Kujme pikle, pikle kujme…

A už je to tu zase, zase se nám někdo spiknul! No co budeme dělat! No musíme přece jak je to moderní zaujmout neutrální stanovisko tak, abychom svým komentářem zároveň byli vidět nic neprokecli, aby se pak někdo nespiknul proti nám, navíc to položit do takové roviny, abych nakonec mohl říct: „No dyť já sem vám to vždycky říkal že…“ (doplníme podle výsledku kauzy).

Mám strašlivou radost, že se nám někdo spikne páč se to pak rozebírá několik dní a když nestihnu zprávy tak můžu být v klidu. Mrknu na datum, kauza propukla teprve včera, no dneska to bylo určitě drama, tak dvě tři tiskovky, plný slibů, no todle by se kdybych tam byl já, tak to by se nemohlo stát, protože… (následuje salva našprtaných frází od mediálních poradců).

Ale teď to nejhorší, jak k tomu ti chudáci politici přijdou, teď je furt budou ti novináři nahánět ptát se a oni musejí pořád aktualizovaně zaujímat stanovisko no jinými slovy šprtat nový a nový fráze od těch mediálních poradců a už jim v těch hlavách nezbude ten prostor na to rozhodování, to sou zase ty fráze, který jim připravují lobbisti.

No a teď si vemte, že politici mají omluvenku přímo od novinářů, že nemohly o těch všech strašně důležitých věcech rozhodovat a oni nám zase ty reformy musejí odložit, pak nás přepadne pesimizmus, že už jsme za půlkou volebního období a ne že by je už nestihli udělat, ale hlavně budou volby to se zase budou šprtat nový fráze od mediálních poradců a aby toho nebylo málo tak ti se spolčí i s těma lobbistama a teď co oni chudáci mají dělat mají dvakrát tolik domácích úkolů to vládnutí za ně nikdo neudělá. No zkrátka prekérní situace. No nejhorší je, ale pak to že oni ani nemůžou vládnout a dělat ty všelijaký důležitý rozhodnutí. Co kdyby udělali něco, a ti voliči se proti nim taky spiknou a nezvolí je.

Já mám nápad, co kdybychom ty kauzy nebrali tak vážně, ne opravdu tak já nevím jednu dvě kauzičky jim odpustit, hmm. Anebo, co takhle udělat zákon, že první dvě kauzy se jako můžou zveřejnit, ale beze jmen něco podobného tu už máme ne? Tak jako prosím vás jeden zákon sem druhej tam. Stejně je jich tolik, že už ani nevím, jestli sem dneska při nákupu žárovek nebo bylinkového čaje nějaký neporušil. A když si toho někdo všimne, tak aspoň budu chráněný a tu první kauzičku mě nemůžou jmenovat.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michal Jandamike | čtvrtek 13.1.2011 17:07 | karma článku: 7,80 | přečteno: 849x
  • Další články autora

Michal Jandamike

Já Pravičák!

17.4.2023 v 18:40 | Karma: 8,42

Michal Jandamike

Pomazánkové máslo na hlavě

18.10.2012 v 16:19 | Karma: 19,61

Michal Jandamike

Předvolební kolotoč slibů

8.10.2012 v 17:38 | Karma: 11,95