spíše historie lidství. Vánoční příměří v roce 1914 na západní frontě.

6.1.2017 v 9:59 | Karma: 29,43 | Přečteno: 1574x | Společnost

Jaroslav Janota

Organizovaný zločin je nejvyšším stádiem kapitalismu

Tento proslulý výrok pronesl švýcarský profesor sociologie Jean Ziegler. A myslím, že velmi přesně vystihl podstatu věci. Kapitalismus jako honba za ziskem malé skupiny lidí na úkor větší, je podstatou každé kriminální činnosti

31.12.2016 v 1:11 | Karma: 29,33 | Přečteno: 1567x | Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Gruzínská prezidentka vetovala „ruský“ zákon. Jde do boje s vládou

18. května 2024  16:55,  aktualizováno  22:06

Gruzínská prezidentka Salome Zurabišviliová podle tiskových agentur vetovala kontroverzní zákon o...

Izraelský válečný kabinet se bortí. Ganc označil Netanjahuovy plány za fanatické

18. května 2024  20:36,  aktualizováno  21:41

Člen izraelského válečného kabinetu Benny Ganc v sobotu řekl, že jeho strana přestane podporovat...

Gaza jako Vietnam? Demokratům při sjezdu hrozí opakování nepokojů z roku 1968

18. května 2024  20:43

Studentské protesty proti americké podpoře Izraele rozvířily v USA debaty o tom, jak by mohlo...

Slabý Putin chce mou smrt. Pobočník Navalného po útocích kladivem promluvil

18. května 2024  20:21

Leonid Volkov, který býval pravou rukou ruského opozičního politika Alexeje Navalného, řekl britské...

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...

  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2294x
Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.