Stojan na iPad

Při poslouchání mé oblíbené kapely Dream Theater jsem objevil úžasné programy pro iPad od jejich klávesáka Jordana Rudesse. Po studiu hardwarové vybavenosti různých výrobců tabletů, zjišťování latence zvukového ovladače, jsem si nakonec zvolil právě iPad, protože má jedinečné zpracování a vykazuje téměř až neuvěřitelný hudební výkon na rozdíl od své konkurence. S politikou výrobce nesouhlasím, nerad jsem se jim upsal, avšak na trhu nic lepšího bohužel nebylo.

Po zakoupení jsem musel vymyslet způsob, jak začlenit tuto hračku do svého klávesového světa. Díval jsem se po různých stojanech, které jsou získat především ze zahraničí. Obecně musím říct, že jakékoliv příslušenství k tomuto výrobku je nesmyslně drahé - holt to uměj prodat. Rozhodl jsem se tedy postavit vlastní stojan.

Jelikož rád recykluji, použil jsem jako hlavní nosič spodní díl (bývalé víko) z bývalého hudebního racku. Tento díl jsem kompletně rozebral, zacpal všechny vyvrtané otvory a zamaskoval opotřebení. Při skládání jsem si do jednoho z dílů umístil logo výrobce (sebe). Všechny díly jsem k sobě pevně přitáhl šroubky.

Z L profilu použitého z bedny na brambory na statku, jsem si uřízl pruh v šířce dvou L profilů s předvrtanými otvor zakoupených v železářství. Díl jsem začistil a vyvrtal 4 otvory pro přidělání 2 dalších profilů. Dále jsem do tohoto dílu vyvrtal větší otvor takový, aby se do něj dala vložit matička, která rozměrově odpovídá se závitem na mikrofonním stojanu. Matičku jsem následně do dílu přivařil.

 

Vzniklý díl jsem zbrousil a natřel. Poté jsem k němu připevnil další 2 L profily a celek (takový schod, či písmeno Z) jsem přidělal jak k boku, tak i k podlaze nosiče tabletu. Tím jsem zlepšil stabilitu a zajistil vyšší nosnost celé konstrukce. Poté bylo potřeba celý vnitřek vylepit gumovými proužky, aby působil příjemným dojmem. Následovalo vyplnění pěnovou hmotou vylámanou dle tvaru tabletu.

Nyní jen stačí zatočit tento výrobek na mikrofonní tyč, dle citu dotáhnout, nastavit, a může se hrát. Pro zvýšení bezpečnosti jsem konstrukci obohatil o mechanismus suchého zipu, který zajišťuje tablet po vložení proti nechtěnému opuštění konstrukce. S výrobkem jsem nadmíru spokojen a na koncertech plní svojí roli bravurně. Připínám ho na mikrofonní tyč integrovanou ve stojanu na klávesy. Nemusím se tak o tablet bát a celá konstrukce má perfektní stabilitu.

Všechny fotky: http://dvorkaman.asp2.cz/Creation/Creation/IPadRack

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dvořák | čtvrtek 1.1.2015 18:55 | karma článku: 6,15 | přečteno: 403x
  • Další články autora

Jan Dvořák

DominoBot

13.4.2015 v 17:33 | Karma: 7,41

Jan Dvořák

Výroba desky plošných spojů

10.3.2015 v 17:22 | Karma: 13,40

Jan Dvořák

Vysokozdvižný vozík z merkuru

2.3.2015 v 17:44 | Karma: 15,12

Jan Dvořák

Monster Truck 42005

28.1.2015 v 19:18 | Karma: 5,74

Jan Dvořák

Buldozer ze stavebnice Merkur

14.1.2015 v 17:37 | Karma: 13,98