Za sexuální výchovu exkomunikovat...

To by si jistě přálo mnoho rodičů, kteří se kvůli sexuální výchově ve škole dovolávají svých práv. A co práva dětí? Nejde spíš o to, že se tito rodiče pokoušejí realizovat své vlastní egoistické představy o výchově, motivované zatuchlým přesvědčením fanouška katolického dogmatu?

Sexuální výchova prý nemá být povinná, může však být dobrovolná. A členové Výboru na obranu rodičovských práv si nad záležitostí myjí ruce. Já říkám přesný opak. V dnešní době je více než žádoucí, aby sexuální výchova se vším, co k ní patří, byla povinná. Že prý chtějí své děti vzdělávat v této oblasti sami. Už při pouhém shlédnutí webových stránek tohoto „výboru veřejného blaha“ si dokážu vytvořit obraz o tom, jak tato soukromá sexuální výchova bude vypadat. Nemohu se ubránit asociaci s moudry, která dostávaly ženy do manželství v 19. století. „Muži jsou hanební a chlípní.“, „Nikdy se ho nedotýkej, pokud to bude nezbytné, vydrž to, ale jinak se tomu vyhýbej“, samozřejmě až po svatbě. „A ne aby tě dcero napadlo dotýkat se sama sebe. Vyschne ti mozek jako Toníkovi z 3.patra!“. A co nebezpečí pohlavních chorob, sexuálních deviantů, kterým se v naší přehumanizované společnosti daří čím dál lépe a také zneužívání v rodině?
Když poslouchám ultrakonzervativní názory zástupců Výboru na obranu rodičovských práv, vzpomenu si na inkvizici a kláštery. Poslední roky nám jasně ukázaly, kam vede potlačovaná sexualita, neinformovanost a tmářství. Aféry se zneužíváním katolickými kněžími jsou známy především ze zemí, kde je katolická církev silná a názory kázané Výborem na obranu rodičovských práv jde věrně v jejích stopách. Nebo se snad ultrakonzervativní matky obávají, aby jejich dcery náhodou nedosáhly orgasmu dříve než ony? No a pro mladé muže jistě není nic trapnějšího, než když si neumí nasadit kondom.
Zamýšleli se milí rodičové věhlasného výboru nad tím, že děti v mnoha případech vezmou intimní témata daleko lépe od učitele, než od rodičů, před nimiž se ostýchají. Naopak dogmaty zatížený rodič těžko pubertálnímu a přirozeně zvídavému potomkovi vysvětlí používání antikoncepce, či to jak bezpečně uspokojit potencionálního partnera, když o tom ví asi tolik co uklízečka o jaderné fyzice.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Hrdina | úterý 24.1.2012 19:56 | karma článku: 15,67 | přečteno: 905x
  • Další články autora

Jan Hrdina

Komu voní Babišova řepka?

1.5.2014 v 21:48 | Karma: 30,57

Jan Hrdina

Rasismus naruby, to je oč tu běží

22.4.2014 v 22:22 | Karma: 42,46