Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Když hovoří mírotvorci z Moskvy,,,

Chce se mi zvracet. Člověk by řekl, že po těch letech prožitých v době bolševické totality už mne nic nepřekvapí či neznechutí. Jenže v poslední době jsem si uvědomil, že nejsem až tak otrlý, jak jsem si myslel. Návrat starých známých propagandistických hesel a nové kolo aktivace bojovníků tábora míru proti štváčům ze západu a imperialistům z USA, by byl možná k smíchu. Asi jako časopis Dikobraz z časů normalizace. Kdyby se nenašla početná skupina lidí, která otravuje veřejné ovzduší šířením lží a Moskevské propagandy. Je mi jedno zda tak činí z upřímného přesvědčení či za peníze.

Chápu, že v prvním případě myšlení bolí a zdravý rozum či základní vzdělání postižené lidi minulo velkou oklikou. A v druhém případně je košile bližší než kabát a o peníze jde až v první řadě. Šíření lží může považovat za svobodu názoru jen člověk velmi omezený. A pojetí svobody od takových lidí jsem si už v životě užil dost. A opravdu nemám zájem o "svobodu" otroka. O redukci základních lidských práv na jediné právo držet hubu a krok a nevyčuhovat z řady a nenarušovat jediné správné ideály vládnoucí státostrany. Nemám zájem o bolševický koncentrák, který se nám snaží znovu vnutit z Moskvy poskytnutím své tankové, mírové internacionální pomoci. To už tato země jednou zažila. Dlouhých téměř 23 let byla tato země okupována vojsky podle rozkazu přicházejícího z Moskvy. Některým se možná po těchto mírových časech plných stability stýská. Asi je na čase říct jednou provždy dost!

A začít konečně nazývat věci pravými jmény. Ti kdo se na Krymu a na východě Ukrajiny násilím chopili vlády nejsou stateční bojovníci proti fašismu, který prý představuje demokraticky zvolený parlament, prezident a vláda Ukrajiny. Nejsou to mírumilovní příznivci federalizace Ukrajiny. Nejsou to lidé, kteří chtějí vyvolat veřejnou diskusi. Nejsou to ani stateční obránci práv obyvatel na Krymu a východě Ukrajiny. Jsou to teroristé, kteří rozpoutali válečný konflikt. Jsou to zloději, lupiči a vrazi, kteří se násilím zmocnili vlády  majetku a finančních prostředků na dobytých území státu Ukrajiny.

Jejich cílem není obrana práv obyvatel těchto území. Jejich cílem je zmocnit se moci na území jednoho státu a odtrhnout je od něj. Porušují zákony země na jejímž území působí. Ty kteří s jejich postupem nesouhlasí zastrašují či přímo fyzicky likvidují. Tito bojovníci proti kyjevskému fašismu sami používají fašistické metody likvidace názorových odpůrců tak vlastní členům fašistické strany známé z Itálie na počátku 20.let minulého století. Používají metody vlastní běžným teroristům. Zastrašování či přímo likvidace demokraticky zvolených zástupců občanů, krádeže, loupeže a přivlastňování veřejného či soukromého majetku. Záměrné porušování zákonů s cílem získat absolutní moc a finanční či majetkový prospěch ze svých zločinů. Braní rukojmích a to dokonce osob s diplomatickou imunitou. Využívání těchto osob jako lidské štíty. Zneužívání civilního obyvatelstva jako lidských štítů.

A toto vše se děje s přímou podporou vlády sousedního státu, tedy Ruska. Není to nic nového. Přímá vládní podpora nacistického Německa ozbrojeným skupinám teroristům nazývaným Freicorps a působící na území sousedního Československa s cílem destabilizovat situaci a oslabit centrální vládu byla ze stejného soudku. Je pozoruhodné, když ctihodná, moskevská vláda bojovníků proti kyjevskému nacismu používá metody nacistického Německa. Ale kdo by se tomu divil u vlády, která na svém území podporuje skupiny neonacistů. Vláda země, která se stává zemí zaslíbenou neonacistům z celé Evropy a přilehlých oblastí. Vláda, která na svém území soudí ženu, která tam byla zavlečena ze sousední Ukrajiny a to za zločin spáchaný na území Ukrajiny. A to přes to, že dotyčná má diplomatickou imunitu.

