Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Nechci žít v Černého hnusné, mafiánské společnosti!

Pamatuji si na období bolševické totality. Žil jsem v ní prvních dvacet let života. Nechci se vrátit a také nevidím nikoho, kdo by chtěl tento návrat realizovat. Ale co rozhodně nechci je život v současném hnusu. V současné vekslácko-mafiánské postbolševické společnosti žít nechci. Možná tento hnus panu Davidu Černému vyhovuje. Možná mu nesmrdí špinavé peníze od mafiánů, zlodějů a dalších privatizačních miliardářů. Jak známo někteří mamánci z rodin bolševických papalášů ani neumí rozlišit špinavé peníze od čistých. Jsou to ti, co stejně jako Černý kašlou zvysoka na zákony, právní stát, demokracii, svobodu a lidská práva. Ti u kterých primitivní antikomunismus nahradil morálku, etiku, svědomí a také existenci vizí a idejí.

Ve slušné společnosti se nedělají neslušná neverbální gesta na veřejnosti. Natož potom ve sněmovně či na Vltavě. Ale chápu, že umělec Černý má s vyjadřováním potíže. Problémy mu dělá i holá věta. Tak nelíbí se mu chování svobodně a demokraticky zvoleného prezidenta Zemana. No a co? Mně se také některé Zemanovy způsoby nelíbí. Přesto je dokážu formulovat jinak než vulgárním gestem ze společnosti štamgastů z páté cenové. Nechci žít ve společnosti kde primitiv a sprosťák Topolánek je premiérem. Kde ministr Vondra je defraudant a zpronevěří čtvrt miliardy korun v době, kdy v této zemi 400 tisíc lidí žije v extrémní chudobě a každé páté dítě ohroženo chudobou. A tento ministr platí milionové částky z kapes daňových poplatníků umělci Černému, aby vytvořil dílo, kterým urazil půlku Evropy a zesměšnil Českou republiku v zahraničí. Chápu, že Černému tento způsob života vyhovuje. Za cizí peníze se vždycky žije dobře. 

Za hnusných bolševiků by tomuto nýmandovi nikdo nedal ani korunu z veřejných peněz. I když postupem času by se přizpůsobivý umělec jistě dokázal zavrtat do toho správného otvoru napojeného na veřejné peníze. Já a věřím, že většina obyvatel tohoto státu zase nechce žít v této prohnilé společnosti, řízené nemorálními politiky a jejich milenkami, kde se schvalují protiústavní zákony, veřejně se uráží celé skupiny obyvatel, kde organizovaný zločin splynul s některými politickými stranami, kde jedni i v době krize obrovsky bohatnou zatímco jiní nemají na jídlo i když poctivě pracují, kde jedni si staví beztrestně paláce v chráněné krajinné oblasti a druzí nemají ani střechu nad hlavou. V takovém hnusu se Černému líbí, ale já v něm žít nechci. Toto není ten typ společnosti, který si většina lidí stojících na náměstích v chladném listopadu a prosinci 1989 přála. Nechali jsme si ukrást svůj sen. Lidmi jako je Klaus a jeho voliči jako je Černý. 

 

Je pozoruhodné, že se tento nedouk obává příklonu našeho státu k Rusku. Když mu nevadilo, že deset let seděl na hradě pravděpodobně bývalý agent KGB. Tomu desetimetrový prostředník neukázal. Čím nás vlastně Zeman táhne do toho Ruska? To se od Černého již nedozvíme. Došla mu slovní zásoba. Samozřejmě. Zemanovu kampaň platil částečně Lukoil, tedy ruská státní ropná společnost. A Zemanovy vztahy k Rusku byly vždy více než přátelské. Ale to se ví celá léta. Na druhou stranu k Rusku nás více přiblížila politika izolace od Evropské unie, zejména v posledních letech. K Rusku nás přibližuje více hospodářská politika pravicových vlád. Také zavedení ruské rovné daně, místo civilizovaného progresivního zdanění běžného na západ od českých hranic. Veřejně deklarovaná homofobie Klause a náměstka ministra školství Nečasovy vlády, která jako by vypadla z projevu Putina. Celkové nízká životní úroveň v porovnání s dekadentním životním stylem úzké skupiny oligarchů. Útoky na mítinky opozičních stran a vůbec na všechny, kdo mají jiný názor. Toto nás k Rusku přibližuje mnohem více než prezident Zeman. 

