Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

obr Koloděj

4. 11. 2009 13:39
Nosoroh

Co se týká nosorožců, dá se s Vaším názorem souhlasit, jelikož nejsem o tomto případu informován a upřímně řečeno mě nezajímá, budu věřit informacím podaným Vámi.

Co se ovšem týká samotného nosorohu, nemůžu si pomoct, ale nevidím jediný důvod, proč by nosoroh nemohl být prodán prakticky komukoliv (sběrateli třeba nebo fabrice na šachové figurky, fakt nevim). Proč by proboha měl být zničen? Nosorožci podle všeho nosoroh chybět nebude, přežije to ve zdraví, a tak mu bude, myslím, úplně jedno, co se stane s jeho rohem... Navíc by z prodeje mohla ZOO získat finance na krmivo nebo na podobné potřebné záležitosti. Jestli ovšem má nějaký praktický význam jeho zničení, opravte mě.

0 0
možnosti
JH

din

4. 11. 2009 15:53
Re: Nosoroh

Díky za připomínku. V tom je právě ten problém. Mnohdy to tiž probíhá tak, že nosorožec je pytláky uspán, roh mu užíznou motorovou pilou a nechají ho vykrvácet. Pokud umožníte prodej rohu, zvyšujete i poptávku. Rohy a kly jsou na černém trhu velmi žádaným artiklem  a pokud roh volně prodáte, nepřímo podpoříme i pytláky a černý trh. Z těchto důvodů to zakazuje i zákon.

pokud jde o samotného nosorožce, především u samců jde o druhotný pohlavní znak, který hraje důležitou roli v chování nosorožců i při jejich páření. Fyzicky mu to neuškodí, ale psychika tím může být nenávratně poškozena. Jako když chlapa vykastrujete...

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

1. 11. 2009 6:14
Vlastně s Vámi souhlasím.

Poslat jedince, která je zvyklý na téměř domácké prostředí, zpátky do přírody, je hazard, který se nemusí vyplatit. Uřezaný roh po čase doroste a zvíře se stane možným cílem pytláků. Jenomže ti nepoužijí narkotizační pušku, aby mohli v klidu zvíře zbavit rohu a nechat  je žít. Na to jsou otrávené šípy, nebo špičková lovecká puška. Takže se možná ani nedovíme, že zvíře, které mohlo u nís sloužit jako základ populace bílých nosorožců, zmizelo z povrchu Země. Mořná to chtělo dát se jinou cstou a spíše zkusit umělo inseminaci těchto zvířat. Nemyslím si, že by to bylo neřešitelné, když to jde kupříkladu u krav. Jenže úřednická bllbost rozhodla jinak a když jsem poslouchal ty Bursíkovy kecy o nabuzení sexuálního apetitu ve volné přírodě, bylo mi z toho moc smutno. I když je tento nosorožec obrovské zvíře, je totiž hodně zranitelný. Škoda.

0 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1598x
Scripto ergo sum.