Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Je horší politický nebo drogový dealer?

Najdou se mezi nimi překvapivé shody. Každý z nich nabízí jistou službu veřejnosti. A naplňují poptávku jisté části veřejnosti po této ilegální a nezákonné službě. Dealer stojí na nejnižším žebříčku organizace zabývající se protiprávními aktivitami. Dealer zpravidla neoplývá příliš vysokou inteligencí. Fanoušek kultovního českého filmu Samotáři, dobře ví, že v takovém Thajsku mohou dělat dealery i opice. U českého politického dealerství platí v podstatě totéž. Dealer je člověk, který svoji živnost provozuje potají. Protože tato činnost je trestná. Rozhodně není standardní součástí života společnosti. Je to zakázaná, ilegální a protiprávní činnost. Nelze jí dělat otevřeně a s vědomím veřejnosti. I když většina veřejnosti ví o existenci dealerů a službě či zboží, které nabízejí. Přesto se tato činnost nemůže stát standardní a legální. V případě drogového dealera by se při prozrazení své činnosti mohl dotyčný dostat do vězení za trestný čin týkající se distribuce omamných látek. V případě politického dealera jde o paragrafy, které se týkají zneužití pravomocí veřejného činitele a zejména korupčního jednání.

Policie proti dealerům bojuje většinou marně. Tam kde je poptávka po ilegální službě, tam ji naplňuje nabídka služeb dealerů. Dealeři jsou nahraditelní. Tam kde jeden dealer skončí ve vězení, je okamžitě nahrazen jiným. Policisté proto nechávají tyto dělníky organizovaného zločinu nerušeně pracovat. Každý přece touží dostat tu jednu velkou rybu, která stojí v pozadí a řídí celou organizaci. Malé ryby jsou jen zbytečná administrativní zátěž. Kdo by se s nimi špinil. Jen v případě, kdy drzost dealerů dosáhne nebetyčných výšin a oni se přestanou schovávat v temných zákoutích, ale zatouží po světle ramp, musí dostat přes prsty a pár let v chládku, aby si znovu uvědomili, kde je jejich místo. Aby si uvědomili, že dealing není rozhodně standardním způsobem byznysu či politiky. Kromě toho, že jde o činnost ilegální, trestnou a společensky nebezpečnou, je to také činnost amorální a asociální.

Mezi politickým a drogovým dealerem je samozřejmě také několik rozdílů. Zatímco drogový dealer prodává ilegální zboží a od svých zákazníků za ně dostává jejich privátní finanční prostředky, které dotyční platí ze své kapsy naprosto dobrovolně. Politický dealer nabízí své pečlivě vybrané klientele služby, které platí zásadně z cizí kapsy daňových poplatníků a ti to platí vždy nedobrovolně. Z tohoto úhlu pohledu se tedy jeví počínání politického dealera jako společensky mnohem nebezpečnější činnost než u dealera drogového. Pan Nečas se přiznal, že vykonával funkci politického dealera. Je to překvapivé. V opravdu standardních demokraciích není obvyklé, aby se předseda vlády zabýval takovou mrzkou činností. Většinou má na to lidi.

Jak jsem říkal, dealera může dělat prakticky kdokoliv. A většinou se jedná o jedince, kteří se na nic jiného nehodí, mají nepatrnou inteligenci a minimální užitečnost pro organizaci, které slouží. Což se vlastně na českého premiéra vcelku hodí. Vypadá to, že Nečas stejně jen asistoval premiérce Nagyové při řízení státu. Už dávno mám pocit, že z ODS, kterou kdosi nazval stranou alfa samců, je strana alfa domin a jejich submisivních otroků. Ostatně na soukromém životě předsedů této strany je to myslím zřetelné. Nejdříve Václav Kikina Klaus, který svou orientaci maskoval kecy o konzervativních rodinných hodnotách a zinscenovanými aférami s blond studentkami a letuškami. Potom Valach s gulami, který prohlašoval, že je politikem západního typu a jeho manželka je součástí jeho image, aby vzápětí zbouchnul stranickou Lidušku, která vystřídala polovinu Prahy. A sám Evropu zaujal svým nádobíčkem na prvních stranách novin. No, rozumem by zaujal jen těžko. A na závěr katolický svázák Petr Nagy Nečas a jeho maso hrátky v úřadu vlády.

