Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Je to TOP 09 a STAN, kdo porušují ústavu a ohrožují demokracii!

Je neuvěřitelným pokrytectvím, když se do role ochránce ústavy a demokracie sama pasuje strana, která od svého vzniku záměrně porušuje ústavu, listiny základních lidských práv a svobod, demokratická pravidla a civilizované normy chování. Už vznik této strany z části bývalých poslanců za Lidovou stranu byl mírně řečeno nestandardní. Ve sněmovně vznikla v roce 2009 strana, kterou nikdo z voličů nevolil. Strana, jejíž vznik by v civilizované, standardní, demokratické společnosti ani nebyl možný. Tato nová strana, starých politiků získala ve volbách v roce 2010 neuvěřitelných více než 800 tisíc hlasů. To je docela rekord. Vzhledem k tomu, že měla v té době asi 800 členů! Pomohlo jim spojení se stranou Starostové a nezávislí, tedy STAN do jejíhož čela se dostali politici typu Gazdík či Polčák u nichž touha po moci převládla nad morálkou a slušností. 

Bohužel spojením s asociálními politiky z nové TOP strany přišli členové STAN o jakoukoliv morální autoritu, kterou si těžce a dlouhodobě vytvářeli. Politici TOP jsou odpovědní jako členové Nečasovy vlády za naprostý morální úpadek české vládní politiky v posledním volebním období. Přitom to začalo pro ně skvěle. Pravicová koalice ODS, TOP a VV měla neuvěřitelnou většinu 118 poslanců ve sněmovně. K čemu této většiny využila? K dalšímu rozdělení společnosti. K vytváření konfliktů, šíření nenávisti. Koalice, která si už do koaliční smlouvy dá klauzuli, že s opozicí se nemluví a kdy se poslanci této koalice, kteří se mají podle slibu řídit svědomím a pracovat ve prospěch všeho lidu, musí zavázat, že nebudou hlasovat pro žádný návrh zákona, který vzejde z řad poslanců opozice, je přinejmenším nestandardní. A v běžné demokracii je něco takového naprosto nemyslitelné. Ale žijeme v zemi, kde pražští umělci sloužící české, postbolševické pravici se stejnou vervou, ochotou a nasazením jako kdysi sloužili bolševické totalitě vytváří akce typu, s komunisty se nemluví. 

Případně se podílí na šíření generační nenávisti svým přemlouváním báby! O kvalitě zákona rozhoduje ve standardní demokracii většinou samotná kvalita textu. Nikoliv osoba autora či jeho politická příslušnost. Svoji činnost rozpočtově odpovědná a protikorupční vláda zahájila plošnými škrty u zaměstnanců státu, kteří mají dbát na dodržování demokratických a právních pravidel v tomto státě. Plošné a naprosto nesystémové snížení platů policistů či hasičů o 10%, ohrozilo bezpečnost všech občanů státu. Nejen jejich životy, ale také majetek. Někteří ze strážců zákona se dostali do tak tíživé situace, že museli vyhlásit osobní bankrot. Vláda tak silně přispěla k vytvoření prostoru pro korupci policie a vydala tyto příslušníky policie v pokušení přivydělat si prací pro organizovaný zločin. Či dokonce se stát jeho součástí. Následné urážky ze strany vládních stran na adresu desítek tisíc odborářů, kteří pouze demonstrovali za svá občanská práva, skutečně k sociálnímu smíru ve společnosti, nepřispělo.

 

Následná korupční aféra čističky Drobila jen dokázala, že vládní koalice to s bojem proti korupci nemyslí příliš vážně. Rozhodně ne v praxi. Následné protlačování některých zákonů silou, pohrdání standardními demokratickými procedurami, porušování základních demokratických práv poslanců opozice bylo jen další ukázkou absolutní morální a právní zvůle koaličních stran, včetně TOP a Starostů. Zneužití stavu legislativní nouze k rychlému prosazení svých zákonů, bylo jasným porušením demokratických pravidel a omezením svobody poslanců opozice a jejich voličů. Tak to také konstatoval ústavní soud, který všechny tyto zákony schválené v legislativní nouzi zrušil. To bylo jedno z prvních, ale rozhodně ne posledních porušení ústavy ze strany poslanců koaliční strany TOP a Starostové, kteří se dnes snaží stylizovat do role ochránců ústavy a demokracie. Řekl bych, že jde o ryzí až katolické pokrytectví. 