Ale mezinárodní právo je pro prezidenta Putina a jeho vládu pouze cárem papíru. Jak dokazuje vojenská anexe Krymu současná podpora teroristům na území sousedního státu. Jenže tyto fakta jsou v dnešní informační době známa každému, kdo má zájem se je dozvědět. Ruské vládě, která zahájila současnou válku na území Ukrajiny samozřejmě nejde o mírové řešení situace. Kdyby ano, přestala by prostě zásobovat teroristy zbraněmi, municí a cvičenými žoldáky přicházející na Ukrajinu z jejího území. Ruské armádní jednotky by přestaly operovat na území cizího státu a ruské "humanitární" konvoje by přestaly dodávat zbraně, vojenský materiál a další teroristy na Ukrajinu.

Ukrajinská vláda dělá jen to, co by dělala jakákoliv jiná vláda na území svého státu. Snaží se obnovit zákonnost a postavit zločince před spravedlivý soud. Jde to ale dost těžko, když ty zločince zásobuje ruská armáda. Mezinárodní společenství by mělo k takové agresivní politice ruské vlády zaujmout nekompromisní postoj!

Autor: Jaroslav Janota | neděle 29.3.2015 13:55 | karma článku: 31,38 | přečteno: 961x
  • Další články autora

Jaroslav Janota

Jak se to vlastně celé stalo

V úterý dvanáctého ledna 2016 jsem přijel domů z noční směny. Dal jsem si sprchu a u půl osmé ráno jsem šel spát. Ze spaní mne probudil zvláštní zvuk.

22.2.2017 v 14:05 | Karma: 49,57 | Přečteno: 130042x | Společnost

Jaroslav Janota

Jak jsem dělal vstupní test do Mensy

Už to budou čtyři roky, co jsem se rozhodl zkusit složit vstupní test do Mensy. Tedy společnosti lidí s mimořádně vysokým IQ. Je to takový klub vyjímečných.

19.2.2017 v 8:54 | Karma: 40,63 | Přečteno: 13408x | Společnost

Jaroslav Janota

Mamince, mému prvnímu cenzorovi, s láskou

Mým prvním cenzorem byla moje maminka. Jako u většiny lidí na této planetě. Tatínkové mají moc práce a tak se člověk učí mluvit od maminky.

2.2.2017 v 13:28 | Karma: 32,07 | Přečteno: 3418x | Společnost

Jaroslav Janota

Vánoční příměří 1914 a jeho poselství

Na počátku největšího světového konfliktu v dějinách se odehrál jeden z nejúžasnějších příběhů v historii lidstva či spíše historie lidství. Vánoční příměří v roce 1914 na západní frontě.

6.1.2017 v 9:59 | Karma: 29,43 | Přečteno: 1574x | Společnost

Jaroslav Janota

Organizovaný zločin je nejvyšším stádiem kapitalismu

Tento proslulý výrok pronesl švýcarský profesor sociologie Jean Ziegler. A myslím, že velmi přesně vystihl podstatu věci. Kapitalismus jako honba za ziskem malé skupiny lidí na úkor větší, je podstatou každé kriminální činnosti

31.12.2016 v 1:11 | Karma: 29,33 | Přečteno: 1567x | Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Poslanci jednají o zákoníku práce, ANO a SPD odmítají výpověď bez důvodu

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  17:02

Přímý přenos Poslanci začali projednávat úpravu zákoníku práce. Stínový ministr práce a sociálních věcí Aleš...

V Polsku zatkli šestnáctiletého mladíka kvůli útoku na varšavskou synagogu

2. května 2024  13:47,  aktualizováno  16:52

Polská policie zadržela šestnáctiletého mladíka, kterého podezírá z útoku na synagogu Nožykowých ve...

Je to úlet, míní experti o antikampani SPOLU. Trestná však podle nich není

2. května 2024  16:51

„Rusko, pro tebe všecko,“ paroduje předvolební kampaň SPOLU heslo hnutí ANO „Česko, pro tebe...

Začaly maturity. Podle učitelů lehké, studenty ale trápily logaritmy

2. května 2024  16:42

Studenti posledních ročníků maturitních oborů poprvé usedli k maturitním písemkám. Ve čtvrtek...

Prodej, Pozemky pro bydlení, 958 m2 -
Prodej, Pozemky pro bydlení, 958 m2 -

Wolkerova, Tanvald - Šumburk nad Desnou, okres Jablonec nad Nisou
2 999 990 Kč

  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2294x
Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.