Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Nové heslo Kremlu, Extremisté všech zemí spojte se!

Jestli někdo v záchvatu šíleného, iracionálního antiamerikanismu uvěřil, že Putin je bojovníkem za svobodu, splakal nad výdělkem. Samozřejmě od tlupy osob s mozkem vymytým stovkami konspiračních teorií se už racionálního uvažování dočkáme jen těžko. V těch teoriích globálního spiknutí a různých polotajných spolků řídících planetu se už nevyznají ani ti kdo tyto teorie vymysleli a začali je šířit. Nicméně poslední události zejména na Ukrajině a v blízkém okolí ukázaly v plném světle pokrytectví a lživou propagandu ruské vlády. Když před půl rokem pár měsíci začaly demonstraci, většinou nespokojených studentů na Kyjevském hlavním náměstí šlo jen o další nevýznamnou epizodu. To co poté rozpoutal šílenec a zločinec Janukovyč překročilo všechny meze. Speciální oddíly pod přímým velením prezidenta, zvané Berkut vyvolaly masakr, který nikdo civilizovaný nemůže omlouvat.

Od této speciální jednotky sadistů se to dalo očekávat. Tato elitní jednotka byla mimo jiné tvořená bývalými kriminálníky, vrahy a bandity. Ovšem věrnými prezidentovi. Metody této chátry a lůzy se velmi podobaly chování fašistických a nacistických bojůvek známých z Itálie let dvacátých a Německa let třicátých, minulého století. Není ani divu, že tito zločinci později rychle obdrželi ruské pasy. Tito členové lumpenproletariátu používali stejné prostředky. Násilí, teror, zločin. Únosy vůdců opozice a demonstrantů, vyhrožování jejich rodinám. Vraždy, mučení, atentáty. Běžné prostředky teroristů k zastrašení těch, kteří nesouhlasí s diktaturou a omezováním svých občanských a lidských práv. Nemyslím si, na rozdíl od přátel Putinova Ruska v Česku, že zašívání úst demonstrantů obuvnickými nitěmi, patří mezi běžné policejní metody jak zavést pořádek v ulicích. Také hromadné bití bezbranných studentů, hledání zraněných účastníků demonstrace po nemocnicích a další mučení zraněných lidí není zrovna běžným policejním postupem civilizované země.

Možná, že odveta za tyto násilné činy byla stejně krutá, ale těžko si lze stěžovat na postup jedněch tzv.policistů jiným také policistům. Nasazování dalších kriminálníků jako provokatérů mezi demonstranty se zřejmě poněkud vymklo kontrole. Nasazení speciálních armádních odstřelovačů byl jen poslední kapkou. Tyto speciální jednotky byly pod přímým velením prezidenta. Snaha starého agenta KGB ,Vladimíra ,Putina vymyslet dezinformační historku o tom, jak demonstranti na Majdanu najali odstřelovače, aby stříleli do vlastních řad, se poněkud minula účinkem. Dospěli lidé většinou pohádkám z dílny bývalých agentů tajných služeb SSSR příliš nevěří. Janukovyč moc dobře věděl proč bere nohy na ramena. Docela mi to přípomnělo události před téměř 25 lety z Prahy, kdy brutální nárok speciálních vládních jednotek způsobil pád vlády a celého režimu.

Ale co já vím, možná, že i v Praze v listopadu 1989 šlo podle přátel Putinova Ruska v Česku o fašistický, protiústavní puč a nová vláda byla nelegitimní, stejně jako demokratické volby o půl roku později. Inu, každý si může udělat svůj názor. Události na Krymu jen dokázal jak velké je pokrytectví ruské vlády. Porušení mezinárodní smlouvy z roku 1994 byl jen začátek. Každý ví, že mezinárodní smlouva je pro Putina jen cárem papíru. Pohyb tzv.separatistů v neoznačených uniformách ze skladů Rudé armády, vojenská technika, výzbroj pocházející ze stejných zdrojů. Převzetí moci za použítí násilí. Tzv.referendum za asistence zbraní Rudé armády ve volebních místnostech. Potlačování jakéhokoliv odlišného názoru. To všechno jen potvrdilo frašku, která měla zakrýt jednoduchý fakt. Že imperiální agrese Ruska dosáhla rozšíření území na úkor sousedního státu. Kecy báťušky Putina o lidských právech, ochraně ruské menšiny a práva národů na sebeurčení zněly dost falešně. Zvláště z úst šéfa vlády, která v rámci ochrany územní celistvosti Ruské federace, neuznala referendum o nezávislosti v Čečensku a ve dvou válkách zavraždila 50 tisíc civilních občanů ruské federace v Čečensku. Včetně nevinných žen a dětí.

Kde byly výtky členů kremelské vlády na fakt, že Rudá armáda vraždí vlastní občany? Tedy občany ruské federace. Kde byl Putin, aby chránil lidská práva Čečenské menšiny? Kde byly jeho projevy o nutnosti uznat právo Čečenců na jejich nezávislost? Od pana Vyvadila se odpovědi asi nedočkáme! A co teprve ti nezávislí pozorovatelé referenda z řad extrémistických stran celé Evropy. Nacionalisty z tábora rodinky Le Penna počínaje,maďarskými neonacisty z maďarské strany Jobbik konče. A co na to čeští bojovníci proti údajnému ukrajinskému fašismu? Nijak jim zřejmě nevadí snaha Ruské vlády sjednotit extremisty z celé Evropy pod kremelskou vlajkou. Nové heslo Putinovy vlády zřejmé zní: Extremisté všech zemí, spojte se! Zatímco ruská opozice je zastrašována, její zpravodajské servery jsou cenzurovány a organizace, která nebere na svou činnost peníze od oficiálně schválených ruských, ropných oligarchů, je označena za nepřátelské agenty západu, tak neonacisté z Ruska mají na svých serverech svobodu.