 

Jenže pokračovalo to dále. Protikorupční vláda zamítla návrh zákona od poslanců ČSSD na zrušení akcií na držitele(majitele, zkrátka anonymních akcií, určených k praní špinavých peněz)a to včetně strany VV, která měla toto zrušení v programu. Tím tato vláda opět přispěla k posílení korupčního prostředí. Podobně dopadly návrhy zákonů znovu od poslanců ČSSD o střetu zájmů, o majetkových přiznáních či obecném referendu. Mimochodem proti těmto zákonům hlasovali i poslanci VV, kteří dnes kandidují za Úsvit včetně super guru Bárty, který má referendum a majetková přiznání v programu. Ale znáte to od VV, předvolební program a povolební praxe se v těchto podnikatelských sekt a nových Věcí Veřejných dost zásadně liší. Další šíření sociální nenávisti si vládní koalice vysloužila svým asociálního způsobem jednání vůči většině obyvatel státu. Snaha zneužít justici na potlačení práva odborů vyhlásit stávku je jen dalším důkazem, že zejména strana TOP s Kalouskem v čele pohrdá ústavou, lidskými právy, zákony této země i mezinárodními závazky a normami.

Jde o největší ohrožení demokracie v období po listopadu 1989. Ministr za tuto stranu Drábek kromě toho, že naprosto zlikvidoval funkční systém úřadů práce a systém výplaty sociálních dávek, zavedl v souladu s názory své strany a vlády celkově protiústavní nucené práce. Další záměrné porušení ústavy, zákonů a listiny práv a svobod ze strany TOP politiků včetně strany STAN, jejíž představitelé měli stejnou vládní odpovědnost. Místo hledání způsobu jak vytvořit podmínky pro vznik nových pracovních míst, se asociální vládní koalice rozhodla trestat nevinné lidi za to, že byli vyhozeni z práce. Další šíření sociální nenávisti tímto protiústavním způsobem musel znovu napravit až ústavní soud. Přesto roční ponižování nezaměstnaných a trestání nezaměstnanosti veřejnými nucenými pracemi určenými původně pro pachatele přestupků už nikdo nevrátí. Stejně jako důstojnost těmto postiženým nikdo nevrátí. Arogantní rozhodnutí asociálních a nemorálních politiků ze strany TOP je totiž zpětně nepostižitelné. 

O dalších nesmyslných porušení zákonů a ústavy například povinnou účastí nezaměstnaných ve frontách na poště zvaných systém DONEZ, ani není třeba se zmiňovat. Vytváření a posilování atmosféry nenávisti ve společnosti je základním politickým principem práce strany TOP a Starostové. Nebudu tu mluvit o Drábkově protizákonně zadanému projektu nového informačního systému úřadů práce za 2 miliardy bez výběrového řízení. Ani tomu, že se nedávno ukázal být tento nefunkční a poruchový systém předražen o nejméně 1,5 miliardy korun za souhlasu rozpočtově odpovědné vlády. Mohli bychom hovořit o šíleném plánu ministra Hegera jak z těch, kteří někdy i 20 let pobírají invalidní důchody vytvořit jediným škrtnutím pera naprosto zdravé lidi. Myslím, že toto naprosto asociální opatření jednoho z předních politiků TOP možná vejde do dějin pod označením Hegerovy Lurdy. Nebudu tu hovořit o tom jak ministr zdravotnictví ohrozil samotnou dostupnost zdravotní pro velkou část obyvatel státu svým arogantním přístupem k oprávněné protestní akci lékařů a zdravotníků. Nebudu hovořit o nemorálním schvalování církevních restitucí a penzijní reformy. 

Jinými slovy současní ochránci demokracie a ústavy z TOP a STAN byli v celém posledním volebním období těmi, kteří ústavou, zákony této země, standardními demokratickými pravidly a principy, ale hlavně svobodou občanů zakotvenou v listině základních lidských práv a svobod otevřeně pohrdali. A vzhledem k tomu, že znovu obnovení, ústavním soudem odmítnutých, nucených prací jako trestu za ztrátu zaměstnání má tato strana v předvolebním programu, je vidět, že Ústava jako nejvyšší zákon je pro pana Kalouska, Gazdíka, Polčáka, Schwarzenberga a dalších asociálních politiků ze stran TOP pouze cárem papíru. Ovšem stejný protiústavní princip nucených prací má v programu i strana ANO, Úsvit či SPOZ! Protože není to prezident Zeman kdo tuto Ústavu nejvíce ohrožuje. Proti snahám stran minule vládní koalice je to naprostý a neškodný břídil. Toho všeho by však politici tohoto obskurního politického uskupení nebyli schopni bez podpory svých věrných voličů. Zejména z Prahy a z řad uměleckých, lokajských kruhů. Snaha natřít svého kandidáta na prezidenta, Karla na růžovo, za pomoci experta na růžovou Davida Černého jaksi nevyšla. 

