Komunisti se už zase houfujou

Jako každý rok, tak i letos dochází ke stejnému úkazu. Na poslední den v dubnu připadá pálení čarodějnic. Někde se pálí čarodějnice a někde kluci staví holkám májky a pak je do ranní pivní mlhy všichni hlídají. Pokud opravdu poctivě hlídáte májku, může se Vám stát, že při návratu domů potkáváte slavnostně oblečené čarodějnice, které jdou rudě zbarvenými rtíky na nějaké shromáždění. V klopě mají oznáček čerešně , hvězdy, nebo srp s kladivem. Vždyť je „PRVNÍ MÁJ – SVÁTEK PRÁCE“.



Jdou na sraz komunistů. Těch komunistů co se hrdě hlásí ke své krvavé minulosti. Někdo se usměje a má je za legrační típky, někdo pomalu zase začíná věřit té jejich pravdě….

Před dvaceti lety zemřel ve vězení Pavel Wonka. Stal se posledním politickým vězněm, který nepřežil komunistickou éru. Za jeho smrt nebyl nikdo potrestán. Soudkyně Marcela Horváthová, která Pavla Wonku poslala i přes jeho zdravotní stav do vězení si možná také vyjde na nějaký ten happy meeting. Lékař Radim Pek, bývalý náčelník zdravotnického oddělení ve věznici, který Wonku prohlásil za schopného vazby, o něm nemluví vůbec. Ten možná si také zajde ze své ordinace na nějaké to náměstí si postěžovat jak to ty ptáci všechno kazí….

Je mi smutno, že už to nikoho nezajímá. Máme desítku ministrů, stovku poslanců, senátorů…. a všem je to jedno.

 

Nemám rád trpaslíky a ty jejich zvyky
Nemám rád všechno, co z nich dělá trpaslíky.

Jak pijou ty svý pivíčka.
Jak žerou ty svý knedlíčky.
Jak vedou ty svý řečičky.
Jak mluvěj ty svý pravdičky.
Veliký Bože! Proč jsou tak strašně maličký?

Nemám rád trpaslíky a ty jejich zvyky.
Nemám rád všechno co z nás dělá trpaslíky.

skupina Traband

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Jankovec | středa 30.4.2008 11:49 | karma článku: 23,64 | přečteno: 1321x
  • Další články autora

Petr Jankovec

Jednou budem dál

27.11.2009 v 10:55 | Karma: 7,71