„Občan Havel“ spíše by se hodil název „ Učitel a žák“

Film „Občan Havel“ se spíše měl jmenovat „Prezident Havel a jeho neposlušný žák“. Pan prezident Václav Havel nechal pana Kouteckého proniknout hodně do zákulisí tehdejšího dění na hradě. Určitě  má  pan režisér hodně moc dalšího materiálu, který by byl určitě také zajímavý a možná by to celé vydalo na seriál.

Já osobně jsem se při sledování tohoto filmu dobře bavil  a musím se přiznat, že k občanu  Václavovi Havlovi mám velkou úctu i po jeho letech prezidentování. Nechápu proč Češi na Havla mohou pořád nadávat? Pro mě je to poctivý člověk, který se snaží hledat pravdu a lásku. Samozřejmě, že měl i své mouchy a i pan režisér si neodpustil a ukázal ty zlobivé „Pejsky“, které Havel vyženil s Dášou.  A určitě těch much by se našlo víc. Přesto, Havel -  to byl  můj oblíbený prezident.

Ve filmu bylo i hodně známých tváří. Tak například Miloš Zeman jak jednal s Havlem po volbách, mě celkem  překvapil. Zeman mluvil jasně, logicky a hlavně tvrdě. Ten jako obchodník by byl určitě úspěšný manager. Samozřejmě, že i ve filmu si Zeman řekl o svoji oblíbenou  Becherovku, ale na jeho místě bych si ji dal taky.



No a samozřejmě součastný prezident Václav Klaus. Tomu se určitě film nelíbil a vůbec se tomu nedivím. Zajímavé bylo sledoval jak už před 12 lety měl Klaus zmáklé všechna média, která mu šli na ruku a jak už tehdy rozděloval posty v různých radách a úřadech.



A samozřejmě super byly i různé perličky jako: rozhovor Havla s jeho poradci, jak ten Klaus moc chce jít do té Reduty na toho Bila Clintona, a že Havel byl tvrdý a vydržel a toho Klause nepozval, pak střih, Reduta, Clinton hraje na saxík, Havel sedí a poslouchá a vedle něho sedí spokojený  Václav Klaus.



Určitě by film „Občan Havel“ byl sestříhán jinak, pokud bychom měli dnes za prezidenta Zemana nebo Sokola. Já osobně se těším už na podobný film „Občan Klaus“.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Jankovec | úterý 18.11.2008 13:14 | karma článku: 16,84 | přečteno: 1475x
  • Další články autora

Petr Jankovec

Jednou budem dál

27.11.2009 v 10:55 | Karma: 7,71