Milionová erekce?

K čemu může v dnešní supermoderní době posloužit kus zrohovatělé kůže? K ničemu. Pokud mu však dáte podobu nosorožčího rohu, začnou se dít divy. Proto jsem se také dotázal vedení zoo ve Dvoře Králové na osud rohu, který byl amputován zdejšímu nosorožci...

České republice (opět) hrozí mezinárodní ostuda. Proč? Vedení Zoo Dvůr Králové, fakticky představované  ředitelkou Danou Holečkovou, rozhodlo o transportu vyhynutím ohroženého nosorožce bílého do soukromé rezervace ve východní Africe. Prý tam nosorožci se změnou klimatu přijdou k sexuálnímu apetitu a s chutí se spáří s volně žijícími kusy. Že jde však jen o průhlednou lež, v této oblasti totiž tento druh nosorožce nežije, o tom podporovatelé této riskantní akce mlčí. Oficiálně se prý nic neděje a transport je nejistý. Jako by nic byl však nosorožčímu samci Sunimu výrazně zkrácen roh. Důvod je prostý a jediný. Aby se při transportu vešel do bedny. Vzhledem k tomu, že takový nosorožčí roh je velmi cenným artiklem, jehož hodnota může na černém trhu přesáhnout milion korun, zaslal jsem k rukám dr. Holečkové dopis s dotazem na osud rohu. Odpověď samozřejmě nepřišla a zná ji málokdo, pokud vůbec někdo. Takový roh by měl skončit v trezoru, nebo ještě lépe kdyby byl zničen. Jaká je pravda nevím.

Faktem je, že se na světě najde stále dostatek magorů, kteří věří tomu, že prášek z nosorožčího rohu jim dopomůže k nabytí ztracené mužnosti a neváhají na to vynaložit značné prostředky. Jde samozřejmě o pověru, na druhou stranu je ale pravda, že se nejen roh, ale prakticky celý nosorožec po staletí využívá v čínské medicíně. A k čemu? K léčení závažných neduhů jako je posedlost ďáblem, vymítání zlých duchů, melancholie nebo hadí uštknutí. Pro všechny, kteří věří podobným nesmyslům, mám návod jak skutečně upoutat dámy pomocí nosorožčího rohu. Roh v žádném případě nemelte na prášek a nepozřívejte. Nechte ho pěkně vcelku a dejte si ho do kalhot. Třeba vám na takovou kamufláž nějaká dáma skočí. Duševní impotenci tím ale neskryjete.

Jaký osud tedy čeká vyhynutím ohrožené nosorožce ze Dvora Králové? Obávám se, že skončí jako lákadlo pro turisty na soukromém africkém safari a za nějaký čas se zařadí po bok tvorů jako byl australský vakovlk nebo mauricijský pták dodo. Budeme ho znát jen z knih, ovšem to, že se o jeho vymizení zasloužila i česká omezenost a ctižádost, to už se tam zřejmě nedočteme.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Hrdina | sobota 31.10.2009 22:35 | karma článku: 19,11 | přečteno: 1691x
  • Další články autora

Jan Hrdina

Komu voní Babišova řepka?

1.5.2014 v 21:48 | Karma: 30,57

Jan Hrdina

Rasismus naruby, to je oč tu běží

22.4.2014 v 22:22 | Karma: 42,46