Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jiří Janeček: Po volbách musí dojít ke sjednocení pravice

Současná roztříštěnost pravicového spektra jen nahrává levicovým a populistickým stranám.  Je to důsledek špatné pravicové politiky ODS a TOP09, které zahodily své politické pravicové ideály kvůli honbě za voliči.  Jejich sociální programy, zvyšování daní, upřednostňování nezaměstnaných, zvyšování platů ve státní sféře a zavádění služeb zdarma vedou k celkovému ožebračení a demotivování pracovitých živnostníků a zaměstnanců. Není možné, aby v zájmu udržení sociálního smíru, byly zvyšovány daně. Není možné, aby rodina, ve které nikdo nepracuje, měla stejnou životní úroveň jako rodina, která není odkázána na sociální dávky. Současný volič, který chodí do práce a vychovává děti, je zklamaný ze současného systému. Nechce se mu uvěřit, že se má čím dál hůř, i když pracuje a je řádným občanem ČR. Místo kvalitního a spokojeného života za dobře odvedenou práci řeší úplně jiné problémy. Jak zaplatím složenku? Nevyhodí mě z práce? Stihnu vyzvednout dítě ze školky?.....  Jen sjednocená pravice s  jasným pravicovým a spravedlivým programem může nastolit v ČR opět prosperitu. Lidé, kteří pracují, se musí mít dobře. Lidé, kteří nepracují, nesmí žít na úkor společnosti a zadlužovat budoucí generace.

 

OK strana si klade za cíl vytvořit malý efektivní stát s jasnými férovými podmínkami pro poctivé a pracovité lidi. Konzervativní člověk je zodpovědný vůči své rodině, svému okolí, své práci a státu. Chce platit malé daně, za které požaduje vzdělání pro své děti, zdravotní péči, bezpečnost, funkční soudnictví a jasnou adresnou sociální politiku pro ty, kteří to opravdu potřebují. Stát nesmí otravovat a omezovat  byrokracií pracující občany ČR a dlouhodobě podporovat práceschopné obyvatelstvo sociálními dávkami.

Jiří Janeček, předseda OK strany

Základní programové teze Občanské konzervativní strany:

1. Občanská konzervativní strana chce pro všechny poctivé a pracující občany vytvořit prosperující společnost, ve které se budou moci opřít o svá práva, budou se v ní cítit bezpečně a všichni budou mít stejnou šanci na spokojený život.

2. Ctíme kulturní hodnoty a společenské tradice našeho národa. Kultura je odrazem stavu společnosti. Její úzké propojení s oblastí vzdělávání a školství považujeme za efektivní a přinášející úspory.

3. Zdůrazňujeme osobní odpovědnost a chceme v lidech opět vzbudit národní hrdost.

4. Respektujeme občanské svobody a nedotknutelnost soukromého vlastnictví. Zrychlíme práci soudů. Ekonomické spory musí být uzavřeny do jednoho roku.

5. Jsme stranou občanskou a otevřenou, bez čekatelů a jiných překážek při vstupu do strany. Členem strany se nemůže stát osoba, která se aktivně podílela na potlačování základních lidských práv a svobod.

6. Respektujeme naše členství v Evropské unii. Budeme aktivně spolupracovat s konzervativními partnery v Evropském parlamentu s cílem omezit nevýhodná nařízení EU, která komplikují, poškozují národní a ekonomické zájmy.

7. Jsme pro zachování české koruny do doby stabilizace ekonomického a politického prostředí v Evropě. Vyrovnaný rozpočet bude daný zákonem.

8. Chceme vytvořit efektivní státní správu s nízkými daněmi, s adresnou sociální politikou, kde pracovitost a vzdělanost se vyplácí a je základem úspěchu.

9. Školství a sport považujeme za jednu z priorit našeho programu. Školství musí kopírovat potřeby trhu a ne naopak. Finanční gramotnost, jazyková příprava a schopnost aplikovat získané poznatky bude nedílnou součástí osnov. Věda a výzkum bude cílem aktivní podpory ze strany státu.

  1. Zahraniční politika České republiky bude vycházet z pevných evropských a transatlantických vazeb. Nadále chceme rozvíjet vztahy s okolními státy na partnerské úrovni, s Izraelem a dalšími vyspělými zeměmi, preferujeme realistický postoj k Ruské federaci, Číně a dalším regionům.
  2. Chceme adresnou imigrační politiku s akcentem na zachování českých národních zájmů a hodnot a její důsledné dodržování.
  3. Budeme aktivně podporovat bezpečnostní a záchranné složky. Obrana celistvosti území a svrchovanosti je základní úkol státu. Chceme profesionální a zabezpečenou armádu, jejíž vojenské schopnosti jsou výrazem suverenity České republiky. Členství v NATO považujeme za nezpochybnitelné. Péče o veterány je výrazem úcty a zároveň povinnost státu.
  4. Budeme ochraňovat životní prostředí v rovnováze s udržitelným rozvojem.
  5. Zasadíme se o podporu českých výrobků a produktů nejen jasnými postoji v evropských institucích.
  6. Budeme rozvíjet základní zdravotní péči. Podpoříme možnost na nadstandardní péče. V případě zrušení poplatků chceme navýšení bodů za lékařskou péči. Umožníme komerční připojištění a platby za nadstandardní služby a léky. Vyžadujeme platbu za hospitalizaci, mimo osob do 18 let. Pobyt v nemocnici nesmí být levnější než pobyt v domácím prostředí.
  7. Zpřísníme tiskový zákon směrem k mnohem vyšší odpovědnosti autorů a vydavatelů za publikované skutečnosti a současně zavedeme jeho vyšší vynutitelnost.
  8. Trváme na zachování základního práva každého slušného občana na jeho spravedlivou a efektivní obranu – jsme proto proti jakémukoliv omezování možností k legálnímu nabývání, držení a nošení zbraní či sebeobranných prostředků. Chceme taktéž mnohem výrazněji upřednostňovat oběť před útočníkem, jakož i proklamovat nedotknutelnost soukromého majetku a obydlí.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiři Janeček | středa 8.10.2014 10:46 | karma článku: 12,85 | přečteno: 783x
  • Další články autora

