Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P18a30v64e95l 33K22r66á98l

24. 5. 2021 13:36

Pokud bych si mohl vybrat, tak bych dal přednost odchodu na věčnost ve spánku. Otázka je, zda a kde se potom probudím ? Musím se přiznat, že to mi dělá daleko větší starost. Protože, pokud má bible pravdu, tak současný život je jenom zlomkem toho, co teprve přijde (po mé tělesné smrti).

0 0
možnosti
Foto

Smutné, ale opravdický život. Já si u stavů s plně rozvinutým Alzh. říkám, že první 3 roky života si taky nepamatujeme, no tak se holt vrátíme časem a nebudeme si pamatovat ani poslední roky. Možná hloupé co.

0 0
možnosti
Foto

Hloupé to není, Petře, jenom neúplné. Moje matka, velice činorodá, veselá a oblíbená osoba, byla ještě v 72 letech tři týdny pod stanem na skautském táboře. Už tenkrát Alz. hlodal, ale bylo to "roztomilé zapomínání", jak nám došlo později. Za následujících 5 let z ní udělal naprostou fyzickou a duševní trosku. Ono nejde jen o to nepamatování. Jde o to, že se člověk do těch prvních tří let vrací i co se potřeb týče. Takže přebalovat a krmit. Navíc velmi často ti lidé bývají agresivní, zlí a sprostí na všechny v okolí. Já si troufnu tvrdit, že Alzheimer je jedna z nejhorších chorob, která existuje, protože dokáže psychicky i fyzicky vyčerpat celou rodinu, která se o nemocného stará. Takže nakonec se všem uleví, když nemocný zemře na mozkovou příhodu. A u někoho změní odmítavý, u jiného posílí kladný vztah k euthanasii.

2 0
možnosti
Foto

Smutné, byť vlastně příznačné. Kolik každý známe lidí, kteří by si podle našeho mínění zasloužili důstojný závěr života - bez tragédií či krutých nemocí. Vskutku hodně. Je dobře, že jste jejich život a úděl připomněl: o to méně jsou zapomenuti.

3 0
možnosti
ND

Ano, už jsem reagovala...

0 0
možnosti
JM

J81a68n 42M75a60r48e69k

21. 5. 2021 23:56

Vím vím Nad'enko jenom jsem to chtěl dát vědět všem, kdo čtou moje blogy...Zdravím

0 0
možnosti
Foto

Honzo, smutné! Nikdo nevíme jak skončíme, a to je i dobře. Vychutnávejme každou hodinu. Ahoj!

1 0
možnosti
JL

Tragický? Spíše takový normální. Smrt toho pána byla asi rychlá po intenzivně prožitém životě. A ta paní se nevymyká osudu dalších milionů lidí. Ale samozřejmě není dobré ztratit přátele, koneckonců skutečně blízkých lidí nikdo moc nemá. Lidský život je v podstatě tragický, tedy život zde v tě+le. Otázka je, jak se mají duše po smrti. Třeba je to OK.

1 0
možnosti
ND

No, normální smrt považuji tu v posteli...

0 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 691x
Jsem stařík utkaný ještě z kvalitního předválečného materiálu a který má na tomto světě víc za sebou než před sebou. Žiji již přes padesát let někde v Kanadě a za tu dobu, mám obavy, jsem změnil mnoho mých dříve ustálených postojů.  Chci se zde podělit s eventuálními čtenáři, kteří vydrží mé blogy dočíst až do konce, o mnohé vzpomínky, ponejvíce ze Staré vlasti kterou mám stále rád i když většinu života trávím v Kanadě, a které mi utkvěly v paměti. Ty jsou zapsány v mém Sem-tam-níku. Ono i v té totalitě ve Staré vlasti byla někdy legrace. Předesílám, že jsem křestansky věřící stařík.: Z té pozice se dívám i na okolní svět a jeho dění.

TEMPORA NE CULPES, CUM SIT TIBI CAUSA DOLORES.

Dobu neobvinuj, když sám jsi příčinou bolestí...

M.P. Cato starší.

Seznam rubrik