Mohou vesele natáčet a vysílat videa z útoků na členy opozice, mučení homosexuálů, bezdomovců, ilegálních přistěhovalců a hajlování na koncertech svých skupin a to vše za nebývalé tolerance Ruské vlády, policie a justice. Dokonce i američtí neonacisté stěhují své aktivity na servery svých ruských soukmenovců, protože ty jsou mimo dohled americké vlády. Putin zkrátka svým lidem přeje. Navíc oficiální plán na euroasijské společenství pod vedením Ruska není příliš populární u příznivců konspiračních teorií NWO, Bildenbergů, Římských klubů či opět oblíbeného globálního židovského spiknutí. Fašisté z Ruské Národní Jednoty jsou zřejmě přátelé přátel Putinova Ruska v Česku, zatímco ukrajinští nacionalisté z Pravého sektoru, kteří mají podporu asi tří procent ukrajinských voličů jsou světovým nebezpečím. Debaty o tzv.nelegitimitě přechodné ukrajinské vlády a prezidenta jsou jen produktem Moskevské propagandy. Jistě má přechodná vláda zvolena svobodně a demokraticky zvolenými poslanci větší legitimitu než by měla vláda šílence a zločince prezidenta Janukovyče, obviněného v současnosti z nejméně čtyř trestných činů.

A postoj teroristů z Doněcka podporovaných Moskvou k demokracii a demokratickým volbám jsme měli možnost vidět v přímém přenosu. Možná je to starý, ruský zvyk zmocnit se vlády za pomoci teroru, násilí a kalašnikovů, než nějakých voleb. Ovšem teroristé v Doněcku, kteří se do svých vládních funkcí zvolili sami a teď chválí ubohé občany jak dobře zvolili, patří do společnosti přátel italské opery. Vraždy, atentáty na demokraticky zvolené politiky,únosy pozorovatelů s diplomatickými pasy, používání rukojmích jako lidské štíty, rabování, loupeže a zastrašování, to jsou metody mafie a teroristů. Jistě ne federalistů toužících po dialogu, jak se je snaží někteří zaměstnanci Gazpromu a Lukoilu v Česku, zejména na Karlovarsku, označovat. Terorista zůstane teroristou. A podobní tzv.separatisté, kteří by se objevili na ruské straně hranice by byli už dávno Rudou armádou nemilosrdně zlikvidováni jako teroristé i se všemi civilisty nadcházejícími se v jejich blízkosti. Nový ukrajinský prezident bude mít těžký úkol. Je sympatické, že pokračuje v civilizované linii. Že s teroristy se zkrátka nevyjednává. Jedno arabské přísloví totiž říká: Od štíra je jediná pomoc, rozšlápnout ho!

Autor: Jaroslav Janota | úterý 27.5.2014 12:44 | karma článku: 22,92 | přečteno: 1004x
  • Další články autora

Jaroslav Janota

Jak se to vlastně celé stalo

V úterý dvanáctého ledna 2016 jsem přijel domů z noční směny. Dal jsem si sprchu a u půl osmé ráno jsem šel spát. Ze spaní mne probudil zvláštní zvuk.

22.2.2017 v 14:05 | Karma: 49,57 | Přečteno: 130042x | Společnost

Jaroslav Janota

Jak jsem dělal vstupní test do Mensy

Už to budou čtyři roky, co jsem se rozhodl zkusit složit vstupní test do Mensy. Tedy společnosti lidí s mimořádně vysokým IQ. Je to takový klub vyjímečných.

19.2.2017 v 8:54 | Karma: 40,63 | Přečteno: 13408x | Společnost

Jaroslav Janota

Mamince, mému prvnímu cenzorovi, s láskou

Mým prvním cenzorem byla moje maminka. Jako u většiny lidí na této planetě. Tatínkové mají moc práce a tak se člověk učí mluvit od maminky.

2.2.2017 v 13:28 | Karma: 32,07 | Přečteno: 3418x | Společnost

Jaroslav Janota

Vánoční příměří 1914 a jeho poselství

Na počátku největšího světového konfliktu v dějinách se odehrál jeden z nejúžasnějších příběhů v historii lidstva či spíše historie lidství. Vánoční příměří v roce 1914 na západní frontě.

6.1.2017 v 9:59 | Karma: 29,43 | Přečteno: 1574x | Společnost

Jaroslav Janota

Organizovaný zločin je nejvyšším stádiem kapitalismu

Tento proslulý výrok pronesl švýcarský profesor sociologie Jean Ziegler. A myslím, že velmi přesně vystihl podstatu věci. Kapitalismus jako honba za ziskem malé skupiny lidí na úkor větší, je podstatou každé kriminální činnosti

31.12.2016 v 1:11 | Karma: 29,33 | Přečteno: 1567x | Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Trump se vidí jako disident, soud je pro něj marketingová sklizeň, tvrdí expert

2. května 2024

Premium Pokud dojde na televizní debatu Donalda Trumpa a Joea Bidena, jako jednoznačný vítěz z ní vzejde...

Vlak bez strojvůdce ujel několik kilometrů, pak vykolejil. Řítil se stovkou

2. května 2024  14:51,  aktualizováno  19:55

Na železniční trati mezi obcemi Čisovice a Měchenice v okrese Praha-západ vykolejil vlak. V...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  19:55

Přímý přenos Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

Americký podmořský dron inspirovaný rejnokem už není jen vize, prošel testy

2. května 2024  19:28

Americká společnost Northrop Grumman dokončila testy podvodního plavidla bez posádky (UUV) s...

  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2294x
Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.