Lisabonská smlouva a misijní neděle?

Pokud někdo nyní řekne Lisabonská smlouva hned se mi vybaví Václav Klaus. Náš prezident, který  doprovázel papeže v České Republice na každém jeho kroku.

Klaus, který před několika lety tvrdil, že církev je jako spolek zahrádkářů nyní nadstandardně projevuje úctu hlavě katolické církvi. Byl jsem z té změny opravdu mile překvapen. Je to snad  návrat ztraceného syna? Ve stejný okamžik kdy Klaus se nehnul od papeže si „druhý starší  syn“ kardinál  si sype na hlavu popel a přiznává se před národem, že jemu se vlastně nic nepovedlo (možná i díky mladšímu nyní již nalezenému bratru).

Upřímně jsem měl radost z toho návratu Klause a kardinála Vlka mi bylo líto.

Bohužel ta radost  z návratu ztraceného syna se pomalu vytrácí a ani nevím, jestli se chtěl vrátit nebo ho jen pumpnout o trochu lásky, která mu asi chybí?

Nevím, proč Klaus dříve říkal, že nebude blokovat jako jediný Lisabonskou smlouvu, že nebude jako kůl v plotě? Proč nyní, když všichni tuto smlouvu podepsali si vymýšlí další podmínky? Návrat obyvatelů Sudet a majetkové spory je opravdu už proležený kostlivec.

Samozřejmě, že není kůl v plotě, má za zády Putinovské Rusko. Rusko, které již nebude závislé na jednom zákazníkovi a to Evropě, ale které se ohlíží po jiné nevěstě Číně. Kdo umí počítat do dvou, je mu jasné, proč Rusko chce u nás ovládat i jadernou energetiku?.Kdo asi bude za pár let zase na dlouhá léta ekonomický vazal Ruska?

A Klaus kýve a říká jak je to dobré pro Českou republiku. Kam vlastně nás Klaus tlačí?

Jak si může 65 procent Čechů myslet, že Klaus za nás bojuje?

 

Tak a až je tu zase ta blbá nálada, vztek, strach a bezmocnost. Co s tím. Na blbou náladu, vztek, strach a pocit bezmocnosti je nejlepší láska. Láska ve skutcích. Jak ve skutcích?

Papež, když odlétal z České Republiky „Klausovým letadlem“, apeloval na Čechy, že  jako bohatá zem se máme více věnovat charitě = být více sociální (skoro to je již jako nadávka) s chudými zeměmi. Tento týden je právě misijní neděle, kdy máme možnost trochu zlepšit svět kolem nás a bojovat dobrem proti blbé náladě.

 

Všem přeji hezkou Misijní neděli.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Jankovec | pátek 16.10.2009 11:23 | karma článku: 12,50 | přečteno: 712x
  • Další články autora

Petr Jankovec

Jednou budem dál

27.11.2009 v 10:55 | Karma: 7,71