ODS tak dokazuje, že je stranou nejen intelektuální bídy a nouze, ale také stranou bídy morální a mravní. Nedostatek testosteronu bude patrně příčinou, že novým premiérem ODS navrhují největšího chlapa, který straně s modrým ptákem ve znaku ještě zbyl. Těžko říct zda předsedkyně této strany Klausová, Talmanová a Nagyová mohou být pokládány za úspěch českého feminismu. Jako nový premiér a patrně poslední chlap v ODS, Němcová. V každém případě otázka v kresleném vtipu, kterou na svém webu zveřejnil Velký Klaus, která tuším zněla: Maminko, která z těch dvou paní je tatínek? Je patrně otázkou malého Václava Klause při procházce s rodiči. A odpověď asi byla, že tatínek se jmenuje Livie a tady Kikina je maminka, Vašičku!

Ale intimní problémy strany modrých ptáků necháme Radimu Uzlovi. Zbývá jen doufat, že policie nechá tuto stranu politických dealerů na pokoji. Cílevědomý policista chce samozřejmě dostat ty, kteří stojí na sociálním žebříčku mafiánské organizace co nejvýš. Pár bezvýznámných dealerů nám příliš nepomůže ke zlepšení současné zkažené atmosféry ve společnosti. Zvláště, když kmotři našich dealerů se smějí zásahu, na jednoho bezvýznamného politického dealera, za jehož zády stojí desítky stejně neschopných náhradníků, z francouzské a jadranské riviéry. Petr Nagy Nečas si svou situaci způsobil sám. Každý dealer musí mít zdravý pud sebezáchovy. Dealovat se má v přítmí garáží a soukromých prostor. Jakmile se dealy začnou probírat na předních novinových stránkách a tiskových konferencích, je to konec každého dealera, politického i drogového!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Janota | sobota 22.6.2013 8:14 | karma článku: 13,81 | přečteno: 383x
  • Další články autora

Jaroslav Janota

Jak se to vlastně celé stalo

V úterý dvanáctého ledna 2016 jsem přijel domů z noční směny. Dal jsem si sprchu a u půl osmé ráno jsem šel spát. Ze spaní mne probudil zvláštní zvuk.

22.2.2017 v 14:05 | Karma: 49,57 | Přečteno: 130043x | Společnost

Jaroslav Janota

Jak jsem dělal vstupní test do Mensy

Už to budou čtyři roky, co jsem se rozhodl zkusit složit vstupní test do Mensy. Tedy společnosti lidí s mimořádně vysokým IQ. Je to takový klub vyjímečných.

19.2.2017 v 8:54 | Karma: 40,63 | Přečteno: 13412x | Společnost

Jaroslav Janota

Mamince, mému prvnímu cenzorovi, s láskou

Mým prvním cenzorem byla moje maminka. Jako u většiny lidí na této planetě. Tatínkové mají moc práce a tak se člověk učí mluvit od maminky.

2.2.2017 v 13:28 | Karma: 32,07 | Přečteno: 3418x | Společnost

Jaroslav Janota

Vánoční příměří 1914 a jeho poselství

Na počátku největšího světového konfliktu v dějinách se odehrál jeden z nejúžasnějších příběhů v historii lidstva či spíše historie lidství. Vánoční příměří v roce 1914 na západní frontě.

6.1.2017 v 9:59 | Karma: 29,43 | Přečteno: 1574x | Společnost

Jaroslav Janota

Organizovaný zločin je nejvyšším stádiem kapitalismu

Tento proslulý výrok pronesl švýcarský profesor sociologie Jean Ziegler. A myslím, že velmi přesně vystihl podstatu věci. Kapitalismus jako honba za ziskem malé skupiny lidí na úkor větší, je podstatou každé kriminální činnosti

31.12.2016 v 1:11 | Karma: 29,33 | Přečteno: 1567x | Společnost
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Izraelská armáda drží palestinskou stranu Rafáhu, zabila dvacet členů Hamásu

7. května 2024  7:44,  aktualizováno  8:29

Izraelská armáda ráno oznámila, že její jednotky operují v některých oblastech na východě Rafáhu v...

Na D7 před Prahou bourala tři auta, hasiči kvůli dešti řešili desítky událostí

7. května 2024  7:44,  aktualizováno  8:05

Hasiči kvůli silnému dešti a bouřkám řešili v pondělí a v noci na úterý desítky událostí. Často...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Z šéfa zahraničního výboru ministrem pro vědu? TOP 09 vybírá ministra

7. května 2024  5:43

TOP 09 pokračuje v hledání ministra pro vědu, výzkum a inovace. Předsednictvo strany se má zabývat...

Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby
Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby

Přebalit, vykoupat, umýt hlavu, pořádně promazat celé tělíčko... Skvělým parťákem pro takový večerní rituál je sebamed Baby. Sháníte-li jednoho...

  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2294x
Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.