Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Děkujeme, pane Kocábe!

Naše nejmladší ministerstvo má velmi schopného guru. Michael Kocáb, muž, který je v poslední době pod ostrým dozorem médií a mnohdy se stává i obětí nejrůznějších kritik. Ale proč? Vždyť je to jeden z nejvýkonnějších ministrů a jako takový si zaslouží poděkování...

Znáte to. Nikdo jiný to za vás neudělá, tak to musíte udělat sami. A protože za mě nikdo jiný panu Kocábovi nepoděkuje, musím to udělat sám - tady a teď. Děkuji tedy panu ministrovi pro lidská práva a národnostní menšiny za to, že se tak vehementně zastává práv sociálně slabých občanů, jejichž jméno nesmí být vysloveno (abychom se nedopustili přečinu proti jejich právům). Občanů, kteří si jezdí v drahých autech s britskou espézetkou pro sociální dávky. Kteří jsou natolik utlačovaní lidmi i úřady, že odlétají do Kanady, odkud je vzápětí posílají zpět, ovšem i s novým nařízením o zavedení víz pro všechny, ať už utlačované nebo utlačovatele. Děkuji panu ministrovi též za to, že nás varuje před nebezpečím vzniku romských slumů na okraji našich megapolí, i když po pravdě řečeno pochybuji, že ministr vůbec ví, co to slum je. Ostatně, taková a podobná prohlášení tu už byla. Že je prý u nás apartheid, nacistické Německo 30. let a podobně. Osobně bych přál všem, kteří tyto nesmysly živí, či jim dokonce věří, aby se do takové doby či režimu skutečně dostali. Velmi dobře si vzpomínám na návštěvu kamaráda Afroameričana z jihu USA, který navštívil čtvrtě hrůzy v severních Čechách a konstatoval jediné. Ne rasová segregace, ale neochota přizpůsobit se a pracovat!

 

Pan Kocáb si ale zaslouží další poděkování: Děkuji mu za zvýšenou aktivitu ve věci sterilizace žen, opět těch, jejichž jméno nesmí být vysloveno. Rovněž mu děkuji za to, že chce údajně poškozené odškodnit z našich kapes. Pravda se hledá jen stěží, zejména v případě, kdy se mnoha způsoby interpretovatelná záležitost dostane do hledáčku lačných médií v době okurkové sezóny. Již dříve se totiž prokázalo, že většina takových údajně nucených sterilizací byla buď na vlastní žádost, nebo ze zdravotních důvodů. Nejde spíš o další nafouknutou bublinu, poplatnou dnešní módnímu trendu ublížených a ukřivděných, kdy nejsou ani tak důležitá fakta a zdravý rozum, ale spíš hledání mučedníků? Dovolím si odvážnou otázku. Nedošlo při nějakém banálním lékařském zákroku, který v minulosti pan ministr podstoupil i k náhodné sterilizaci jeho zdravého úsudku? Mohly by tomu nasvědčovat i další skutečnosti.

Squatery obývaná vila Milada měla být vyklizena. Podařilo se, ale za velkých ztrát. Zatímco z těch, kteří řinčeli lidskými právy a výhrůžkami, opevňovali se na střeše a porušovali kdejaký zákon se stali oběti a hrdinové, policie byla démonizována. A výsledek? Všichni ho známe. Ministr Kocáb přicválal na bílém koni a v domě jednoho ze svých vazalů v samém srdci Prahy zajistil squaterům slušné bydlení. Proč, za co? Zeptejte se našeho spravedlivého. Děkuji tedy panu Kocábovi za to, že lidem, kteří nerespektují zákony, zajistil prakticky bezplatné bydlení na místě, za nějž by mnohá matka samoživitelka či mladá rodina dala i modré z nebe. Vzhledem k reprezentativním výsledkům práce páně Kocábově jsem zvědav, jak se postaví k otázce muslimské menšiny v Brně, která by si ráda vystavěla novou mešitu. Už teď, na začátku, nese tento příběh rysy diskriminace, zášti a nesnášenlivosti. Překvapí nás pan ministr a začne konečně konat a naplňovat poslání svého ministerstva, nebo mu budu muset opět „poděkovat“?

