Tragický konec Helen a Allena O'Brians

V mém posledním blogu jsem zapoměl připomenout tragický konec našich amerických přátel Helen a Allena O'Brians.  Něco jsem naznačil jedné čtenářce mých blogů v diskusi. Myslím, že bych to měl uveřejnit v kratičkém blogu.

 

 S O¨Brianovými jsme pěstovali stálý písemný i telefonní styk. Vždy jsme se divili, že nám, náhodným chudým turistům v Jugoslávii věnovali takové nezištné přátelství. Zřejmě jsme nebyli jediní, jak nám tehdy naznačili ti starší čeští manželé, kteří byli takovi jejich 'komorníci'. Zároven jsme byli ve styku s Johnem a Shari-Lynn Oliverových, se kterými jsmse sesetkali ještě v Praze při návštěvě několika studentů z Univerzity of Redlands, a kteří přijeli do Čech 'okouknout', jak se žije v socialismu. 

O¨'Brians byli takovými vášnivými 'dobrodruhy' a v rámci National Geographic Society, kde byli aktivními členy, se účastnili mnoha akcí, které ta společnost pořádala. Vždy nám poslali z těch exotických krajů hezký pohled. Byly to třeba cesty balonem přes Alpy z Italie do Švýcarska, jindy z Afriky, kde pozorovali život divokých goril. Pak se náhle O'Brians odmlčeli. Nevěděli jsme proč. John Oliver nám poslal výstřižek z místních novin, že Allen O'Brien tragicky zahynul v Indii, kdy se malé soukromé letadlo někde v džungli zřítilo. Nikdo to neštěstí nepřežil. Kondolovali jsme Helen, ale ta už neodpověděla.

Asi před 35ti lety jsme dělali zase cestu západními USA, tentokrát už byla Barunka dospívající dívka. Zastavili jsme se v Newport Beach Buena Vista boulevard a zazvonili na dům O'Brianových. Otevřela nám nějaké žena a sdělila tu zprávu o Allenovi a že Helen žije někde v Arizoně u své dcery a trpí pokročilou Alzheimerovou nemocí. Nikoho prý nepoznává. Jaký to tragický konec tak bezvadných lidí!!!

 

Autor: Jan Marek | pátek 21.5.2021 19:08 | karma článku: 22,42 | přečteno: 704x
  • Další články autora

Jan Marek

Střípky ze Staré vlasti

15.10.2022 v 20:15 | Karma: 28,75

Jan Marek

Polemika s panem Josefem Komárkem

7.10.2022 v 19:14 | Karma: 28,99

Jan Marek

Ach ty služebky!

19.3.2022 v 6:29 | Karma: 37,05