Člen této asociální vlády spoluodpovědný za její nemorální a protiústavní politiku byl zkrátka pro většinu voličů v druhém kole mnohem větším zlem než hrubý, arogantní a vulgární Miloš. Stejně jako je v současnosti KSČM pro voliče přijatelnější stranou než zkorumpovaná ODS, asociální TOP a STAN, a podnikatelská VV a její noví nástupci.. Víte milí, přizpůsobiví a vládnoucím stranám poplatní umělci z Prahy a odjinud, obyvatelé Česka nezapomněli na to co bylo před 25 lety. Ale nové vzpomínky na hnus a bolševické manýry v současnosti vámi volených politiků v minulém volebním období, tyto dávné vzpomínky úspěšně přebily. Parafrází slov písně Davida Kollera, bych dodal. Jsme v prdeli, protože jste nám je opakovaně zvolili sami! A jako varování bych volně citoval jednoho génia:Šílenství je, když někdo dělá stále totéž, v očekávání rozdílných výsledků!

 

Autor: Jaroslav Janota | čtvrtek 24.10.2013 7:36 | karma článku: 22,21 | přečteno: 866x
  • Další články autora

Jaroslav Janota

Jak se to vlastně celé stalo

V úterý dvanáctého ledna 2016 jsem přijel domů z noční směny. Dal jsem si sprchu a u půl osmé ráno jsem šel spát. Ze spaní mne probudil zvláštní zvuk.

22.2.2017 v 14:05 | Karma: 49,57 | Přečteno: 130042x | Společnost

Jaroslav Janota

Jak jsem dělal vstupní test do Mensy

Už to budou čtyři roky, co jsem se rozhodl zkusit složit vstupní test do Mensy. Tedy společnosti lidí s mimořádně vysokým IQ. Je to takový klub vyjímečných.

19.2.2017 v 8:54 | Karma: 40,63 | Přečteno: 13408x | Společnost

Jaroslav Janota

Mamince, mému prvnímu cenzorovi, s láskou

Mým prvním cenzorem byla moje maminka. Jako u většiny lidí na této planetě. Tatínkové mají moc práce a tak se člověk učí mluvit od maminky.

2.2.2017 v 13:28 | Karma: 32,07 | Přečteno: 3418x | Společnost

Jaroslav Janota

Vánoční příměří 1914 a jeho poselství

Na počátku největšího světového konfliktu v dějinách se odehrál jeden z nejúžasnějších příběhů v historii lidstva či spíše historie lidství. Vánoční příměří v roce 1914 na západní frontě.

6.1.2017 v 9:59 | Karma: 29,43 | Přečteno: 1574x | Společnost

Jaroslav Janota

Organizovaný zločin je nejvyšším stádiem kapitalismu

Tento proslulý výrok pronesl švýcarský profesor sociologie Jean Ziegler. A myslím, že velmi přesně vystihl podstatu věci. Kapitalismus jako honba za ziskem malé skupiny lidí na úkor větší, je podstatou každé kriminální činnosti

31.12.2016 v 1:11 | Karma: 29,33 | Přečteno: 1567x | Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

Nevítají přistěhovalce, jsou xenofobní, řekl Biden o Japonsku a Indii

2. května 2024  20:57

Americký prezident Joe Biden označil Japonsko a Indii za „xenofobní“ státy, které nevítají...

„Můžete nás grilovat.“ Koalice SPOLU zahájila kampaň u piva a klobás

2. května 2024  20:41

„Ááá, náčelník přijíždí,“ zahlásil europoslanec ODS Alexandr Vondra. K poděbradské kolonádě, kterou...

Na Plzeňsku hořela hala sklárny, oheň zasáhl třetinu střechy

2. května 2024  18:22,  aktualizováno  20:15

V Heřmanově Huti na severním Plzeňsku hořelo v areálu sklárny. Podle informací iDNES.cz od hasičů,...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2294x
Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.