 

Krátká úvaha závěrem. Platí u nás lidská práva opravdu pro každého a nebo jen pro vybranou skupinu? Nezůstává naše realita opravdu taková, že když v obchodě ukradne tatranku ten, jehož jméno nesmí být vysloveno, má se za to, že kradl z hladu a pokud ji ukradne jiný občan, byť ze stejného důvodu, je to zlodějna?

  

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Hrdina | středa 29.7.2009 14:53 | karma článku: 38,74 | přečteno: 2337x
  • Další články autora

Jan Hrdina

Co by se stalo, kdyby k Václavově vraždě nedošlo?

Jak by vypadal vývoj českého státu, kdyby se boleslavský atentát nezdařil? Otázka vysoce spekulativní, přesto však velmi podmanivá. Podívejme se na tři možné scénáře vývoje dějin od roku 935.

28.9.2017 v 14:18 | Karma: 14,84 | Přečteno: 813x | Ostatní

Jan Hrdina

Kníže Václav nebyl kolaborant, pane prezidente

Svátek sv. Václava je za námi. Jako bumerang se ale neustále vrací pseudohistorické lži a nesmysly, které se kolem historického knížete Václava kupí. Naprosto zavrženíhodný je okřídlený výrok současného prezidenta, že Václav je symbolem kolaborace v českých dějinách. Zpátky ke knihám. Pak si snad začneme konečně vážit naší minulosti...

30.9.2014 v 16:24 | Karma: 20,03 | Přečteno: 1259x | Diskuse| Ostatní

Jan Hrdina

Komu voní Babišova řepka?

Poslední dobou trochu víc cestuji po republice. Máme být na co pyšní. Krásná země. Až na jeden znepokojivý element. Ze země, která oplývala mlékem a strdím (medem), se stává kraj plný žluté páchnoucí řepky.

1.5.2014 v 21:48 | Karma: 30,57 | Přečteno: 1659x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Jan Hrdina

Invaze barbarů: Zopakujeme osud antického Říma?

Pokud se naše společnost, naše politická reprezentace, odpovědní v Evropské unii i celá západní civilizace neprobere a nezamyslí se nad tím, kam nás pomalu přivádí falešná humanita, nedostatek respektu k vlastní kultuře i civilizaci a přehnaná tolerance, čeká nás hodně horká budoucnost. Skončíme na kopytech barbarů.

28.4.2014 v 9:00 | Karma: 38,94 | Přečteno: 2569x | Diskuse| Politika

Jan Hrdina

Rasismus naruby, to je oč tu běží

Nelze si nevšimnout jak média i zahraniční organizace naprosto uměle vytvářejí dojem České republiky jako země rasistů. A jedním dechem se nás snaží přesvědčit, jak jsou naši nepřizpůsobiví občané fajn lidi, jen trochu znevýhodnění. A proto musejí mít zelenou. Tak to tedy ne!

22.4.2014 v 22:22 | Karma: 42,46 | Přečteno: 3394x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

ANALÝZA: Smutný Den nezávislosti Izraele. Ve válce, opuštěn a rozhlodáván zevnitř

15. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Izraeli „Měli bychom to oslavit. Určitě půjdu na hřbitov s kyticí květin a každému padlému dám na hrob...

Česká stopa zatčených oligarchů vede nejspíš k luxusním bytům v Praze

15. května 2024

Premium Ukrajina by mohla poprvé usilovat o zablokování nemovitostí, které její občan vlastní v Praze. Jak...

„Podívejte, vychází Země!“ Fotografie z Apolla 8 změnila lidstvu pohled na svět

15. května 2024

Seriál Země jako nádherné a životem překypující umělecké dílo uprostřed nicoty. Přesně tak zachytili naši...

Kočka, Rittig a další. Projekt mapuje, kdo ukrývá peníze v dubajských bytech

14. května 2024  22:46

Mezinárodní investigativní projekt Dubai Unlocked zmapoval, jak se dubajské nemovitosti staly...

  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1598x
Scripto ergo sum.