 

Ale tyto ruské způsoby Černému vyhovují. Za to Zeman bůh ví proč, ne. Milý pane, Černý. Já a doufám, že i většina registrovaných voličů této země už dál nechce žít v tomto hnusu. Proto se zvyšují preference KSČM. Protože současná úroveň hnusu už dávno překonala úroveň hnusu bolševické diktatury. Samozřejmě za vaší aktivní podpory. Zkuste vytáhnout paty z vaši pravicové Prahy, ve které se koncentrují zisky vytvořené normálními lidmi a z kterých vy žijete. Zkuste se podívat do regionů, kde lidé, kteří tvrdě pracují celý měsíc, nemají za svou práci dost peněz na základní životní potřeby nejen své, ale i své rodiny. Nechci žít ve společnosti, kde platí zákon džungle, kde schází morálka a obyčejná lidská slušnost, Nechci žít ve státě, kde chudí lidé musí žebrat či krást, aby nezemřeli hlady, Ve státě kde se zvyšuje počet lidí bez domova a kde miliardáři zároveň bohatnou. Ve státě, kde sociální politiku státu nahrazuje vězeňský systém. V tomto hnusu opravdu dále žít nehodlám!

Autor: Jaroslav Janota | úterý 22.10.2013 14:25 | karma článku: 32,71 | přečteno: 1986x
  • Další články autora

Jaroslav Janota

Jak se to vlastně celé stalo

V úterý dvanáctého ledna 2016 jsem přijel domů z noční směny. Dal jsem si sprchu a u půl osmé ráno jsem šel spát. Ze spaní mne probudil zvláštní zvuk.

22.2.2017 v 14:05 | Karma: 49,57 | Přečteno: 130042x | Společnost

Jaroslav Janota

Jak jsem dělal vstupní test do Mensy

Už to budou čtyři roky, co jsem se rozhodl zkusit složit vstupní test do Mensy. Tedy společnosti lidí s mimořádně vysokým IQ. Je to takový klub vyjímečných.

19.2.2017 v 8:54 | Karma: 40,63 | Přečteno: 13408x | Společnost

Jaroslav Janota

Mamince, mému prvnímu cenzorovi, s láskou

Mým prvním cenzorem byla moje maminka. Jako u většiny lidí na této planetě. Tatínkové mají moc práce a tak se člověk učí mluvit od maminky.

2.2.2017 v 13:28 | Karma: 32,07 | Přečteno: 3418x | Společnost

Jaroslav Janota

Vánoční příměří 1914 a jeho poselství

Na počátku největšího světového konfliktu v dějinách se odehrál jeden z nejúžasnějších příběhů v historii lidstva či spíše historie lidství. Vánoční příměří v roce 1914 na západní frontě.

6.1.2017 v 9:59 | Karma: 29,43 | Přečteno: 1574x | Společnost

Jaroslav Janota

Organizovaný zločin je nejvyšším stádiem kapitalismu

Tento proslulý výrok pronesl švýcarský profesor sociologie Jean Ziegler. A myslím, že velmi přesně vystihl podstatu věci. Kapitalismus jako honba za ziskem malé skupiny lidí na úkor větší, je podstatou každé kriminální činnosti

31.12.2016 v 1:11 | Karma: 29,33 | Přečteno: 1567x | Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  20:58

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Názor, že Paroubek parazituje, nestačil. Podle soudu může iniciály ČSSD použít

3. května 2024  19:44

Volební senát Nejvyššího správního soudu (NSS) zamítl návrh Sociální demokracie (SOCDEM) na zrušení...

  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2294x
Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.