Na čem stojí tvrzení Blogera Rýznara?

Často se stává, že se na blozích objevují strašné zhovadilosti. Ale co předvedl pan Rýznar ve svém článku je zase jednou výjmečný výplod. Tento článek má ovšem ambice být lehkou odpovědí, proto se nebudu zabývat duševním zdravím autora odkazovaného článku.

Pane Rýznare, píšete, že katolíkům nevadí neustále bující pedofílie knežích. Dovolím si tedy otázku. Zajímal jste se o zastoupení pedofilů mezi kněžími v porovnání například k zastoupení v řadách učitelů, nebo otců rodin? Protože porovnáte li tato data zjistíte, že kněží jako signifikantní skupina se vyznačují nízkým procentuálním podílem pedofilů oproti ostatním skupinám. Ptám se tedy špatně, proč se na tento problém poukazuje právě u této skupiny? Nezdá se vám to být paradoxní? Pedofilie je samozřejmě problém, u kneží o to větší, že sebou nese notnou dávku pokrytectví. Ale mnohem větší dávku pokrytectví sebou nese uměle vyvolávaná histerie, která při ignorování jakýchkoliv faktů ukazuje na kněží prstem. Pokud jste měl tu smůlu a jako malý chlapec jste byl panem farářem zneužit, je mi vás líto, ale ani to vás neomlouvá a neopravňuje k účelovému používání lží.

Dále bych se rád pozastavil u tvrzení, že autorita církve stojí na křtu novorozeňat. Nezanedbatelná část mladých věřících lidí jsou dnes konvertité. (Samozřejmě mluvíme o praktikujících nikoliv papírových křesťanech) Ale i u lidí křtěných jako děti dnes těžko můžeme mluvit o "výchově" a o tom, že se jen vezou. Naprosto ignorujete 40 let totality. Navíc zanedbáváte to, že se v určitém věku člověk rozhoduje sám za sebe.

Co se týče hříchu, ptám se vás pane, kdo jste, že zrovna vy rozhodujete o tom, kdo je a kdo není hříšník a komu má a nemá být odpuštěno? A co se týče sexuality kněžích, zajímalo by mne, kde berete podklady pro svá tvrzení? Byl jste snad milencem nějakých kněžích na swingerspárty? Nebo jen cucáte sprosté osočování z palce levé nohy?

A nakonec papežská neomylnost: Papežská neomylnost je v katolické teologii dogmatem, které tvrdí, že papeži coby římskému biskupovi přísluší neomylnost, „když s konečnou platností vyhlašuje nauku o víře a mravech jako nejvyšší pastýř a učitel všech věřících křesťanů, který své bratry povzbuzuje ve víře“ Nicméně má to svá pravidla a protokol. Prohlášení s konečnou platností tedy "ex katedra" jsou vlastně spíše málo vídaným počinem. To jste nevěděl? Proč se k tomu tedy tak radikálně vyjadřujete? Nebo jste to věděl a jste jen štváč?

V každém případě by vám neuškodilo studovat katechismus a kanonický kodex a také mít zjištěná fakta, až se příště budete chtít pustit do útoků na církev. Do té doby to bude jen trapné blábolení. Takže se máte o co snažit. Zatím jste v proti církevních projevech dokázal akorát svoji neinformovanost, hloupost a pokritectví.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Děd | úterý 10.1.2012 13:53 | karma článku: 17,18 | přečteno: 1032x
  • Další články autora

Jan Děd

O tom že mi chybí Bratříček Karel

12.4.2017 v 15:00 | Karma: 27,66

Jan Děd

Vlnobeat

24.11.2014 v 16:00 | Karma: 11,12

Jan Děd

Volby do EP prohráli euroskeptici. Jo?

26.5.2014 v 20:05 | Karma: 26,80

Jan Děd

Zákaz pro Vaše dobro

7.4.2014 v 18:00 | Karma: 26,62