Prožer co se dá!

Kyperská krize znovu ukazuje na fatální problém naší společnosti: nerespektování soukromého majetku. Neustále se odehrávají státem posvěcené a organizované krádeže největšího kalibru - někdo má něco co chci, tak mu to prostě seberu. 

A přitom to není jen o zdanění vkladů u Kyperských bank. Nyní pracně řešíme restituce majetku, který komunisti lidem zabavili. Vlastně je překvapivé, že se lidé nedomáhají i odškodnění za měnovou reformu, protože to byla krádež úplně stejná. A ČSSD vyhrožuje tím, že pokud se dostane k moci, sebere lidem peníze, které i stihli naspořit v rámci druhého pilíře. Takže až se pak vrátí k moci pravicová strana, začnou se lidé domáhat odškodnění za ukradené peníze? Upřímně řečeno, nechápu, jak může stranu, která veřejně hlásá, jak chce krást lidem peníze, někdo volit, nebo proč ji vlastně nezakážou úplně. Pojďme se zdržet komentářů, že TOPka ODS a spol. kradou zase jinak. O to tu nejde. Jde tu o to, že v naší společnosti se s takovými krádežemi často nejen veřejně sympatizuje, ale jak vidíme v okolních státech, každou chvíli se dokonce dějí.

Tím ale vysíláme k lidem velmi nebezpečný signál: Když máš peníze, může ti je vláda kdykoli sebrat. Když máš majetek, může ti ho vláda kdykoli sebrat. Luxusní dovolenou ti ale nikdo nesebere, jídlo a pití, které prošlo zažívacím traktem, také ne. Chceš mít jistotu, že ti vláda jednou nesebere veškeré úspory, jako trest že sis je naspořil? Řešení je jednoduché: Prožer co se dá! 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Kratochvíl | sobota 30.3.2013 21:02 | karma článku: 26,01 | přečteno: 1529x
  • Další články autora

Jan Kratochvíl

otevřený dopis p. Bradymu

26.10.2016 v 9:48 | Karma: 21,00

Jan Kratochvíl

Poslední láhev Aquily

11.2.2016 v 0:40 | Karma: 25,47

Jan Kratochvíl

O speciálech - kuchařské rady

31.8.2015 v 19:14 | Karma: 9,49