Šílené nápady pravicových sociálních inženýrů.

     Kreativními nápady pravicových sociálních inženýrů se to mezi zdejšími blogery jen hemží. Jedním z posledních nápadů jak vylepšit tu hroznou demokracii je blog jistého pána M. Už jsem slyšel ledacos, ale zrušení tajných voleb proto, aby se pan autor mohl osobně seznámit s voliči ČSSD, kteří se podle něj za svoji volbu stydí, to tu ještě nebylo. Není to až tak nový nápad. Myslím, že se tvůrce přímo inspiroval u svých bolševických ideových vzorů. Manifestační"volby"kandidátů Jednotné kandidátky Národní Fronty jsme tu měli 40 let. Samozřejmě pořád se najdou sentimentální pamětníci starých časů, ale toto retro snad oživovat nebudeme. V rámci úspor by bylo možné hlasovat manifestačně na náměstích. Byli by představeni kandidáti a dav rozumných a spokojených občanů by manifestačně zvedl svůj občanský průkaz a zvolal: Souhlasíme! A potom by vypukla lidová veselice. Pan M. či jemu podobní, označí všechny voliče ČSSD jako hlupáky a potom sa diví, že se k nim nikdo nechce veřejně hlásit. Kdo by se také chtěl nechat beztrestně veřejně urážet primitivním křupanem jen proto, že má jiný politický názor? Možná masochista.

     Já se obětoval a přihlásil se ke své volbě a představil jsem se jménem, aby bylo vidět, že se za svou volbu nestydím. V dalším příspěvku jsem byl pochválen za odvahu, leč bylo mi řečeno, že stejně ČSSD volí jenom hlupáci. A kam se poděl kodex diskutéra?

     To náš bloger Ilja zase oprášil svoji myšlenku, aby lidé za možnost hlasovat platili. Ne ze svého. Každému by dal před volbami tisíc korun a tolik by ho stál hlas jeho straně. Jinými slovy nabídl lidem. ať si svobodně zvolí jestli chtějí prachy nebo možnost jít k volbám volit si své zástupce. Výborný nápad. Ale jako většina pravicových příznivců ani Ilja neumí příliš počítat. A to už vůbec nemluvím o tom podivném vztahu pravičáků k veřejným penězům. Žije v iluzi, že ČSSD volí jen ti nevzdělaní a s nejnižšími příjmy. Jistý psycholog jim řekl, že v každém státě je 30%osob podprůměrné inteligence a oni si to dali do spojitosti s voličskými zisky jediné levicové strany. Kdyby se na výsledky voleb podívali pozorně potom by zjistili, že více než 30 procent oprávněných voličů se voleb vůbec nezúčastňuje. Takže nápad jak rozdat pasivním složkám obyvatelstva(30% asi 2,4 miliónu lidí)každé volby 2,4 miliardy korun, ze státního rozpočtu je skutečně neotřelý. Ale ani tento nápad koupit si hlasy by naším pravicovým stranám k vítězství nemusel stačit. Samozřejmě už tu byly pravicové nápady nechat volby jen jako kratochvíli pro ty nejbohatší. Tedy nechat volit lidí podle majetku. To také není nové, ale to se dostáváme až někam na konec 18.století do doby vzniku konstitučních monarchii. Tak takoví zpátečníci snad zase nebudeme. Byly tu i nápady odstavit od volebního práva státní zaměstnance, aby se zajistila nestranost v rozhodování. Přece nemůžu hlasovat, když jsem svými příjmy závislý na státu. Nápad jistě dobrý až na to, že příjmy od státu má také každý soukromý podnikatel či firma, která získá od státu veřejnou zakázku. A díky tomu se může stát, že nám najednou začnou voliči chybět, protože oholit stát, kraj či obec je další z českých národních sportů.

      Samozřejmě nejšílenější sociální experimenty nám tu předvedla v praxi Topolánkova vláda. Nejdříve přišlo na řadu Julínkovo zlodějné, zvané také regulační zdravotnické poplatky. Jediné co by mohly tyto poplatky regulovat je počet českých důchodců. Což se také v několika případech stalo. A v dalších se stane. Až se ukáže kolik lidí si tím, že odložili návštěvu praktického či odborného lékaře zadělalo na chronické onemocnění, jehož léčení nás v budoucnu přijde na mnohonásobek částky vybrané na zlodějném. Přitom zlodějné je primárně určeno k uspokojení farmaceutické lobby a dalších sponzorů pana Julínka a ODS. Zrušení zlodějného je navíc vtipně, panem Nečasem tímto exministrem nucené práce a asociálních věcí, dnes bráno jako zvýšení schodku státního rozpočtu(snížení příjmu státního rozpočtu). Pozoruhodné je, že stejně důsledně nenazval pan český Slota nejslavnější sociální experiment přímo evropské úrovně a to tzv.rovnou daň(podstatné snížení příjmů státního rozpočtu)z dílny modrých ptáků. Tato šílenost zařadila definitivně tuto republika kamsi na cestu do jihovýchodní Asie.
      

     Opuštění cesty progresivní daně jako znaku civilizované a vyspělé země odřízlo spojení k západní prosperitě a životní úrovni a nasměrovalo nás někam do kapitalismu podle představ rudých čínských soudruhů. ODS už se ideově na úroveň čínské komunistické strany dostala. Teď by tam chtěla dostat celou tuto republiku. Snad si příznivci české pravice opravdu myslí, že tato země je plná hlupáků. Poněkud optimistické. Normálně uvažující člověk by opravdu jen těžko bojoval se svými dluhy tak, aniž by si snížil sebeméně vlastní výdaje, že si sníží vlastní příjmy a najde si méně placenou práci(snížení daně a odvodů na sociální pojištění se současným zavedením stropu pro placení sociálního a zdravotního pojištění pro nejbohatší). Kdyby to udělal jenotlivec tak je na hlavu padlý. Když jde o politiku pravicové strany tak se ještě najde pár vypatlanců, kteří budou tleskat. Pokud ovšem nebylo dlouhodobým cílem snížit příjmy o těch nejméně 50 miliard ročně.  A  potom říct, víte my na to nemáme, chybí nám na sociální služby 50miliard ročně. Musíme si snížit i ty výdaje. Skvělý experiment.

     Takže z toho jasné vyplývá, že schizofrenie ODS dosáhla svého vrcholu. Zatímco snížení příjmů státního rozpočtu o zrušené Zlodějné je zvýšením schodku rozpočtu, tak snížení daní a pojištění žádné zvýšení schodku neznamená. A vrcholem politiky ODS typu po nás potopa je strašení obyvatel státním bankrotem. Když uvážíme, že ještě na konci roku 2006 splňovala tato ekonomika kritéria pro přijetí Eura(veřejný dluh pod 60procent HDP a ročně pod 3 procenta HDP)tak po vládě spořivé pravice, která tu jen v roce 2009 nechala roční dluh téměř 6 procent HDP, se nám Euro dosti vzdálilo. Při dalším období vlády pravice se k tomu státnímu bankrotu opravdu více přiblížíme. I když do úrovně toho Řecka, kterým nám modří ptáci stále vyhrožují nám fakt chybí pořád hodně(schodek veřejných rozpočtů v ČR asi 40%HDP, v Řecku přes 120%HDP, průměr v EU 80%HDP). Takže skutečně předvolební heslo ODS patrně zní strašení místo řešení a tentokráte se to skutečně týká té správné strany. 

Autor: Jaroslav Janota | sobota 3.4.2010 8:29 | karma článku: 26,55 | přečteno: 1862x