Jiři Janeček

Nakonec mě dostali, ale nevzdáme to! Dostal jsem podmínku

Vážení přátelé, systém v ČR neodpouští rebelům, a hlavně lidem, co se nebojí systému. Postavil jsem se proticovidovým nezákonným opatřením, byl jsem i v cele předběžného zadržení.

3.12.2022 v 14:27 | Karma: 27,72 | Přečteno: 1423x | Diskuse| Hyde park

Jiři Janeček

Co je důležitější ? Plný žaludek nebo osobní svoboda?

Velkým nebezpečím pandemie pro naší budoucnost je slabá reakce našeho národa na omezování svobody a porušování Ústavy ČR. Až na malé výjimky je občané přijali s pokorou. Je jim přednější plná lednice a blahobyt než jejich svobody!

20.5.2021 v 12:10 | Karma: 19,42 | Přečteno: 550x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Jiři Janeček

Chcipl PES - na ústavu si šahat nenecháme

Občané, podnikatelé, živnostníci, tyto strany ve čtvrtek 18.2.2021 podpořily Andreje Babiše: ANO, PIRÁTI, ODS, ČSSD, KDU, TOP, STAN, KSČM.

19.2.2021 v 8:12 | Karma: 22,97 | Přečteno: 606x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Jiři Janeček

Zdravý rozum vs covid 2020

Vláda absolutně selhala v jejím chaotickém boji proti coronaviru a zcela ignoruje zdravý rozum. Policie, dle statistik, zbytečně zvyšuje riziko nákazy, svými kontrolami do podstatně méně rizikovějších restaurací!

19.12.2020 v 6:19 | Karma: 24,85 | Přečteno: 801x | Diskuse| Občanské aktivity

Jiři Janeček

Co zbyde z EU trhu po covidu

Jestli vlády v EU budou pomáhat odlišně svým ekonomikám ty saturované nakonec pohltí v nerovném konkurenčním boji ty, na které se vláda vykašlala

29.10.2020 v 12:29 | Karma: 12,07 | Přečteno: 418x | Diskuse| Ekonomika
  • Nejčtenější

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

Turisté si zajeli do Afghánistánu. Střelci část Evropanů povraždili i s průvodci

18. května 2024  17:57

Neznámí ozbrojenci v pátek večer v provincii Bámján v centrální části Afghánistánu zabili tři...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Vrtulník íránského prezidenta havaroval v mlze, záchranáři po něm pátrají

19. května 2024,  aktualizováno  22:16

Aktualizujeme Na severozápadě Íránu pokračuje rozsáhlá záchranná operace poté, co zde zmizel vrtulník s íránským...

Komu spadne do klína západ Afriky? Ve hře o vliv je průmysl i dezinformace

26. května 2024

Premium Od spolupracovníka MF DNES v Africe Pozvolný odchod Francie ze západní Afriky je hotová věc. Zcela nahradit francouzský vliv ale bude...

Čechů ubývá, rodí se méně dětí. Není čas na sex a vztahy, vysvětlují odborníci

26. května 2024

Premium Stále více žen v Česku nemůže otěhotnět nejen z důvodů onemocnění, ale i kvůli odkládaní...

První barevná fotka zmizela v hlubinách času. Už ji nikdy nikdo neuvidí

26. května 2024

Seriál Je to jen pruhovaná stuha na tmavém pozadí, přesto představuje zásadní moment ve vývoji barevné...

V metru ve stanici Náměstí Republiky spadl do kolejiště člověk, provoz byl zastaven

25. května 2024  22:38,  aktualizováno  23:28

„Na stanici metra B spadl do kolejiště člověk. Provoz metra je přerušen v úseku Smíchovské nádraží...

7 tipů, jak na citlivé zuby v těhotenství
7 tipů, jak na citlivé zuby v těhotenství

Hladina hormonů v těle se v průběhu těhotenství mění stejně jako chutě a jídelníček. Mnoho těhotných také trápí časté nevolnosti. Následkem toho...

  • Počet článků 120
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 830x
Pivovarník a provozní Malý Janek život bydlí v Praze, kde vychovává 4 děti.

Jiří Janeček je velký milovník piva a proto ho často najdete v povovaru nebo Pivnici u bazénu na Jižním Městě.

Je i nadšený automobilový závodník , 2009 se stal mistr Evropy ve své třídě T2 a v roce 2009 a 2010 dojel DAKAR ve své Toyotě 120.
Jiří Janeček má již zkušenosti z vysoké politiky, zastával funkci poslance Parlamentu ČR a radního hlavního města Prahy.

Seznam rubrik