Zaplať, nebo tě natřu fosforem

Myslíte si, že barevným sprejem můžou hroby postříkat jen vandalové? Pak jste na omylu. Sprejerství přešlo z ilegality přímo na seznam úředních oznámení neplatičům.

Lidé v Kamenickém Šenově se nestačili divit, když jednoho dne přišli na hřbitov a našli mnoho náhrobků postříkaných světle zelenou fosforovou barvou. Klasický případ vandalství, řeknete si a mysleli si to i Šenovští. Jenomže on je to nový úřední postup při označování nezaplacených hrobů. Není to vandalství, hroby jsme označili zezadu, brání se úřad. Aha! Takže když obejdu kostel a počmárám ho sprejem zezadu, je to v pořádku. Vlastně není. Nejsem úředník. Co takhle pieta, úcta k zesnulým, k jejich pozůstalým i k náhrobku samotnému? Pláču zřejmě dobře, ale na špatném hrobě. Jak jde o peníze, slušnost jde stranou. Ona poslední dobou jde slušnost stranou úplně. 

Každý správný úředník vzhlíží vzhůru ke svým nadřízeným. Podívejme se úplně nejvýš, tedy skoro nejvýš, protože náš prezident je slušnost sama. Což takhle památné sprosťárny našich pánů poslanců. Naposledy tomu nasadil korunu tradičně konzervativní, nicméně prosperující Miroslav Kalousek, když označil kolegu Ratha za debila. Nyní se nebavíme o tom, zda je to pravda či nikoliv, ale o tom, že když může být Kalousek (a nejen on) vulgární, proč by nemohl nějaký ouřada z Kamenického Šenova počmárat hrob.  

Podívejme se na to z druhé strany. Zelené značky na hrobech mají sloužit nejen jako upozornění pro neplatící majitele, ale i jako označení pro pracovníky technické čety, která má odstranit nezaplacené hroby. Tak jo. Udělejme z toho směrnici. Kdo dluží, nebo neplatí, natřeme ho fosforem, a když ani to nepomůže, odstraníme ho. Co na tom, že je to nemorální. Tak mě tak napadá. Co takhle natřít naše korýtkáře – politiky fosforem. Zadlužili nás, hlavu si s tím nedělají a jen stále vymýšlejí jak lidem z kapes vytáhnout další peníze. Na sebe ale nezapomenou. Označme si je, pojmenujme je pravým jménem. Dejme jim ultimátum, a když nebudou plnit své povinnosti, odstraňme je.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Hrdina | pondělí 26.10.2009 16:40 | karma článku: 17,50 | přečteno: 1305x
  • Další články autora

Jan Hrdina

Komu voní Babišova řepka?

1.5.2014 v 21:48 | Karma: 30,57

Jan Hrdina

Rasismus naruby, to je oč tu běží

22.4.2014 v 22:22 | Karma: 42,46